Neler Yeni

Tanrı Sizce Var mıdır ?

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
isine gelmiyor inanmak knk fikir stalk 3 izlemissindir belki izlemediysen tavsiye ederim muhtesem bir video gercekten izlersne kendine çok sey katarsin
Ben zaten müslümanım ben zaten okuyup anladım her şeyi tüm kuranı kerimi de yorumladım.

Mehmet Anıl

80+ Silver

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,008
İsim
Buğra
Sen bunca olağanüstü şeyin mükemmell bir güç olmadan olabileceğine imkan veriyosan sıkıntı sendedir
sende GÜÇ kelimesini 650 watt psu aldım nası ceryan çekiyorum felaket bi güç der gibi algılarsan sendede bi sıkıntı var kozmik boyutta ufacık bi yıldızın bile potansiyel olarak neler yapabileceği ile ilgili hiç bir fikrin olmadıgını anlatırsın mesela bize oda bi sıkıntıdır bence insanları bu şekilde yaftalamaktansa sen biraz ufkunu genişlet bu insanlar birşeyi sorgulayabilecek kadar cesaret bilgi ve araştırma ruhu ile dolu sıkıntı şu ki yaratıcı velhasıl EN DOĞRU KAYNAĞI EN SON GELEN DİN OLDUGU İÇİN İSLAMI ALIYORUM EN GÜNCEL SÜRÜM Allah'a karşı imanında aklında mantığında zerre bir kuşku varsa bunu bilecektir Ki Deccal denilen varlık kalplerdeki bu boşluğu sezip bunu kullanıp bu insanları cehenneme direk geçişle ödüllendirecek sence manttıklı olan bu mantığı tüm şüpheyi eritip doğru yolu kendi bulan mı yapar yoksa toplum baskısı ile bulunduğun ortamdan otonom olarak edindiğin dini alışkanlıklar mı bunu da bir sorgularsan bi ara ...

İnternet kafeci

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
249
İsim
Xd x
Aynı şey gibi Amerika'da fırtına olur Allah onlara belasını veriyor Türkiye de fırtına olur Allah bizi sınıyor .
Dostum bende Allah'a inanıyorum ama kanıtların inanılmaz toy ve insanları dinden daha da uzaklaştırıyor .
O zaman beni dinlemek yerin asıl kaynak Kur'an'ı Kerim'i okuyun en doğru ve net bilgiyi ondan alicaksiniz

Mehmet Anıl

80+ Silver
Mükemmel denen bir şey yok insanlara mı mükemmel diyorsun mesela benim sağ gözüm bozuk doğuştan bu mükemmellik değildir .
bakıs açına bağlı senin insan olman bile mükemmel birseydir sen bir eşek olabilirdin ya da bir arı var olan her şey mükwmmeldir bana sey deme kötüluk mukemmelmidir kotuluk varlik degil iyiligin yoklugindan gelir

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Bende Allah'a inanıyorum ama arkadaş inanılmaz saçma cevaplar veriyor ve insanları daha da soğutuyor dinden .
Ona çok takma argümanlarını beğenmiyorum.
Mükemmellik olayına gelirsek Allah bizi mükkemmel yaratmıştır ancak hem biyolojik olarak hem de zihinsel olarak kusursuz değiliz mesela bir hayvana göre çok daha beceriksiziz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

? ne oldu olay ne
Kanka çok basit şeyler sunuyorsun arkadaşlarda sıkılıyor.

Beren

80+ Gold
bakıs açına bağlı senin insan olman bile mükemmel birseydir sen bir eşek olabilirdin ya da bir arı var olan her şey mükwmmeldir bana sey deme kötüluk mukemmelmidir kotuluk varlik degil iyiligin yoklugindan gelir
O zaman hayvanlar mükemmel canlılar değildir ve kusurludur ve tanrının mükemmeliyetçiliği kayboluyor kendi içinde çelişiyorsun .

Mehmet Anıl

80+ Silver
Ona çok takma argümanlarını beğenmiyorum.
Mükemmellik olayına gelirsek Allah bizi mükkemmel yaratmıştır ancak hem biyolojik olarak hem de zihinsel olarak kusursuz değiliz mesela bir hayvana göre çok daha beceriksiziz.

Kanka çok basit şeyler sunuyorsun arkadaşlarda sıkılıyor.
çok basitmi daha demin uzunca atom ve iradeyi acikladim bunlar bilmiyor basit olan şey doğru olamazmi 2+2 basit diye off basit bi dogru degil diyormuyuz Allahin kaniti cok basit olmali zaten zor olsa herkes bilim insani olur

O zaman hayvanlar mükemmel canlılar değildir ve kusurludur ve tanrının mükemmeliyetçiliği kayboluyor kendi içinde çelişiyorsun .
hayvan varlik sahasinda degilmi anlayabiliyorsub degilmi

Beren

80+ Gold
çok basitmi daha demin uzunca atom ve iradeyi acikladim bunlar bilmiyor basit olan şey doğru olamazmi 2+2 basit diye off basit bi dogru degil diyormuyuz Allahin kaniti cok basit olmali zaten zor olsa herkes bilim insani olur

hayvan varlik sahasinda degilmi anlayabiliyorsub degilmi
Sen insan değil hayvan da olabilirsin dedin :d

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Hayır tanrının mükemmeliyetçiliği devam ediyor. Hayvanlarda da mükemmel ve kusursuz bir sistem vardır lakin zihin kısmına geldiğinde insan zihni yoktur insan zihni herhangi bir canlıda sırf zihin yok diye kusurlu diyemeyiz. Mükemmel sistemleri var ama düşünme yetileri yokZ

Mehmet Anıl

80+ Silver
Top Bottom