Neler Yeni

Tanrının Varlığı Hakkında Tartışma

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,701
İsim
Arda doğan
Ortada tezin yok kardeşim haberin olsun, felsefe,mantık kuralları dışında sorular soruyorsunuz sonra diretiyorsunuz hocam ben anlamıyorum gerçekten sizi
Yaw tezim hiçbirşey yoktan vaar olamaz tanrı nasıl oluyor

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Uygunsuz Dil
Var olmasına gerek yok zaten kendisi vardı her şeyi yaratan o sana beyninin düşünebileceği koşulları yaratan o o yüzden düşünürken zorlanıyorsun çünkü sınırlı yaratıldın Allahın kudretini hiç bir insan beyni anlayamaz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fizik kanunlarının yere çekimini onu bunu vs vs hepisin yaratan yapan Allah. Kendinizi tanrı yerine koyup düşünmeye çalışmayın gt730 ile rdr2 8k full grafik oynamaya benzer hem çok aptalca bir hareket olur hem de yetmez zekanız
ilkokul terk bilgileriyle mesaj yazmış gibisin. bir deli aklınca süpermen gibi bir tanrı tiplemesi ortaya atmış 40 akıllı o deliye inananları ikna edememiş. allah diye bir tanrının var olduğunu iddia ediyorsan ispatla mesulsün. öyle ota bak boka bak allah var demekle olmaz bu iş. bilgili kimse bu tür lafları kabul etmez. ortada binlerce din var neden arap dinini millet kabul etsin ? sikh dini daha güzel onlarda da allah gibi bir tanrı tiplemesi var ? kuran denen anlaşılmaz arap kitabını araplar bile anlamamış tefsir yazmışlar sen az bir türkçenle mi anlayacaksın elin ararrrabının kitabını ? muhammed açıkca bir tarikat lideridir güçlü deliller vardır kuan denen tevrat+arap gelenekleri+muhammedin kişisel sorunlarını içeren bir kitaptan başka bir şey değildir. her şeyi bilen bir tanrıdan gelmediği açık ve netttir. hatta ve hatta elin arrabı bile tefsirinde dünyanın düz olduğunun söylendiği ayetleri kaleme almıştır ve elin arrabı bile küçük çocuklarla evlenilebileceğine dair ayet tefsiri de yapmıştır sen elin arrabından arapça inen kitabı daha mı iyi bileceksin ? elin arrabı bile kuanın yalan olduğunu anlamış durumda yavaştan uzaklaşıyorlar, içinde yazanı okuyup öğrenen ardına bakmadan kaçıyor resmen.
edit:
bazıları kafalarından sıkıyor ezbere yine allah zaten vardı bilmem ne allahın zaten var olduğunun kanıtı ne ?
götünüzden lütfen element ve tanrı uydurmayın zeus da her şeyden önce vardı o zaman hadi işin içinden çıkın şimdi.

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
ilkokul terk bilgileriyle mesaj yazmış gibisin. bir deli aklınca süpermen gibi bir tanrı tiplemesi ortaya atmış 40 akıllı o deliye inananları ikna edememiş. allah diye bir tanrının var olduğunu iddia ediyorsan ispatla mesulsundür öyle ota bak boka bak allah var demekle olmaz bu iş. bilgili kimse bu tür lafları kabul etmez. ortada binlerce din var neden arap dinini millet kabul etsin ? sikh dini daha güzel onlarda da allah gibi bir tanrı tiplemesi var ? kuran denen anlaşılmaz arap kitabını araplar bile anlamamış tefsir yazmışlar sen az bir türkçenle mi anlayacaksın elin ararrrabının kitabını ? muhammed açıkca bir tarikat lideridir güçlü deliller vardır kuan denen tevrat+arap gelenekleri+muhammedin kişisel sorunlarını içeren bir kitaptan başka bir şey değildir. her şeyi bilen bir tanrıdan gelmediği açık ve netttir. hatta ve hatta elin arrabı bile tefsirinde dünyanın düz olduğunun söylendiği ayetleri kaleme almıştır ve elin arrabı bile küçük çocuklarla evlenilebileceğine dair ayet tefsiri de yapmıştır sen elin arrabından arapça inen kitabı daha mı iyi bileceksin ? elin arrabı bile kuanın yalan olduğunu anlamış durumda yavaştan uzaklaşıyorlar içinde yazanı okuyan öğrenen kaçıyor resmen.
İstanbul içindeysen yüz yüze gelelim orda anlatırım hocam sana detaylıca

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Burak
Yinemi bu konu türeyip türeyip geliyonuz napiyonuz yav. Troll müsünüz saçma geliyor yeter da konu sahibine sözüm arkadaşlar kusura bakmayın.

