Neler Yeni

Tanrı Sizce Var mıdır ?

weiwuer

80+ Bronze
ya olm siz ne tartışıyosunuz birbirinizi ateist ya da müslüman mı yapmaya çalışıyorsunuz? he deyin geçin ya boş boş işler. isterse krem peynire inansın insanlar.

Mehmet Anıl

80+ Silver
ya olm siz ne tartışıyosunuz birbirinizi ateist ya da müslüman mı yapmaya çalışıyorsunuz? he deyin geçin ya boş boş işler. isterse krem peynire inansın insanlar.
doğruyu tartisiyoruz zekasi yetmeyenler de susuyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tanrı'nın varlığını tartışmak boş işmiş dağılalım hemen .
sorgulama günah(!)

İnternet kafeci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Xd x
Kanıt isteyen en güzel kanıtlar kuranı Kerim'de burada kanıt arayanda kendini sorgulasın biraz

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Buğra
bakıs açına bağlı senin insan olman bile mükemmel birseydir sen bir eşek olabilirdin ya da bir arı var olan her şey mükwmmeldir bana sey deme kötüluk mukemmelmidir kotuluk varlik degil iyiligin yoklugindan gelir
batırdın sanırım einstein ın hoacasına verdiği ayardan alıntılamaya çalıştın ama iyilik kötülük ışık ve karanlık gibi kavramlar değil iyilik ve kötülük bir davranış çeşididir iradedir zira iyilik kötülük soyuttur ışık somuttur mesela dediğinin sevgi olmasa nefret olmaz demekten bi farkı yok zira bir aslan diğer hayvanları parçaladığı için kötü değildir ama sen insanları parçalasan kötü olursun bilinç dir iradedir fikirdir bu kavramlar yanlış yere çekmeyelim

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
var olan hersey mukemmeldir dedim
Var olan her şey mükemmel olamaz. Örneğin en basitinden çoğumuzun bildiği bir konu kronik sorunlu ssd. Saçma bir örnek gelebilir size ama gerçekten doğru. Tanrının yarattığı insan ve sistem kusursuzdur ama insanın yarattığı herhangi bir şey kusurlu veya kusursuz olabilir

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,313
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Var olan her şey mükemmel olamaz. Örneğin en basitinden çoğumuzun bildiği bir konu kronik sorunlu ssd. Saçma bir örnek gelebilir size ama gerçekten doğru. Tanrının yarattığı insan ve sistem kusursuzdur ama insanın yarattığı herhangi bir şey kusurlu veya kusursuz olabilir
İnsan kusursuz değildir.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Buğra
Hayır tanrının mükemmeliyetçiliği devam ediyor. Hayvanlarda da mükemmel ve kusursuz bir sistem vardır lakin zihin kısmına geldiğinde insan zihni yoktur insan zihni herhangi bir canlıda sırf zihin yok diye kusurlu diyemeyiz. Mükemmel sistemleri var ama düşünme yetileri yokZ
mükemel olan nedir anlatsana biraz bana ya karbon bazlı yaşam formlarıyız biyolojik yapımızda gayet zayıf mükkemel her açıdan kusursuz olan demektir ama insan vucududa hayvan vucududa mükemmel değildir hasta olur deforme olur yaşlanır bozulur mükemmel değildir yani mükemmel olan kusursuz olandır kusurlar mükemmel yapmaz aciz yapar

Mehmet Anıl

80+ Silver
batırdın sanırım einstein ın hoacasına verdiği ayardan alıntılamaya çalıştın ama iyilik kötülük ışık ve karanlık gibi kavramlar değil iyilik ve kötülük bir davranış çeşididir iradedir zira iyilik kötülük soyuttur ışık somuttur mesela dediğinin sevgi olmasa nefret olmaz demekten bi farkı yok zira bir aslan diğer hayvanları parçaladığı için kötü değildir ama sen insanları parçalasan kötü olursun bilinç dir iradedir fikirdir bu kavramlar yanlış yere çekmeyelim
var olan hersey mukemmeldir ile senin dedigin ne alaka yani dumyaya gelmek mukemmeldir dedim yoksa tabikide saldirmak ya da kavga mukemmel degildir

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
mükemel olan nedir anlatsana biraz bana ya karbon bazlı yaşam formlarıyız biyolojik yapımızda gayet zayıf mükkemel her açıdan kusursuz olan demektir ama insan vucududa hayvan vucududa mükemmel değildir hasta olur deforme olur yaşlanır bozulur mükemmel değildir yani mükemmel olan kusursuz olandır kusurlar mükemmel yapmaz aciz yapar
Buna verecek tam olarak bir cevabım yok çok biyolojik yaklaştın ben daha işin o kısmına geçemedim çünkü 14 yaşındayım çok fazla zamanım olmuyor. Bana uygun bir zamanında anlatır mısın hatta?

Top Bottom