Neler Yeni

Tanrı Sizce Var mıdır ?

ErselMert

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Ersel Mert
Instagram
@erselmert
Twitter
erselmert
Einstein'in herhangi bir Tanrı inancı olmadığını biliyorum. Biraz araştırabilirsiniz.
Gericilik olarak görmüyorum hocam, aksine ben her inanca saygı duyuyorum. Çünkü herkes araştırdıklarına göre bazı fikirler elde edebilir. Ayrıca burada bir sohbet havası var, kimsenin kalbini kırmak istemem ve istemeden kalbini kırdıklarım varsa cidden özür dilerim.
bende yaptığım araştırma sonucunda bunu söyledim evet dediğin gibi atomu parçalayana kadar tam bir ateistti diyemeyiz özellikle üniversite yıllarında gerek hocalarıyla gerekse etrafıyla baya bunu tartışmış net kararı atomu parçaladığında söylemiş ama din budur yada şudur dememiş net olarak izlenimleri sonucunda atomların hiç bir şekilde kaza sonucu çarpışmayacağını birinin bunlara yön vermesi gerektiğini gördüğünde ise söylemiştir bir yaratıcı olmasa evren oluşmazdı diye

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
Efe Aydal'ın "Kırmızı Hap bölüm 1" adlı videosunu izlemenizi tavsiye ederim.

efesnmezz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
764
İsim
Efe
olduğunu düşünüyorum olmadığını düşünmeyenler ile tartışmıyorum çünkü beni ilgilendirmiyor.

White_Recon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Hasan
bende yaptığım araştırma sonucunda bunu söyledim evet dediğin gibi atomu parçalayana kadar tam bir ateistti diyemeyiz özellikle üniversite yıllarında gerek hocalarıyla gerekse etrafıyla baya bunu tartışmış net kararı atomu parçaladığında söylemiş ama din budur yada şudur dememiş net olarak izlenimleri sonucunda atomların hiç bir şekilde kaza sonucu çarpışmayacağını birinin bunlara yön vermesi gerektiğini gördüğünde ise söylemiştir bir yaratıcı olmasa evren oluşmazdı diye
Hocam Einstein ve Tanrı diyorsunuz, farkında mısınız? :D

Einstein'ın Tanrısı ve Dini İnancı
Einstein'ın dini görüşleriyle ilgili ilk ipuçlarına 4 Aralık 1926'da Max Born'a yazdığı mektupta rastlamaktayız. Bu mektubun yazılması, Kuantum Mekaniği'nin geliştirilmesiyle birlikte Einstein'ın deterministik Dünya görüşünün çalkantıya girmesi ile örtüşmektedir:

"Kuantum Mekaniği açık bir şekilde heybetlidir. Fakat içimden bir ses bana hala bunun bir gerçek olmadığını söylüyor. Kuram birçok şey söylemektedir; ancak bizi eski kuramların getirdiği gizemlere yaklaştırmamaktadır bile. Ben, herhangi bir oranda ikna oldum ki, Tanrı bu Evren'de zar atmaz."
Bu örnekten de göreceğimiz üzere, bir bilim insanının görüşleri de ömrü boyunca birçok çalkantılı süreçten geçmekte, değişmekte ve gelişmektedir. Bilim insanları, Evren'deki tüm bilgilere sahip değildir; ancak sıradan birçok insandan daha geniş bir Evren algısına sahip oldukları doğrudur. Buna bağlı olarak, yeni veriler ışığında bilim insanları da görüşlerini durmaksızın gözden geçirmekte ve güncellemektedirler.

Burada karşımıza çıkan bir diğer önemli konu ise, Einstein'ın meşhur "Tanrı zar atmaz." sözüdür. Bağlam bilgisi verildiğinde (yani kuantum mekaniği ile ilgili bir meselede yazdığı hatırlandığında), konunun ilk etapta zannedilene kıyasla, dini bir tartışmadan çok daha bilimsel ve felsefi bir tartışma olduğu anlaşılmaktadır. Einstein, "Tanrı zar atmaz." sözünü, "Evren'de olasılıklara yer yoktur." demekten ziyade, determinist bir dünya görüşünü savunduğu için bunun yıkılma potansiyelini protesto etmek için söylemiştir.

Kaynak: https://evrimagaci.org/albert-einst...din-ve-tanri-ile-ilgili-gorusleri-nelerdi-265

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

Banxtre