Neler Yeni

The last of us mantık saçmalığı

ConquerorXIV

80+ Gold
dina ile ellie ilişkisi çok iğrençti 2 dakika civarı sürdü sadece ama
Mesaj otomatik birleştirildi:

ot çekmekte normal birşeymiş gibi gösteriliyor o sahnede üstüne.
bu karakterde böyle ne yapalım, benimde hoşuma gitmedi 2dk işte geçebiliyorsun istersen. asıl mesele dizisi 1.sezonu kötüydü geçekten,
karakter böyle olabilir ama dizide bu konu üstünde bu kadar durulmaması lazım.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ömer alp
bu karakterde böyle ne yapalım, benimde hoşuma gitmedi 2dk işte geçebiliyorsun istersen. asıl mesele dizisi 1.sezonu kötüydü geçekten,
dizisini hiç izlemedim hocam dizisi olduğunu bile bugün öğredim.

Cagdas5389

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
617
İsim
mecit burak kılıç
pedro pascal(joel miller çok iyiydi yan karakterlerde fena değildi ama o ellieyi oynayan kız hiiç yakışmamış bide bunun 2.sezonunda eşcinsellikte koyarlarsa firma batma yoluna bile girebilir
1743860574902.png

ConquerorXIV

80+ Gold
pedro pascal(joel miller çok iyiydi yan karakterlerde fena değildi ama o ellieyi oynayan kız hiiç yakışmamış bide bunun 2.sezonunda eşcinsellikte koyarlarsa firma batma yoluna bile girebilir Alıntıyı görüntüle
cinsellik koyacaklar muhtemelen, joel cuk oturmuş ama evet ellie karakteri hiç olmamış dublörü bile 10 kat daha fazla benziyor.

Sansar Salvo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ömer alp
pedro pascal(joel miller çok iyiydi yan karakterlerde fena değildi ama o ellieyi oynayan kız hiiç yakışmamış bide bunun 2.sezonunda eşcinsellikte koyarlarsa firma batma yoluna bile girebilir Alıntıyı görüntüle
Harbiden hocam ellie tamam hadi dizi felanda 2. sezonda bu kızı eşcinsellik ile alakalı bir senaryoya koyarlarsa olmaz gerçektende dediğiniz gibi.

