Neler Yeni

Technopat Türkçe Kursu

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Zeynep İrem
Adamların raconu da bu işte kardeşim. Beğenmiyorsan kullanma olur biter. Ben iki forumu da kullanan biriyim. İki forumda da yazılarıma dikkat etmeye, Türkçe'mize uygun yazmaya çalışıyorum. Kendi dilini doğru yazamayan biri olmamalı. Bazen bu forumda görüyorum adamlar 2 cümleyi bir araya getiremiyor. Technopat Sosyal ciddi bir forum olduğu için bu konuda hassas. Ben burası ciddi değil demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama Technopat Sosyal'de burdaki gibi yazım hataları olsaydı birçok kişi rahatsız olurdu.
Haklısınız çünkü buradaki kişiler fazla dikkat etmiyor yazım kuralları olmadığı için. Bence Technopat’ı kaliteli yapan şey de kuralları.

Arkadaşlar konu dağılıyor. Amacim kati kuralları eleştirmek değil. Amacım bu moderetörlerin bizi Technopat'tan soğutması.

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yazım kuralları oldukça mühim bir mesele dilimiz bize bırakılan bir miras dilimizi düzgün kullanmaya dikkat etmeliyiz. İki forumu da kullanıyorum ikisi de birbirinden güzel forumlar. Burada bazı kullanıcılar konu başlığı açarken dahi kelimeleri doğru sıraya koyamıyor konu açıklamasında da ne istediğini belirtemiyor. Forumlardaki moderatörler iyi veya kötüdür, technopat sosyale uzun süredir girmediğim için bir şey diyemeyeceğim ancak her iki forumda sanki birbirinin bir kötü yanını kolluyormuş gibi iki düşmanmış gibi görünüyor bunlara gerek yok. İki forumdan da elinizden geldiğince zevk almaya, eğlenmeye ve yararlanmaya bakın.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,097
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Gereksiz diyorsunuz ama siz de dikkat ediyorsunuz bu yazınızdan da anlaşılacağı üzerine. Noktadan sonra bile boşluk bırakıyorsunuz.
Yazım kuralları gereksiz demiyorum, Technopat'ın en ufak yazım hatasını sert bir biçimde cezalandırmasına saçma diyorum. Türkçe ve Edebiyat hocalarının bile yanlış yazdığı oluyor. Technopat'ın bu tür ufak yanlışları cezalandırmaması gerekiyor. Kimse gidip de forumda yardım istemek için yazım kılavuzu ezberlemek zorunda değil. Ne olmuş noktadan sonra boşluk bırakmadıysa, cümlenin anlamı mı değişti ?
Kısacası mesaj anlaşılır olduğu sürece bu tür ufak yanlışlar cezalandırılmamalı. Bu ufak yanlışların cezalandırılması Technopat'ın kalitesini filan belirlemiyor. Bence kurallar gerektiğinden fazla katı.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,324
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
1595589033656.png

19 tane yemişim ben

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Zeynep İrem
Türkçe yazım kuralları gereksiz demiyorum, Technopat'ın en ufak yazım hatasını sert bir biçimde cezalandırmasına saçma diyorum. Türkçe ve Edebiyat hocalarının bile yanlış yazdığı oluyor. Technopat'ın bu tür ufak yanlışları cezalandırmaması gerekiyor. Kimse gidip de forumda yardım istemek için yazım kılavuzu ezberlemek zorunda değil. Ne olmuş noktadan sonra boşluk bırakmadıysa, cümlenin anlamı mı değişti ?
Kısacası mesaj anlaşılır olduğu sürece bu tür ufak yanlışlar cezalandırılmamalı. Bu ufak yanlışların cezalandırılması Technopat'ın kalitesini filan belirlemiyor. Bence kurallar gerektiğinden fazla katı.
Bu konuda hak veriyorum bazı moderatörler de anlık harf hatası yapıyor ama onlar ceza almıyor. Ben de bu durumu hiç sevmiyorum, maalesef bu Technopat’ın bir eksisi.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Cidden kanserler bende açtığım konudaki mesajın sonuna ? koydum diye uyarı aldım madem Türkçe kurallarına bu kadar önem veriyorsunuz sitenin adını Teknopat diye değiştirin o zaman birde kanser modları var Mikail Fidan ekşi sözlükteki dreamer3'ün dediği gibi günlük hayatta hiçbir başarısı olmayıp sanalda kafa kesen tiplerden.

Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
Zeynep İrem
Cidden kanserler bende açtığım konudaki mesajın sonuna ? koydum diye uyarı aldım madem Türkçe kurallarına bu kadar önem veriyorsunuz sitenin adını Teknopat diye değiştirin o zaman birde kanser modları var Mikail Fidan ekşi sözlükteki dreamer3'ün dediği gibi günlük hayatta hiçbir başarısı olmayıp sanalda kafa kesen tiplerden.
Tripl**, lif* da öyle😂

Neyse, mesaj yazan herkese teşekkür ederim iyi veya kötü. Kararim bir daha asla forum kullanmamak. Kendi halimde bir topluluk oluşturmayı planliyorum. Modaratör abi hesabimi silebilir misin?. @Mehmet Yılmaz

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Artık yeter! Bir yere kadar. Nokta ve virgüllerimi düzgünce koydum onca 700 mesaja. Hep düzgünce saygılı bir sekilde konuştum. Onca ceza verdiniz nokta ve virgüllere tamam dedik. Ama sıf "Direk" yerine "Direkt" yazdim diye de ban atılmaz! Bu moderetörler kendini bir sey sanmaya başladı. Yeter artik Technopatı bırakıyorum. Düzgünce moderetörler gelene kadarda girmeyeceğim. (Bunu okuyan Modaratör abi, lütfen yayinla bu konuyu da kimin ne oldugu anlaşılsın.)
İstediğin rehber geldi! :ROFLMAO:

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bence bu sert kurallar Technopat' ın kalitesini arttırıyor bu forumda da yazım kurallarına uyulmalı. @Mehmet Yılmaz @White Ravens
Ben bu dil olayını "aşırıya" kaçmadıkça pek mantıklı bulmuyorum.
Yani anlaşılır-düzgün bir şekilde yazılması gerekiyor ama "." koymadı diye veya 1 harf eksik oldu diye birini banlamak bana saçma geliyor.
Aylarca çalışmış, birikim yapmış. 7000 - 8000 TL civarında para verip sistem toplamış biri sorun yaşayınca panikleyebiliyor. Yazım hataları olabiliyor.
Böyle bir durumda TDK gibi takılmak, hastaneye ağzı yüzü dağılmış gelen bir adama, "önce dik durmayı öğren, sonra tedaviye gel" demek gibi geliyor.
Burada önemli olan şey saygı ve doğru bilgi. Kısacası, yazım hataları yerine birilerinin yaşadığı sorunu çözebilmek daha önemli.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Ben bu dil olayını "aşırıya" kaçmadıkça pek mantıklı bulmuyorum.
Yani anlaşılır-düzgün bir şekilde yazılması gerekiyor ama "." koymadı diye veya 1 harf eksik oldu diye birini banlamak bana saçma geliyor.
Aylarca çalışmış, birikim yapmış. 7000 - 8000 TL civarında para verip sistem toplamış biri sorun yaşayınca panikleyebiliyor. Yazım hataları olabiliyor.
Böyle bir durumda TDK gibi takılmak, hastaneye ağzı yüzü dağılmış gelen bir adama, "önce dik durmayı öğren, sonra tedaviye gel" demek gibi geliyor.
Burada önemli olan şey saygı ve doğru bilgi. Kısacası, yazım hataları yerine birilerinin yaşadığı sorunu çözebilmek daha önemli.
Bu durum yüzünden 1dk da 10 ceza yedim. :D

RmzDayi

80+ Silver
a forum yönetimini b forum da şikayet ediliyor arkasında konuşuluyor ve burada ki mekemmel ve adil yönetim konuyu kapatmıyor. Amacınız nedir ?
Bugün başkasına bunu yapan yarın burası için de yapar

Top Bottom