cgokhans

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Gökhan Topal
Yaw pekiya bu sonsuzluk içinde Tanrı nasıl vaar oldu hiç yoktan yere? Ne zaman vaar oldu zaman ve mekanın dışında dahi olsa siz bi buna cevap verin
Orada Allah'ı Allah'ın yaratmış olduğu zaman kavramının içerisine sokmakla hata ediyoruz. Bir zamanlar ben de buna cevap veremiyordum ta ki o sohbetleri dinleyene kadar. Zaman bizim için yaratılmış bir durum. Allah cc zamandan münezzehtir. Onu bir zaman kalıbı içerisine sokamazsın. Zamanı yaratan da kendisidir. Bizim için zaman öylesine bir mesele ki Allah cc'ü kendimize benzettiğimiz için e O'ndan öncesi yok mu diyoruz. Yaratılanlar için olan bir kavramın içerisine yaratıcıyı sokamazsın. Sokarsan yaratıcı olmaz zaten. Ve zaman kavramında boğulmak istersek her zaman e o zamanın da öncesi yok mu diye yeni bir zaman başlangıcı kısır döngüsüne gireriz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,701
İsim
Arda doğan
Orada Allah'ı Allah'ın yaratmış olduğu zaman kavramının içerisine sokmakla hata ediyoruz. Bir zamanlar ben de buna cevap veremiyordum ta ki o sohbetleri dinleyene kadar. Zaman bizim için yaratılmış bir durum. Allah cc zamandan münezzehtir. Onu bir zaman kalıbı içerisine sokamazsın. Zamanı yaratan da kendisidir. Bizim için zaman öylesine bir mesele ki Allah cc'ü kendimize benzettiğimiz için e O'ndan öncesi yok mu diyoruz. Yaratılanlar için olan bir kavramın içerisine yaratıcıyı sokamazsın. Sokarsan yaratıcı olmaz zaten. Ve zaman kavramında boğulmak istersek her zaman e o zamanın da öncesi yok mu diye yeni bir zaman başlangıcı kısır döngüsüne gireriz.
Saçma Tanrıyı Yoktan Yere Vaar Etmek İçin Çabalıyorsunuz

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Termodinamiğin yasası
Tanrı kavramı bilimsel yasalardan etkilenmez dostum çünkü bilimsel yasaların ortaya konmasını sağlayacak bilinci ve ortamı insana o sağlıyor zaten ,ki insan beyni bile bilimsel yasaları yanlış yorumlayabiliyor 500 yıl önce boğanın kafasında yaşadığını düşünen insanoğlu şimdi dünyanın yuvarlak olduğunu biliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Mehmet Emin Uzun
Senin dinin ne diye sormayın bende Müslümanım fakat zayıf bir Müslümanım oruç gusül gibi emirleri yerine getiriyorum sadece ama müslüman kimselerle hiç tartışılmıyor böyle konularda dakika ikide saygısını bozuyorlar cahilsin öylesin böylesin e cahilimde soruyorum zaten amacim kimseyi küçük görmek yada yargılamak değil Tanrının olmadığı düşüncesine varmaya başladım birsuru soru ile çelişiyor açıkçası inanmamakta istemiyorum

Tanrıya inanmak için sadece sezgimi gerek?
ATeist ve agnostikler genelde daha bilimcil düşünüyor sanırım ama bence bilim herşeyi açıklayamaz ve insan aklıda herşeyi alamaz.
Koskoca evrende bu kadar yalnızken ki başkalarıda olabilir belki ama şuanlık yalnızız ve burnumuzun ucunu bile adam akıllı göremiyoken gidemiyoken bilime bağlamak herşeyi çok saçma olur bazı olayları insanlarır aklı idrak edemez bence.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,701
İsim
Arda doğan
Tanrı kavramı bilimsel yasalardan etkilenmez dostum çünkü bilimsel yasaların ortaya konmasını sağlayacak bilinci ve ortamı insana o sağlıyor zaten ,ki insan beyni bile bilimsel yasaları yanlış yorumlayabiliyor 500 yıl önce boğanın kafasında yaşadığını düşünen insanoğlu şimdi dünyanın yuvarlak olduğunu biliyor
Bilim demek her zaman bilgiye ve yeniliğe karşı açık olmak demek zaten bilim araştırmalara dayalıdır bizim el ile tutulabilir göz ile görülebilir bir kanıtımız var peki sizde ne var?

Tanrının var olmadığını kanıtlayabilirmisin
Evet hani nerde tanrı dünyada bu kadar zulüm oluyorken tanrı nerede? Çocuklar ölüyor milletler yok oluyor her kavim neredeyse helak olması gereken hareketlere adım atıyor geçmişin kayıtsız cehaleti ile bize elçi gönderme suretinde olan tanrı şimdi gelişkin bir çağda niye göndermiyor ar*plara hristiyanlara ve daha birçok kavime Elçi diye Peygamber Gönderen Tanrı Neden Dünyaya Hükmeden Türklere Niye Gönderilmedi

Son düzenleme:

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Eveet teşhisi koydum sonunda :LOL: kronik ırkçılık beraberinde gelen aşırı Türkçülükten dolayı dinden çıkma Allah gözünüze gözükse bile inanmayacaksın kardeşim sen kanıtın falanda yok normalde aşağılanması gereken birisin ama yaşın küçüktür diye sabrediyordum ırkçılığın ortaya çıkınca tahamülüm kalmadı Dr house gibiyim valla .kötülük problemine falan getirmeye çalışmış birde yahu dostum Allahın peygamberi bak peygamberi hepsi ne zulümler çekmiş hala yok zulüm oluyorken tanrı nerde ne istiyorsun burası şenlik mi olsun aç iki Kuran oku cevabın orada zaten daha okumadığın kitaba karşı geliyorsun
Bilim demek her zaman bilgiye ve yeniliğe karşı açık olmak demek zaten bilim araştırmalara dayalıdır bizim el ile tutulabilir göz ile görülebilir bir kanıtımız var peki sizde ne var?

Evet hani nerde tanrı dünyada bu kadar zulüm oluyorken tanrı nerede? Çocuklar ölüyor milletler yok oluyor her kavim neredeyse helak olması gereken hareketlere adım atıyor geçmişin kayıtsız cehaleti ile bize elçi gönderme suretinde olan tanrı şimdi gelişkin bir çağda niye göndermiyor ar*plara hristiyanlara ve daha birçok kavime Elçi diye Peygamber Gönderen Tanrı Neden Dünyaya Hükmeden Türklere Niye Gönderilmedi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,065,695
Üyeler
169,324
Son üye
WatroX0
Top Bottom