Neler Yeni

Tanrı varsa neden kusurlu bir evrim süreciyle var olduk?

penthaL

80+
Öncelikle yazdıklarının mantıklı gibi hissetmenin sebebi kendini buna inandırmış olmandan geçiyor.
Yazdığın her şeye cevap vermicem çünkü yarısı mantık dışı.

Öncelikle doğal seleksiyon dediğin sürece, insanlar da bi canlı olarak dahildir.Yani anomaliler olur ve olmalı ki normal olanı bilelim.Her şey güllük gülistanlık olamaz ki Tanrı’nın “sınav” dediği süreç işleyebilsin.Herkesin farklı bi süreci vardır.

Mesela verdiğin iki örneğe karşı bi şeyler söyleyim.

1.örnek)Apendiks dediğimiz organ bağırsakların lenfatik sistemi açısından önemlidir.Evet aldığımız zaman(apendektomi) bi sorun oluşmuyor gibi görebilirsiniz ama apendektomi sonrası insan vücudunda ciddi komplikasyon gelişme olasılığı yaklaşık en az %3-4 artar.Ciddi komplikasyon diyorum bakın ciddi olmayan birçok komplikasyonların da riski artış gösterir çünkü lenfatik bi organdır.E alınca neden ölmüyoruz o zaman derseniz en basit örneği şöyle söyleyebilirim;

HIV ile enfekte insanlar buna benzer bi örnektir(Benzer diyorum aynısı değil).HIV enfekte insanların bağışıklık hücreleri (T lenfositleri ,CD4 reseptörüne sahip makrofajlar vs.) zamanla azalır ve buna bağlı olarak komplikasyonlar gelişir ve aslen HIV’den kimse ölmez.HIV enfekte birey enfeksiyon kapmadığı sürece HIV onu öldürmez.Gelişen komplikasyondan dolayı ölüm gerçekleşir.Apendektomi sonrası gelişen riskler de benzerdir ama HIV’deki gibi ağır bi tablo olmadığı için alınması uygun görülür eğer iltihaplanırsa (apandisit :).

2.Örnek) Yemek ve soluk borusu muhabbeti;
Öncelikle insanlarda ve diğer çoğu canlıda bu mekanizma böyledir(Doğal seleksiyon unutmayın.).
Bi anomali olmadığı sürece dışardan veya insanın bi müdahalesi olmadığı sürece yemek yeme ve soluma işi siz hiçbir şey yapmadan yani bilinç dışı olarak fizyolojik biçimde refleks olarak doğuşta öğrenilir.Demişsiniz ki çocukların genzine süt kaçıyor ölüyor vs. Genze süt veya farklı bi sıvının kaçmasının sebebi genellikle hatta çoğunlukla bebek dışı nedenlerden olur.Mesela annenin memesinden sütün yüksek bi akımla gelmesi buna bi örnek ya da yanlış pozisyonlarda emzirmek buna bi örnek.Bu olayların çoğu böyle gelişir bebek nedenli olabilecek nedenler ise doğumsal anomalilerdir ki doğal seleksiyon dediğimiz şeyde budur.

Tanrı doğal seleksiyon üzerine insanlara farklı olarak irade vermiştir yaptığı ve yapacağı şeyleri düşünebilme yetisi vermiştir(farkındalık).Bi yetişkin su içerken boğulma ihtimali varsa bu yine onun farkındalığında gelişir.Yemek yerken konuşur,su içerken bi yere dalar overthinklenir vs. o boğaza bi şeyler kaçar.Bunlar demek değil ki insan vücudu kusurlu ki zaten Tanrı’nın biz insanları kusursuz yarattık demesi sadece insanın anatomosiyle kalmıyor.
Canının istediğine cevap vermiş, istemediğine vermemiş. Şaka gibi. Yazımın yarısının mantık dışı olduğunu söyleyip neden mantık dışı olduğunu bile söyleyememiş. Tam bir müslüman cevabı. Verdiği cevaplardan da cehalet akıyor. Önce yazımın tamamını okuyup cevaplamayı öğren belki o zaman seni ciddiye alabilirim cahil kardeşim benim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

her tanrı karşıtı gibi çok agresif bir dilin var burdan beni inandırmayı kaybediyosun saygı duyarım ama yanlış yerded yanlış bilgileri arıyosun dicemde aramıyosun yaymaya empoze etmeye çalışıyosun neyse kolay gelsin. engel
Sen de "her müslüman" gibi argümanın yok ve sadece saldırıyorsun. :) Karşımdaki kişinin kalitesine göre cevap veririm ben. Müslümanlar cahil şekilde yanlş üsluplarıyla bize saldırınca hiçbir sıkıntı yok ama yanlış üsluba aynı üslupla karşılık verince bizden kötüsü yok. :D

