Termal macun yeniledim fakat cpu soğumuyor birtürlü

MASTERF5

80+
Reaksiyon skoru
72
1755849966881.webp

360mm sıvı sogutma ile 7500 f i sogutmaıyorum nedeni nedir

kullandığın sıvı soğutucunun markası nedir? bir de bu sıcaklıklar idle da mı yoksa oyun oynarken mi

yeni mi taktın sıvı sogutucuyu ? altındaji jelatini cıkardın mı ?

kullandığın sıvı soğutucunun markası nedir? bir de bu sıcaklıklar idle da mı yoksa oyun oynarken mi
boşta 50 lerde fan acıyo oyunda 90 a geliyo normaşde 70 e anca gelirdi bide ayarları en düsüge cektım ona ragmen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yeni mi taktın sıvı sogutucuyu ? altındaji jelatini cıkardın mı ?
hepsini kontrollü taktım 2 ci ye termal sürüsüm normaldi son zamanlarda basladı termalı degistirdim belki ondandır diye tık yok tf9

Hocam sıcaklık hiç normal değil. jelatini çıkardınız mı? kasadaki fanların yönleri doğru mu? bunları kontrol ediniz

Hocam sıcaklık hiç normal değil. jelatini çıkardınız mı? kasadaki fanların yönleri doğru mu? bunları kontrol ediniz
normalde bisi yoktu son haftalarda basladı 1 yıl oldu tam sistemi toplayalı o kadar bilgisiz degilim biliyorum jelatin vs nedir ne degildir

7500f gibi bi islemci 60 ı goruyodu simdi 90 derece lerde cok buyuk sıkıntı var ama neyde

normalde bisi yoktu son haftalarda basladı 1 yıl oldu tam sistemi toplayalı o kadar bilgisiz degilim biliyorum jelatin vs nedir ne degildir

7500f gibi bi islemci 60 ı goruyodu simdi 90 derece lerde cok buyuk sıkıntı var ama neyde
90 en sıcak noktası, 79 derecede çalışıyor pompada problem yoksa montajla alakalıdır zira 360 mm ciddi soğutması gerekirdi. Pbo yu advanced yapıp -20 vermeyi deneyin ne kadar fark edecek

Montajda sorun varmı

sıvı soğutucun bozuk olabilir pompası marka ne

boşta 50 lerde fan acıyo oyunda 90 a geliyo normaşde 70 e anca gelirdi bide ayarları en düsüge cektım ona ragmen

hepsini kontrollü taktım 2 ci ye termal sürüsüm normaldi son zamanlarda basladı termalı degistirdim belki ondandır diye tık yok tf9
o zaman sogutucu pompasında bır arıza oldu

1- Sıvı soğutucu fanları kontrol edilmeli. Sağlıklı bir şekilde dönüyor mu diye.
2- Arka planda çalışan ve işlemciyi yoran bir yazılım, uygulama var mı diye kontrol edilmeli.
3- 7500f işlemcinin haddinden fazla Watt ile çalışıp çalışmadığı kontrol edilmeli. (Son zamanlarda yüklediğiniz bir şey veya düşük olasılıkla da olsa biosta yaşanan bir değişiklik sebebiyle olabilir.)
3- Pompanın çalıştığından emin olunmalı.

Hali hazırda siz montajı düzgün yaptığınızı ve macunu düzgün sürdüğünüzü söylemişsiniz. O halde bu 4 seçenekten biri olma olasılığı çok yüksek.

Pompa caalisiyo zaten oradada RPM o gozukuyo + 1 senedir sistem bende son 1 hatadır.bunu yapıyo

Pompa caalisiyo zaten oradada RPM o gozukuyo + 1 senedir sistem bende son 1 hatadır.bunu yapıyo
Rpmnin gözükmesine aldanma bende de gözüküyordu pompa arızasında. Pompa fanı dönüyor demek pompa sıkıntısız demek değil. 15-20 gün oluyor bunu yaşayalı servis değişim verdi.

Geri