:dya olm siz ne tartışıyosunuz birbirinizi ateist ya da müslüman mı yapmaya çalışıyorsunuz? he deyin geçin ya boş boş işler. isterse krem peynire inansın insanlar.
doğruyu tartisiyoruz zekasi yetmeyenler de susuyorya olm siz ne tartışıyosunuz birbirinizi ateist ya da müslüman mı yapmaya çalışıyorsunuz? he deyin geçin ya boş boş işler. isterse krem peynire inansın insanlar.
sorgulama günah(!)Tanrı'nın varlığını tartışmak boş işmiş dağılalım hemen .
batırdın sanırım einstein ın hoacasına verdiği ayardan alıntılamaya çalıştın ama iyilik kötülük ışık ve karanlık gibi kavramlar değil iyilik ve kötülük bir davranış çeşididir iradedir zira iyilik kötülük soyuttur ışık somuttur mesela dediğinin sevgi olmasa nefret olmaz demekten bi farkı yok zira bir aslan diğer hayvanları parçaladığı için kötü değildir ama sen insanları parçalasan kötü olursun bilinç dir iradedir fikirdir bu kavramlar yanlış yere çekmeyelimbakıs açına bağlı senin insan olman bile mükemmel birseydir sen bir eşek olabilirdin ya da bir arı var olan her şey mükwmmeldir bana sey deme kötüluk mukemmelmidir kotuluk varlik degil iyiligin yoklugindan gelir
Var olan her şey mükemmel olamaz. Örneğin en basitinden çoğumuzun bildiği bir konu kronik sorunlu ssd. Saçma bir örnek gelebilir size ama gerçekten doğru. Tanrının yarattığı insan ve sistem kusursuzdur ama insanın yarattığı herhangi bir şey kusurlu veya kusursuz olabilirvar olan hersey mukemmeldir dedim
İnsan kusursuz değildir.Var olan her şey mükemmel olamaz. Örneğin en basitinden çoğumuzun bildiği bir konu kronik sorunlu ssd. Saçma bir örnek gelebilir size ama gerçekten doğru. Tanrının yarattığı insan ve sistem kusursuzdur ama insanın yarattığı herhangi bir şey kusurlu veya kusursuz olabilir
İnsanın içindeki sistem kusursuzdur. İnsanın düşüncesi kusurlu da olabilir kusursuzda çünkü insanın kendi iradesi ve düşüncesi vardır.İnsan kusursuz değildir.
mükemel olan nedir anlatsana biraz bana ya karbon bazlı yaşam formlarıyız biyolojik yapımızda gayet zayıf mükkemel her açıdan kusursuz olan demektir ama insan vucududa hayvan vucududa mükemmel değildir hasta olur deforme olur yaşlanır bozulur mükemmel değildir yani mükemmel olan kusursuz olandır kusurlar mükemmel yapmaz aciz yaparHayır tanrının mükemmeliyetçiliği devam ediyor. Hayvanlarda da mükemmel ve kusursuz bir sistem vardır lakin zihin kısmına geldiğinde insan zihni yoktur insan zihni herhangi bir canlıda sırf zihin yok diye kusurlu diyemeyiz. Mükemmel sistemleri var ama düşünme yetileri yokZ
http://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3908 burayı lütfen herkes okuyabilirmi?İnsan kusursuz değildir.
var olan hersey mukemmeldir ile senin dedigin ne alaka yani dumyaya gelmek mukemmeldir dedim yoksa tabikide saldirmak ya da kavga mukemmel degildirbatırdın sanırım einstein ın hoacasına verdiği ayardan alıntılamaya çalıştın ama iyilik kötülük ışık ve karanlık gibi kavramlar değil iyilik ve kötülük bir davranış çeşididir iradedir zira iyilik kötülük soyuttur ışık somuttur mesela dediğinin sevgi olmasa nefret olmaz demekten bi farkı yok zira bir aslan diğer hayvanları parçaladığı için kötü değildir ama sen insanları parçalasan kötü olursun bilinç dir iradedir fikirdir bu kavramlar yanlış yere çekmeyelim
Tek taraflı bir bakış açısı bu objektif bir şey atarsan okuruz .http://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3908 burayı lütfen herkes okuyabilirmi?
Buna verecek tam olarak bir cevabım yok çok biyolojik yaklaştın ben daha işin o kısmına geçemedim çünkü 14 yaşındayım çok fazla zamanım olmuyor. Bana uygun bir zamanında anlatır mısın hatta?mükemel olan nedir anlatsana biraz bana ya karbon bazlı yaşam formlarıyız biyolojik yapımızda gayet zayıf mükkemel her açıdan kusursuz olan demektir ama insan vucududa hayvan vucududa mükemmel değildir hasta olur deforme olur yaşlanır bozulur mükemmel değildir yani mükemmel olan kusursuz olandır kusurlar mükemmel yapmaz aciz yapar