MaliArican

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Mehmet Ali ARICAN
Canının istediğine cevap vermiş, istemediğine vermemiş. Şaka gibi. Yazımın yarısının mantık dışı olduğunu söyleyip neden mantık dışı olduğunu bile söyleyememiş. Tam bir müslüman cevabı. Verdiği cevaplardan da cehalet akıyor. Önce yazımın tamamını okuyup cevaplamayı öğren belki o zaman seni ciddiye alabilirim cahil kardeşim benim.
Cahil mi :) hepsine cevap vermedim çünkü böyle bi cevabın ve üslubun olduğunu bildiğim için ayrıca tüm yazdıklarını okudum boşa “tam Müslüman cevabı,cehalet akıyor” yazman yanlış bi üslup.

Yazdıklarımı da yeterli görüyorum gerisine cevap vermeme gerek yok isteseydin düzgün biçimde.O zaman cevap verirdim.Kendim okuduğum için bu bölümü biliyorum bu bilgileri, bi yerlerlerden sallamadım yani ve hiçbiri yanlış değil komiksin gerçekten.

Hakaret ettiğin için de şikayet etmek istiyorum moderatörlere böyle bi üslupla münazara yapamazsın.

Verdiği cevaplardan da cehalet akıyor.
Cehaletmiş :D Şu mesajdan sonra seninle tartışmak bile saçma geliyor sana hayatında başarılar.

Shourd

80+ Gold
Açıkçası fikrin umrumda değil saygıda duymuyorum sende benimkine duymak zorunda değilsin fakatt diyebileceğim tek şey burda insanları kendine inandırmaya çalışmak yerine gerçekten merak ediyorsan gidip gerçekten dinden anlıyan hocalarla konuş (yozlaşmışlar hariç)

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Alihan YILMAZ
Ulan zaten yazılarımın hepsinde bunların sebebinin ne olduğunu açıkça belirtiyorum. Bu kusurların böyle olmasının sebebinin ne olduğunu da söylüyorum ki gerçeği anlayın ve kafanızda rasyonel bir zemin hazırlayın. Ama bunu sorduğuna göre yazılarımı okumamana rağmen gelip defalarca yorum atıyorsun. Okumaktan bu kadar nefret eden başka bir millet görmedim, yazık.
Her kusur olarak gördüğün aksama sana ölümlü olduğunu hatırlatır. Aksaksıkların artmaya başladığında da, ölümün yaklaştığını hatırlarsın.

penthaL

80+
Her kusur olarak gördüğün aksama sana ölümlü olduğunu hatırlatır. Aksaksıkların artmaya başladığında da, ölümün yaklaştığını hatırlarsın.
Yani Allah kullarının yemek yerken boğularak ölmesini zevkle izlemek için mi bunu yaptı? Veya doğum anında anne ile bebeğin acı çekmesinden ve travmaya maruz kalmasından keyif mi aldı? Tarihte kaç milyon tane bebek veya anne doğum sırasında veya sonrasında bu hatalı yaratılıştan dolayı öldü biliyor musun sen? Veya gözdeki kusurları sırf biz görmede sorun yaşayalım diye mi yaptı? Senin kafandaki tanrı profili sadist bir tanrı profiliyse onu bilemem, ama "sonsuz merhametli" veya "sonsuz kudretli" bir tanrı figürü ile bu söylediklerim çelişir. ;)