ConquerorXIV

80+ Gold

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
586
İsim
Görkem Çağan
oldukça mantıksız konuşmuşsun. cinsiyet kimliği beyinden falan gelmiyor. bir insanın doğdu bedeni kendinin hissetmemesi gibi bir şey olamaz. herkes doğdu vücudu kendinin kabul eder ve doğrusuda budur. hayata gelirken seçmediğimiz şeyleri değiştiremezsin. eğer bir kişi kendini başka bir bedene ait hissediyorsa o insan hastadır ve tımarhaneye kapatılmalıdır. herkesin kendi vücudunda sevmediği şeyler vardır ama herkes bunları değiştirmek istemez. bir insan ilişkide vurduran kişiyken vuran olmak istemesi apaçık deliliktir. hangi organ ile doğduysan senin cinsiyetin o dur. kıza benzeyip erkek organına sahipsen tarzını değiştirip esnetik yaptırabilirsin. dış görünüşünü değiştirebilirsin ama bir cinse adanmış kıyafet ve giyim tarzlarını o cinsten olmadığını bile bile giymen seni gay yapar yani hasta. insanlar kendi kimliklerini özgürce yaşayamazlar her nası bir insan çıplak gezemez ise kız olan biri ben öyle hissediyorum beyin yapım böyle diye erkek olamaz. bir insan eşcinsel olup olmamayı seçebilir. benimde bir arkadaşım kendini kadın gibi hissediyor ama dışa vurmuyor. kendi söylemese bilmezdik bile. iradesi güçlü olan insanlar duygularını ve düşüncelerini kontrol altında tutabilir. cinsiyet yapısı ordan burdan geliyor ben doğuştan böyle hissediyorum zart zurt diyip cinsiyet değiştirenler tımarhanelik zaten. cinsiyetini değiştiren insanlar güçlü falan değil. hepsi ezik insanlar. davranışları konuşmaları yürüyüşleri giyinişleri hepsi rezil. bu insanlarla konuşmak bana zor geliyor. sesi benden kalın adamın etek giymesi eziklikten başka bir şey değil. içten gelen veya beyinsel kimlikleri normalleştirmeye çalışmak yerine bu insanları tedavi etmeye uğraşsak toplumda iyileşmeler zaten sağlanacak. bundan 100 yıl önce normal cinsel yönelimin dışındaki yönelimlerin oranı %1-2 idi. lakin şuan %7* civarında. teknolojinin gelişmesiye toplumdan dışlanan insanlar kendilerine bir yer edinebilecekleri lgbt topluluklarına katılıyorlar. . çoğu insan öyle hissettikleri için değil bir topluluğun parçası olmak için cinsiyeti ile oynuyor.günümüzde tıp ilerledi artık neredeyse herşeyin tedavisi var. bu insanlar tedavi olabilirler. tedavinin başarısı kendi isteklerine ve iradelerine bağlıdır. dediğim gibi: içten gelen toplumsal olarak sıkıntılı duygularını dışarı vuran kişiler zayıf iradeli kişilerdir. iradesiz kişiler olaylara zayıf tepkiler verirler.
anlattığın şeyler bilimsel değil tamamen kişisel önyargılara dayanıyor bedenini hissedemeyen hasta tımarhanelik gibi laflar söylemek hem empati eksikliği hemde bilimsel cehalet anlamına gelir bak cinsiyet dediğimiz şey 3 parçadan oluşur biyolojik cinsiyet (vücut/organ) cinsiyet kimliği (ben kimim) cinsiyet ifadesi (topluma nasıl yanısırım) sen sadece birinciye bakıyorsun ama tıp çoktan bunu geride bıraktı dünya sağlık örgütü amerikan psikiyatri birliği avrupa klinik rehberleri hepsi diyor ki trans bireyler hasta değil eşcinsellik bir bozukluk değil üstelik 100 yıl önce oran %1 de demen de yanlış o zaman insanlar öldürülüyordu hapse atılıyordu doğal olarak saklanıyorlardı şimdi insanlar sadece daha görünür ayrıca içinden geldiği gibi yaşayan herkes iradesizdir diyorsun ama bu hayatı boyunca bastırılmış dışlanmış dayak yemiş aileden atılmış toplumdan silinmiş insanların bütün o baskılara rağmen kendi gibi oılmaya çalışmasına eziklik demek ne insanlıkla bağdaşır ne vicdanla bu söylediklerini gerçekten savunuyorsan tartışmamızın artık ortak bir zemini kalmamış demektir

CupOk

80+ Silver
dizisinin ilk bölümünde sarışın kızı zenci yaptıklarını görünce kapattım

fatihfax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
fatihfax
anlattığın şeyler bilimsel değil tamamen kişisel önyargılara dayanıyor bedenini hissedemeyen hasta tımarhanelik gibi laflar söylemek hem empati eksikliği hemde bilimsel cehalet anlamına gelir bak cinsiyet dediğimiz şey 3 parçadan oluşur biyolojik cinsiyet (vücut/organ) cinsiyet kimliği (ben kimim) cinsiyet ifadesi (topluma nasıl yanısırım) sen sadece birinciye bakıyorsun ama tıp çoktan bunu geride bıraktı dünya sağlık örgütü amerikan psikiyatri birliği avrupa klinik rehberleri hepsi diyor ki trans bireyler hasta değil eşcinsellik bir bozukluk değil üstelik 100 yıl önce oran %1 de demen de yanlış o zaman insanlar öldürülüyordu hapse atılıyordu doğal olarak saklanıyorlardı şimdi insanlar sadece daha görünür ayrıca içinden geldiği gibi yaşayan herkes iradesizdir diyorsun ama bu hayatı boyunca bastırılmış dışlanmış dayak yemiş aileden atılmış toplumdan silinmiş insanların bütün o baskılara rağmen kendi gibi oılmaya çalışmasına eziklik demek ne insanlıkla bağdaşır ne vicdanla bu söylediklerini gerçekten savunuyorsan tartışmamızın artık ortak bir zemini kalmamış demektir
Dediğin herşeyin cevabını konuşmamda zaten verdim hala boş yapıyorsun. Git bi önceki konuşmayı düzgün oku. Kimse içten geldiğini istediği gibi yaşayamaz. Burası senin dünyan değil herkesin dünyası. Toplumdan dışlanan insanlar kendilerine dahil olabilecekleri yerler arayışında bulunurlar. Bu lgbt olayıda bundan ibaret. Kimse öyle hissettiği için cinsiyet değiştirmiyor. Detaylı anlatımı önceki konuşmamda bulabilirsin. Evet bu insanlar hasta ve tımarhaneye yatırılmalılar. Normal olanı mahvedip bunu türlü bahanelere dayandıran insanlar ile düzgün bir toplum düzeni sağlanamaz. Sana hem biyolojiden hemde toplumdan örnekler verdim ama okumamışsın sanırım. Kendini sorgulamak yerine hayatı sorgularsan zaten kim olduğunu öğrenirsin. O çok örnek verdiğin sağlık örgütleri cins değiştirmeyi savunmuyor. Bunun tıbbi hastalık olan durumunu anlatıyor. İçinden gelen herşeyi yapamazsın. Yapmak içinde özgürlük adı altında kendi çıkarlarını savunan yasalar isteyemezsin. Toplum yaygın olanı savunur. Yaygın olan zaten doğru kabul edilmiştir. Cinsiyetini değiştiren insanlar sadece psikolojisi bozuk bir grup ezik insandan başkası değil. Eğer mantıksal bir çerçeveden hayatın gerçek olan yüzü ile durumu değerlendirirsen neyin doğru olduğunu anlayacaksın. Hayattaki başarısızlıklarını ve toplumdan dışlanmalarını, özgüven eksikliklerini yaygın bir düşünce olan cinsiyet olaylarına vurmak yerine hayatları için daha iyi kararlar alıp toplumda konuşmayı ve kendilerini ifade etmeyi öğrenseler problem kalmayacak.

