Termal Macun Değişim Süresi

iłkay

80+
Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar selam. 7800x3d işlemci ve 360mm sıvı soğutmam var. Bilgisayarı alalı 1 seneyi geçti 1 sene 1 ay civarı bir şey oluyor. Temizliğini yaparım ama hiç termal macun yenilemedim. Herhangi bir ısınma problemi gözlemleyemedim fakat sanki eskisine nazaran oyunlarda biraz daha düşük fps alıyorum bunun bununla alakalı olduğunu şahsen düşünmüyorum, w11 e geçtiğimden beri çoğunlukla w10 performansı alamıyorum ekran kartım da 4070ti super. Bilemiyorum mesela hikayeli oyunlara nazaran biraz daha düşük fps alıyormuşum gibime geliyor. Ternal macunu yenilemeli miyim yoksa ısınma problemleri yaşadığım zaman mı el atayım?

Arkadaşlar selam. 7800x3d işlemci ve 360mm sıvı soğutmam var. Bilgisayarı alalı 1 seneyi geçti 1 sene 1 ay civarı bir şey oluyor. Temizliğini yaparım ama hiç termal macun yenilemedim. Herhangi bir ısınma problemi gözlemleyemedim fakat sanki eskisine nazaran oyunlarda biraz daha düşük fps alıyorum bunun bununla alakalı olduğunu şahsen düşünmüyorum, w11 e geçtiğimden beri çoğunlukla w10 performansı alamıyorum ekran kartım da 4070ti super. Bilemiyorum mesela hikayeli oyunlara nazaran biraz daha düşük fps alıyormuşum gibime geliyor. Ternal macunu yenilemeli miyim yoksa ısınma problemleri yaşadığım zaman mı el atayım?
Hayır yılda 1 ısınma olmasada en sağlıklısı olur değiştirirseniz.

Termal macun yenileme süresi 6 ay ile 1 yıldır önemsiyorsanız 6 ayda bir yapabilirsiniz ama bence gerek yok 10 ayda 1 değiştirirseniz bence daha iyi olur

Termal macun en kötü yılda bir yenilenmelidir. Bu bilgisayarınız için en sağlıklı olanıdır.

Değiştirmekten keyif alıyorsan yılda bir yapabilirsin ama kaliteliyse en az 3 sene rahat gider bir termal macun zaten değiştirmen gerektiğini sıcaklıklardan anlarsın. Bu arada yeri geliyor 10 senedir değişmeyen macunları değiştiriyorum yine abartılacak bir fark olmuyor o kadar kafaya takılacak şey değil 😀

sıvı soğutmalarda ortalama 1.5 2 yılda bir değiştirilmesi öneriliyor ama 1 yılda da değiştirilir pimpirikliysen benim gibi ama performans düşüşü ile hiçbir alakası yoktur onun, bi de artık işletim sistemi ve oyunların güncelleme alması fps'yi biraz düşürebiliyor, sistemli eskitme gibi oldu biraz :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,663
Üyeler
186,769
Son üye
yavuzatug
Geri