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,183
İsim
Mehmetcan
Apandisit bir organ adı değildir, ismi apandistir enfeksiyonuna apandisit denir. Apandis fetüsten itibaren insan hayatında önemli görevler üstlenen bir organdır. Darwin tarafından evrim iddiasını güçlendirmek amacıyla ortaya atılan körelmiş organ olarak gösterilen bir organdır. Apandis lenfatik bir organdır, vücudun belli başlı enfeksiyonlarla olan mücadelesinde işlevi olduğu ancak tam işlevinin anlaşılamaması evrim fikrine sahip olan insanlarda işe yaramaz olarak nitelendirilirken bilim insanlarının büyük bir kısmı tarafından eldeki imkanların apandis organının ne işe yaradığının tam olarak tetkik edilmesine yeterli olmadığını savunur. Evrimde insanların atası olarak kabul edilen maymunlarda ise apandis yoktur. Evrimciler bunu eski dünya maymunlarında var, yeni dünya maymunlarında yok diye savunurlar fakat eski maymunlardan yeni maymunlara geçiş sürecinde ortadan kaybolan bir organ aynı tarih safında insanlarda nasıl ortadan kaybolmadığına dair bir bilgi verilmemiştir. Bu körelmiş organlarla ilgili daha detaylı araştırmalar yapmanızı tavsiye ederim, zira Darwin tarafından ortaya atılan körelmiş organların tamamının vücuttaki rolleri anlaşılmıştır.
Nefes borusu yemek borusu konusu cevabı zor bulunan bir konu, aslında konuşma diye tabir ettiğimiz ses çıkışıyla doğru orantılı. Ağzımızdan ses çıkartabilmemiz ve ve ağzımızdan yemek yiyebilmemiz için iki borunun da ağza direkt olarak bağlı olması gerekir. Doğru şekilde yatırılıp yemek yedirilen bir bebeğin soluk borusuna yemek kaçmaz, yatar vaziyette su içmeyen bir insanın soluk borusuna su kaçmaz, yani 650 watt güç çeken bir sisteme 650 watt üstü bir psu bağlarsak sorun olmaz. 650 watt güç çeken bir sisteme 500 watt psu bağlayıp çıkacak sorunları psu üreticisine bağlamak saçma olmaz mıydı?
Omurga bahsettiğiniz gibi insan için dört ayak üzerinde durmayı kolaylaştıran değil, aksine dört ayak üzerinde durmayı zorlaştıran bir sistemdir. Köpeklerle insanların omurgaları diziliş ve kemik sayısı açısından çok benzerdir ancak duruş tiplerine ve kemik yerleşimlerine bakarsanız insanların neden dört ayak üzerinde değil de iki ayak üzerinde yaşadıklarını gösterir. Denemesi çok basit, dimdik ayakta 1 saat durabilirsiniz fakat dört ayak üstünde 10 dakika bile duramazsınız. Dört ayak pozisyonu dizlerinizi ve dirseklerinizi değil ayak tabanlarınızı ve avuç içlerinizi yere basarak durduğunuz bir pozisyondur. Evrimciler bu durumu evrimin sekteye uğraması olarak açıklarlar fakat maymunların insanlarla en çok davranış benzerliği olan şempanze cinsinin de skolyoz gibi bir hastalık çektiği bilinmektedir. Çekilen ağrı konusu ise çok farklı bir konu, bunu insana şükretmeyi hatırlatmak ile açıklayabilir ve omurga ağrılarına karşı tavsiye edilen hareketlerin neredeyse tamamının namaz hareketleriyle benzer olduğunu söyleyebilirim. Şahsi düşüncemdir.
Doğum konusu yanlış bir örnek olmuş, doğum bütün kadınlar için aynı derecede ağrılı sancılı ve zorlu bir süreç değildir. Eğer bütün kadınlar için zorlu bir süreç olsaydı bunu mükemmellik karşıtı bir durum olarak yorumlayabilirdik. Eğer sizin için hala mükemmellik karşıtı bir durumsa o zaman bazı insanların sakat olarak doğuyor olması da mükemmellik karşıtı bir durumdur.