TayyarCR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
yolcu arslan
genlerin zaten eşcinsellikle bir alakası olduğunu sana vurgulamıyorum sana vurguladığım şey iç güdüsel davranışlar hormanel farklılıklar sen çok fazla östörejen hormonu almaya başlarsan kadınsallaşırsın sendeki duygu ve davranış farklılığına yol açabilir ama sadece östörojenlede alakası yok bu durumun onun dışına onedio kaynak vermişsin aşırı güldüm onedio kaynak olarak alınabilecek bir yer değil ve ben birden fazla cinsiyet var demedim cinsel yönelim dedim sen çok ayrı kafayı yaşıyorsun hocam konudan bağımsız anti LGBTQ devam sen sana laf yetiştirmenin bir anlamı yok
Anladım şimdi hormon verirsen değişiklik kaçınılmaz. Ben seni anlıyorum. Onedio kaynak değil istersen aynı bilgiyi yabancı da verebilirim. İnstagram sayfasıda olur nasıl istersen. Önceki sayfada nature'den verdim direk kaynağından.

Şimdi eskiden küçükken bende kime ne yaşasınlar karışmayın kafasındaydım. Olacak o kadar dizisini levet kırcayı izlerken kadın kılığında kakara kikiri gülerdik. Huysuz vijinmidir nedir onu izlemezsim ama görürdüm ara sıra.
Ama şimdi okudukça araştırdıkça anlıyorum ki bunlar çok tehlikeli şeyler. Evet isannın evinde ne halt yiyorsa özelidir ama yayması trajedidir.

Birisinin oğlu nonoş olmuş bilmem ne onun peşinde değilim. Hepimiz osmanlının parçasıyız değil mi gurur duyarız. Fakat neden yıkıldı diye baktığımızdan en büyük sebeplerden biri saray içinde ki oğlancılık sapkınlığı. Öyle böyle değil ama. Tüysüz oğlan seçiyorlar padişaha sadrazama bilmem ne çerisine kadar.

Daha önce Mustafa Kemal paşayı anlamazdım kadınları güzellik yarışması dünyaya tanıtması vs şimdi anladım ki aslında kadınların güzelliğini dünyaya göstermek insanlara göstermek bunun en büyük önlemidir. Kadınları öne çıkarması hak tanıması Devletin sağlam kalması içindi.
Çünkü toplumu kadın oluşturur. Erkek gibi davranan toplumda kadın zekidir zaten gibip kadını tercih etmez.

Sence siyasi arenada bunu anlayabilecek akıl kaldı mı? Ben Mustafa Kemal'i örnek almalıyım Türk genci öyle olmalı.
Neden huysuz bilmemne z.moron b.ersoy cart curtları örnek alayım? Bu yazdıklarımı sakın yabana atma çok yakında dünya daha felakete sürüklenirse anlarsın geç olmaz inşaAllah. Allah esirgesin yine.

