Neler Yeni

Tanrı Sizce Var mıdır ?

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
peki Allah sana gleip bak ben allahim dese onun değeri ne olur cumhurbaskaninin sana gelip soru sorduğunu dusun ve o insan Allah sonsuz sifatlara sahip bir varlik
Ne dediğini tam olarak anlamadım

Mehmet Anıl

80+ Silver
olm naptınız lan ilkokul kantinine çevirdiniz ortalığı yok anneme sordum agzıma terliği fırlattı yok astral yaptım orama 3 harfli kaçtı ne anlatıyonuz siz ben agnostik yaklaşımdan yanayım ama yinede açıklayayım kuran ve diğer kutsal kitaplarda anlatılan pek çok şey aslında sümer tabletleri gibi eski antik yazıtlarda karşılaşılmıştır aslında tanrısal inançların tümünde benzer ritüeller ve inanışlar mevcuttur (Tanrının iyilikleri ödüllendirip suçları cezalandırması gibi temellerden bahsediyorum zeus da yapardı bunu antik mısırda ra da osirisde müslümanlıkta ALLAH hrisiyanlıkta baba tanrı vs... yapıyordu bu benzerlikler açısından tanrı inancı çok eski bir gelenektir aslında tanrı inancı tamamen size kalmıştır bu mantığınıza nasıl yatarsa o şekilde doğrudur (mesela yerle gök birdi biz sizler için ayırdık gibi bknz ( yerle gök birdi biz insanlar için ayırdık gibi ) ayetler vs ler bunlar mantığınıza oturmasa dahi Tanrı Allah Ra Zeus yok diyemezsiniz bu sadece dinin yozlaşmış oldugunu gösterir sizlere İslam dinini bozan yegane temel ise fıkıh ve hadis bilimidir fıkıh = yorumlama hadis=doğruluğundan emin değiliz amma böyleymiş diyerek dini kendi çıkarları ugruna bozan insanlardır en doğrusu kitabı alıcaksın eline okuycaksın haaa aydınlandım diyorsan TANRI İNANCI + DİNİ İMAN, TANRI VAR AMA DİN İŞİ BANA PEK DOĞRU GELMEDİ , YOK HACİ ALAYI HİKAYE BENİ ALAKADAR ETMEZ yada BİZ BİLEMEYİZ HACIM BU KONULAR İNSAN AKLINI AŞAN KONULAR ÖLÜNCE GÖRÜRÜZ gibi seçenekler starter pack olarak sunulur...
aynen knk sümer! fjfkfkf

Junaiun

80+ Bronze
Ölürken, Azrail ( üzerine selam ) gördüğünde anlayacaksın.

Sana diyeceğim, o gelmeden iiiman et.

Mehmet Anıl

80+ Silver

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Allah sana kendinu gösterse drgeri kalmaz diyorum sonusz sıfatlarina ters düser
Tamam işte ben zaten Efe Aydalı sonuna kadar haklı bulmuyorum zaten arkadaşa anlattım neden meleklerin kendini gösteremeyeceğini fln ama bir ateist inanmak isterse %100 kanıt ister onu demek istiyorum

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Mükemmel denen bir şey yok insanlara mı mükemmel diyorsun mesela benim sağ gözüm bozuk doğuştan bu mükemmellik değildir .
Hay Allahım yarabbim.
Cidden burdan bunu çıkarıyorsan sana bir şey yazmıyorum.
Nasıl bu kadar basit düşünüyorsunuz?
Tek sana demiyorum @Mehmet Anıl da dahil.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
()[]/\A1

Ekler

• Screenshot_20200829-040615_TikTok.jpg
    Screenshot_20200829-040615_TikTok.jpg
    419.6 KB · Hit: 27

Mehmet Anıl

80+ Silver
Tamam işte ben zaten Efe Aydalı sonuna kadar haklı bulmuyorum zaten arkadaşa anlattım neden meleklerin kendini gösteremeyeceğini fln ama bir ateist inanmak isterse %100 kanıt ister onu demek istiyorum
isine gelmiyor inanmak knk fikir stalk 3 izlemissindir belki izlemediysen tavsiye ederim muhtesem bir video gercekten izlersne kendine çok sey katarsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,054,127
Üyeler
167,434
Son üye
nxwile
Top Bottom