Gözleri sadece ahtapot gözü olarak betimlemek yanlış, kafadan bacaklılar gözü olarak genellemek gerekir. Kafadan bacaklıların gözleri insanlardaki gibi gözlerin önünden geçen sinirlere sahip değildir çünkü kafadan bacaklılar ışığın şiddetine göre gözlerinin tamamını büyütür veyahut da küçültürler fakat insanların gözleri ışığın şiddetine göre sadece gözbebeğinin boyutunu değiştirir. İnsanların gözleri göz önünden geçen sinirler sayesinde daha fazla renk tonunu görebilir ve hızla analiz edebilirken kafadan bacaklılar renk tonlarını insanlara göre daha geç ve daha az ayırt edebilirler. İnsan gözü derinlik algısına sahipken kafadan bacaklıların gözleri derinliği algılayamaz ve bu sebeple organlarını kullanmak zorunda kalırlar. Yani asıl nokta, neden sinirler retinanın önünden geçiyor da kafadan bacaklılar gibi retina önünde sinir yok sorusunun cevabı insanın yaşadığı doğa ortamının kafadan bacaklılara göre daha detaylı renklere sahip olması ve dış etkilere karşı daha çok korunması gerektiği için kornea ihtiyacı duyması ve sinir yollarının gözü daha çepeçevre sararak sinyal iletimini hızlandırması gerekliliğidir. Kötü evrim savunucuları ters retinanın bir tasarım kusuru olduğunu savunurken yapılan araştırmalar retinanın düz yerleştirilmiş bir sistem olması halinde omurgalıların gözlerinin tepki süresinin çok daha uzun olacağını göstermiştir. Kör nokta olarak tabir ettiğiniz nokta görüşü kesinlikle etkilemez, çünkü optik sinirler gözün her bir reseptörünün gördüğü noktaları beyne iletmekle görevlidir, yani kör nokta olarak tabir edilen kısmın göremediği görüntü zaten başka bir reseptör tarafından görülerek sinirlere iletilir. Göz konusunda ihtisas sahibi değilim ancak sorunuzun kısa ve net cevabı gözün tasarımının olabilecek en optimal şekilde en doğru tasarımının ters retina olarak tasarlanması gerekliliğidir. Mükemmellik ise yine doğum konusuyla aynı, bahsettiğiniz göz hastalıklarını yaşamayan insanlar da var.
Kısaca, mükemmellik göreceli bir kavramdır, bir çita için mükemmel olan pençeler insan için mükemmellik taşımaz. İnsan vücudu mükemmel tasarlanmıştır, çünkü doğada insan görevini layıkıyla yerine getirebilmektedir. Eğer belirttiğiniz hastalıklar mükemmelliğe gölge düşürecek olsaydı zaten ölecek olmamız bile mükemmelliğe aykırıdır. Kalp yetmezliği, lösemi, kanser vb. bir çok hastalık aslında vücudumuzun eksikliğidir ancak bütün insanlar aynı hastalık sebebiyle ölmüyor. Ya da belli bir süre solunum yapmazsak ölürüz, oksijene bağlı olmamız mükemmelliğimize gölge düşürmüyor mu? Yazdıklarım şahsi fikirlerimdir, bağlayıcı değildir.
Son Söz: Zümer Suresi 8.Ayet: '' İşte böyle, insanın başına bir bela geldi mi, Rabbine yönelerek yardım için O'na yalvarır. Fakat O'nun rahmetiyle bir nimete kavuşunca da, önceden yalvarıp yakardığını unutarak başka güçleri Allah'a rakip çıkarır ve böylece başkalarını O'nun yolundan saptırır… Bu şekilde günah işleyenlere de ki: “Bu inkârınızla kısa bir müddet keyif sürün bakalım, ama sonunda ateşi hak edenlerden olacaksınız.'' mealindeki gibi, Allah (c.c) insanlara varlığını hatırlatmak ve O'na karşı kulluk görevlerini yerine getirmek ve O'nun verdiklerine şükretmeleri için gerek hastalıklar gerekse darlıklar verir. İnsanoğlu dünyadaki hayatın geçici bir sınav olduğunu hatırlamalı, yaşadığı her türlü sıkıntının muhakkak Allah'tan geldiğini unutmamalıdır. ( SİYASAL İSLAMCI DEĞİLİM, ÇÜNKÜ DİNİ SİYASETÇİLERDEN ÖĞRENMEDİM.)
Öncelikle Üşenmeyip Yazdığın için Takdir ediyorum

