Sanflex
80+
- Reaksiyon skoru
- 24
Merhabalar herkese, öncelikle uzun bir yazı olabilir şimdiden belirteyim. 25 Eylül tarihinde teknobiyotikten DK-PC-P2XT-M kodlu monitörlü hazır sistem siparişimi verdim. Ben bilgisayarı alırken 500W lık psu vardı içinde, şuan aynı ürüne 750W psu konulmuş. Herneyse problem bu değil, aşağıya bilgisayarımın parçalarının olduğu fotoğrafı bırakıyorum resimdeki gibi parçalar ve sadece montaj ve test seçeneğini işaretledim. Bilgisayarı 6 Ekim tarihinde depolarından kendim teslim aldım ve eve geldim. Parçaları kontrol ettim eksiksiz sorunsuz. Arkadaşın harddiskini taktım içinden alacağım oyunları aldım, güncellemeleri kurduk ekran kartı driver olsun windows güncellemeleri olsun vs her şey tam. Dedim biraz CS:GO oynayayım girdim daha ilk günümde bilgisayar csgoda maçın ortalarındayken donup masaüstüne attı. Ama aşağıda cs hala açık ve mousea tıkladığımda hala silah sesleri vs geliyor. Dedim tıklayayım niye alt taba aldı acaba derken, tıkladım ve ekranımda ne diyeceğimi bilemediğim görüntüler oldu. Ardından bilgisayarım kendini restartladı. Yeniden açtığımda Wattman ayarları sıfırlandı eski haline döndü vs dedi. Bu tabi çok canımı sıktı. Araştırdım ettim ne yapsam ne etsem derken ertesi gün yine GTA 5 oynuyorum 1-2 saat oynadıktan sonra yine gta5 donuyor ve pc kendini restartlıyordu. Dedim sadece cs ve gta damı oluyor bunu anlamaya çalıştım Lol ve Valorant da oynayayım dedim. İlk 4-5 gün sadece cs ve gta da kapanıyordu bilgisayar. Ardından valorantta da kapanmaya başladı. Her gün bilgisayar oynarken anlattığım olay başıma geldi fakat 3-4 seferden sonra wattman hatası vermeden oyun donuyor, masaüstüne atıyor ve bu esnada oyundan sesler geliyor. Yine oyuna tıklayıp döneyim dediğimde ekran garipleşiyor ve bilgisayarım kendini yeniden başlatıyordu. Ekran kartında donanımsal sıkıntı olabileceğini düşündüm, bakıyorum oyundayken sıcaklıkları inceliyorum 67-70 derece arasında hiç bir problem görülmüyor. Oyun açık değilken de 35-43 derece aralarında geziniyor. En sonunda dedim teknobiyotik teknik servise durumu anlatayım gerekeni yapılsın. Kasayı komple kutularıyla beraber 16 Ekimde yine teknobiyotiğin deposuna elden teslim ettim. O gün bugündür bekliyorum, derken bugün telefon geldi. Benim bilgisayarımla ilgilenen arkadaş beni aradı dedi ki yaklaşık 21 ekimden beri bilgisayarı sürekli açık tutuyorum test ediyorum, oyunlar oynuyorum gta 5e kendim de girdim oynadık ettik hiç kapanma sorunu yaşanmadı. Böyle olunca tabi bendeki panik daha çok arttı. Yalnız şöyle bir ayrıntı var, bizim burada güvenlik duvarı olduğundan sizin ssdyi üzerinden oyuna girmedim, kendi ssd mi takıp bu oyunları oynadım testleri yaptım dedi. Ve kaç gündür hiç bilgisayarım kapanmamış. Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir? Bir kaç güne ssdyi değiştirip bana yollayacak fakat sizce gerçekten ssd ile alakalı olabilir mi böyle bir sorun? İlgili arkadaş bana monitörün hdmi kablosunu değiştirip deneyebileceğimi söyledi. Benim monitörden display kablosu çıkmadı sadece hdmi çıktı bende hdmi üzerinden görüntü alıyordum. Sizin düşünceleriniz neler acaba yardımcı olursanız çok sevinirim. Kendim donanım ile ilgili çok fazla bilgi sahibi değilim bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Bir de unutmadan söyleyeyim, ben korumalı priz kullanıyorum 5li korumalı priz. Acaba korumalı olduğundan zamanla yeterli wattı verememiş olabilir mi? Böyle bir şey mümkün mü şuan her ihtimali düşünüyorum
Yazımda belirttiğim sorunlar ve bilgisayarla ilgili olan tüm fotoğrafları aşağıya bıraktım. Yorumlarınızı, yardımlarınızı bekliyorum.
Ekler
-
B56B0AA2-87CB-4C71-8B56-BC5816EDA9DB.jpeg200.6 KB · Hit: 205 -
F2C9367F-717C-48F2-9AE3-D7FD09BA6660.jpeg132 KB · Hit: 212 -
CC890F5E-7AB6-4B51-BA42-A2E8C0C25B59.jpeg154.5 KB · Hit: 194 -
EE77EC1D-5A9F-449B-B12A-EA802EE2E5F9.jpeg119 KB · Hit: 201 -
2D4DEB2F-569C-40E0-831C-C38C422504C8.jpeg179.4 KB · Hit: 208