Taşınacağım evdeki internet hk.

21ebu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
435
Merhaba. Birkaç gün içinde aynı ilçede ama farklı mahallede bir eve taşınacağız ama aradığımda maks 50mbps VDSL var diyorlar. Fiber 200mbps paketim var şu anki evimde. Ne yapacağım? Birkaç kez aradığımda bir temsilci Fiber altyapısı var ama kota dolu o yüzden VDSL geçmeniz gerekiyor nakil için dedi. Ne yapacağım? Çok pis moralimi bozdu.

Türk Telekom kullanıyorum.

Merhaba. Birkaç gün içinde aynı ilçede ama farklı mahallede bir eve taşınacağız ama aradığımda maks 50mbps VDSL var diyorlar. Fiber 200mbps paketim var şu anki evimde. Ne yapacağım? Birkaç kez aradığımda bir temsilci Fiber altyapısı var ama kota dolu o yüzden VDSL geçmeniz gerekiyor nakil için dedi. Ne yapacağım? Çok pis moralimi bozdu.

Turknet git adresin ile sorgula max ne cikiyor

Öncelikle g.o.

Yapacak bir şey yok.

Bulunduğunuz ilin devlet merkezine giderek talepte bulunun. Bazı kişiler böyle yaparak fiber olmayan bölgeye bile fiber getirdiler.

Bol şans, umarım en kısa sürede sorununuz düzelir.

Taşınma işlemlerinde bedelsiz olarak iptal hakkınız vardı diye hatırlıyorum mevcut tarifenizi araştırın yada sorun böyle hakkım varmı diye müşteri hizmetlerine. Ardından da her türlü sağlayıcıyı araştırın fiber veren varmı o eve diye yoksa da daha ucuz bi tarifeye geçin

Firmaları bizzat arayıp hız sorgulat bence.

O kendi sitelerinde adrese dayalı sorgulama bazen tam verimli çalışmıyor.

Mesela benim evede max 100 mpbs fiber verebiliriz çıkıyor o aratmalarda. Ama Kablonet ile konuşurken 200 Mpbs ve 20 upload var sizin adrese dediler. Yaa nasıl olur çıkmıyor öyle bir şey eminmisiniz flan harbiden pakete geçtim ve 200 Mbps hız veriyorlarmış. Ama diğer firmaların sitelerinden sorguladımı hepsi max 85-90 hız desteği var diyen bile vardı.

Bu arada şuan kullandığın firma aynı hızı veremiyorsa sana cayma hakkı doğar onu kapattırırsın ve yeni bir firmadan yeni bir internete geçebilirsin.

Turkcell de böyle bir durum olsa cayma bedeli vermeden iptal edebiliyorsun kaldı ki Turkcell de böyle bir durum yaşasan boş port yoksa ya port ekliyorlar ya da yeni kutu koyuyorlar.. hikaye bu kadar 1k mbps 700tl

Mahalle yeniyse veya binalar yeniyse ileride kapasite artırırlar. Hep öyle kalmaz. Bizde altyapı hep sonradan gelir.

Hocalar cevaplarınız için teşekkür ederim. Tekrar arayıp sordum binada fiber var ama kota dolu o yüzden ya müdürlüğe modem ile gidip şansınızı deneyeceksiniz diyorlar ya da birisinin taşınmasını bekleyeceksiniz diyorlar. 200mbps kadar olmasa da 50-70mbps vdsl çok fazla kötü değildir bence bilmiyorum. Video, film-dizi, oyun falan için yeterlidir diye düşünüyorum. Tabii şu anda 24mbps alıyorum bir dosya indirirken. Vdsl ile de en fazla 7-8 alırım sanırım.

Hızının 50Mbps ye düşürülmesini talep edeceksin öncelikle. Altyapı yoksa zaten 200 alamazsın ona şuan yapacak bir şey yok ilerde aktif olursa tekrar 200 kullanırsın ama şuan yapabileceğin en iyi şey nakil ile berber hızının aynı tarifenin 50Mbps hızına düşürülmesi olur. Yani kullandığın kampanyada her hızın bir fiyatı vardır sen 200 için anlaşmış olsan da sana o hızı veremeyecekleri için o kampanyada 50 için istenen fiyat neyse seni ona geçirmeleri gerek.

Turkcell de böyle bir durum olsa cayma bedeli vermeden iptal edebiliyorsun kaldı ki Turkcell de böyle bir durum yaşasan boş port yoksa ya port ekliyorlar ya da yeni kutu koyuyorlar.. hikaye bu kadar 1k mbps 700tl
Hocam şimdi baktım da.
IMG_6356.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hızının 50Mbps ye düşürülmesini talep edeceksin öncelikle. Altyapı yoksa zaten 200 alamazsın ona şuan yapacak bir şey yok ilerde aktif olursa tekrar 200 kullanırsın ama şuan yapabileceğin en iyi şey nakil ile berber hızının aynı tarifenin 50Mbps hızına düşürülmesi olur. Yani kullandığın kampanyada her hızın bir fiyatı vardır sen 200 için anlaşmış olsan da sana o hızı veremeyecekleri için o kampanyada 50 için istenen fiyat neyse seni ona geçirmeleri gerek.
Port açmazlar mı yani? Kota dolu dediler sadece. Binada var çünkü.

Geri