Ama bence Boşa Elini Yormuşsun Gerek yok Emin Ol ben'de Defalarca bu konuyu açan arkadaşta dahil olmak üzere İnsanların bu sorularına yanıt verdim Ama Hiç bir zaman Kabullenmiyorlar çünkü Kabullenmek istemiyorlar

Günümüzdeki Ateistlerin %99 Kendini Modern Sanan Asılında Cahil'in Ta kendisi Olan İnsanlardan Oluşuyor günümüzdeki Atesitelerin Peygamberlerin Mucizeleri ne rağmen İnanmak yerine İnkar Eden Kız bebeklerini canlı canlı gömen Cahil Topluluklardan hiç bir farkı yok.
Yanlıs anlamayın tüm ateistlerden bahsetmiyorum

Yani Allah kullarının yemek yerken boğularak ölmesini zevkle izlemek için mi bunu yaptı? Veya doğum anında anne ile bebeğin acı çekmesinden ve travmaya maruz kalmasından keyif mi aldı? Tarihte kaç milyon tane bebek veya anne doğum sırasında veya sonrasında bu hatalı yaratılıştan dolayı öldü biliyor musun sen? Veya gözdeki kusurları sırf biz görmede sorun yaşayalım diye mi yaptı? Senin kafandaki tanrı profili sadist bir tanrı profiliyse onu bilemem, ama "sonsuz merhametli" veya "sonsuz kudretli" bir tanrı figürü ile bu söylediklerim çelişir. ;)
Ya hayatımda senin kadar boş ateist görmedim 😂

penthaL

80+
Hatasız olmak = mükemmel olmak değildir. Yani biz hatasız olsaydık tanrı seviyesinde bir varlık olmayacaktık. Eğer bir organizmada evrim sürecinin yol açtığı çok temel hatalar var ise o organizmayı tanrı ya önemsemiyordur ya da bu organizmanın tasarlayıcısı tanrı değildir. Tanrı bebeklerin ve yetişkinlerin yemek yerken boğularak ölmesini zevkle izlemek için mi bunu yaptı? Veya doğum anında anne ile bebeğin acı çekmesinden ve travmaya maruz kalmasından, hatta geçmişte birçoğunun sırf bu sebepten dolayı ölmesinden keyif mi aldı? Tarihte kaç milyon tane bebek veya anne doğum sırasında veya sonrasında bu sebepten dolayı öldü biliyor musun sen? Veya gözdeki kusurları sırf biz görmede sorun yaşayalım hayat kalitemiz düşsün diye mi yaptı? İnsan zaten her yönüyle aciz ve muhtaç bir varlık. Yemek borusuyla soluk borusunu aynı yerden geçirerek yapılan hatalı tasarımı "aciz olmamızı istedi" diye açıkladığınıza göre zaten komik durumdasınız, konuşmaya da gerek yok.

Samu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Kenan Fetheden
ooo hayır 40 sayfalık bir tartışma daha :eek: (katılıyorum)
Katılacak bir şey yok boş yapmış

Kusursuz yaratma veya evrim yok .Sistemler var sistemler düzgün denk gelirse kusursuz oluyor

Son düzenleme:

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,513
İsim
efe araci
Katılacak bir şey yok boş yapmış

Kusursuz yaratma veya evrim yok .Sistemler var sistemler düzgün denk gelirse kusursuz oluyor
tamam da bu sistemlerin kendisi evrim zaten o.O2

Allah var devam : D
allah var işte ne yoruyonuz kardeşim mis gibi din takılıyoz dua felan ediyoz ne gerek var böyle aksiyonlara. :kekw:

Samu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Kenan Fetheden
tamam da bu sistemlerin kendisi evrim zaten o.O2

allah var işte ne yoruyonuz kardeşim mis gibi din takılıyoz dua felan ediyoz ne gerek var böyle aksiyonlara. :kekw:
Kardeşim din ile alakası yok işte bu dünya cennet değil

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,513
İsim
efe araci

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
406
İsim
Alihan YILMAZ
Kaç kez boğuldun?

Hatasız olmak = mükemmel olmak değildir. Yani biz hatasız olsaydık tanrı seviyesinde bir varlık olmayacaktık. Eğer bir organizmada evrim sürecinin yol açtığı çok temel hatalar var ise o organizmayı tanrı ya önemsemiyordur ya da bu organizmanın tasarlayıcısı tanrı değildir. Tanrı bebeklerin ve yetişkinlerin yemek yerken boğularak ölmesini zevkle izlemek için mi bunu yaptı? Veya doğum anında anne ile bebeğin acı çekmesinden ve travmaya maruz kalmasından, hatta geçmişte birçoğunun sırf bu sebepten dolayı ölmesinden keyif mi aldı? Tarihte kaç milyon tane bebek veya anne doğum sırasında veya sonrasında bu sebepten dolayı öldü biliyor musun sen? Veya gözdeki kusurları sırf biz görmede sorun yaşayalım hayat kalitemiz düşsün diye mi yaptı? İnsan zaten her yönüyle aciz ve muhtaç bir varlık. Yemek borusuyla soluk borusunu aynı yerden geçirerek yapılan hatalı tasarımı "aciz olmamızı istedi" diye açıkladığınıza göre zaten komik durumdasınız, konuşmaya da gerek yok.
Hatalı hayata gelen bir varlığın yaşama şansı yok.

Top Bottom