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
586
İsim
Görkem Çağan
Dediğin herşeyin cevabını konuşmamda zaten verdim hala boş yapıyorsun. Git bi önceki konuşmayı düzgün oku. Kimse içten geldiğini istediği gibi yaşayamaz. Burası senin dünyan değil herkesin dünyası. Toplumdan dışlanan insanlar kendilerine dahil olabilecekleri yerler arayışında bulunurlar. Bu lgbt olayıda bundan ibaret. Kimse öyle hissettiği için cinsiyet değiştirmiyor. Detaylı anlatımı önceki konuşmamda bulabilirsin. Evet bu insanlar hasta ve tımarhaneye yatırılmalılar. Normal olanı mahvedip bunu türlü bahanelere dayandıran insanlar ile düzgün bir toplum düzeni sağlanamaz. Sana hem biyolojiden hemde toplumdan örnekler verdim ama okumamışsın sanırım. Kendini sorgulamak yerine hayatı sorgularsan zaten kim olduğunu öğrenirsin. O çok örnek verdiğin sağlık örgütleri cins değiştirmeyi savunmuyor. Bunun tıbbi hastalık olan durumunu anlatıyor. İçinden gelen herşeyi yapamazsın. Yapmak içinde özgürlük adı altında kendi çıkarlarını savunan yasalar isteyemezsin. Toplum yaygın olanı savunur. Yaygın olan zaten doğru kabul edilmiştir. Cinsiyetini değiştiren insanlar sadece psikolojisi bozuk bir grup ezik insandan başkası değil. Eğer mantıksal bir çerçeveden hayatın gerçek olan yüzü ile durumu değerlendirirsen neyin doğru olduğunu anlayacaksın. Hayattaki başarısızlıklarını ve toplumdan dışlanmalarını, özgüven eksikliklerini yaygın bir düşünce olan cinsiyet olaylarına vurmak yerine hayatları için daha iyi kararlar alıp toplumda konuşmayı ve kendilerini ifade etmeyi öğrenseler problem kalmayacak.
bak dostum senin neyin savunduğun değil ve nasıl artık önemli değil konuyu baştan beri bilimsel ve saygılı bir şekilde ele almaya çalıştım ama sen her defasında kişisel hakaretlerle aşağılamaya ve nefret söylemine döndürdün "tımarhane", "ezik", "psikolojisi bozuk", "toplumdan dışlanmalı" gibi ifadeler düşüncenin değil öfkenin dışavurumudur senin bu öfkenin kaynağını bilmiyorum ama bilmen gereken şu insanlar kim olduğunu bastırarak değil yaşayarak bulurlar sen yaygın olan doğrudur diyorsun zamanında "kölelik", "kadınların seçme hakkı yoktur", "solaklar uğursuzdur" gibi şeyler de yaygındı yaygın olmak doğru olmak değildir son olarak ben fikir tartışırım hakaretlerle beslenen öfkeyi değil yargılamak kolay anlamaya çalışmak zordur ama ben kolay olanı değil doğru olanı seçiyorum dilersen bir gün bu konuları gerçekten öğrenmek istersen ben yine buradayım ama bu üslupla devam edersen bu tartışma burada biter

fatihfax

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
fatihfax
bak dostum senin neyin savunduğun değil ve nasıl artık önemli değil konuyu baştan beri bilimsel ve saygılı bir şekilde ele almaya çalıştım ama sen her defasında kişisel hakaretlerle aşağılamaya ve nefret söylemine döndürdün "tımarhane", "ezik", "psikolojisi bozuk", "toplumdan dışlanmalı" gibi ifadeler düşüncenin değil öfkenin dışavurumudur senin bu öfkenin kaynağını bilmiyorum ama bilmen gereken şu insanlar kim olduğunu bastırarak değil yaşayarak bulurlar sen yaygın olan doğrudur diyorsun zamanında "kölelik", "kadınların seçme hakkı yoktur", "solaklar uğursuzdur" gibi şeyler de yaygındı yaygın olmak doğru olmak değildir son olarak ben fikir tartışırım hakaretlerle beslenen öfkeyi değil yargılamak kolay anlamaya çalışmak zordur ama ben kolay olanı değil doğru olanı seçiyorum dilersen bir gün bu konuları gerçekten öğrenmek istersen ben yine buradayım ama bu üslupla devam edersen bu tartışma burada biter
Sabahtan belli sana anlatıyorum ama hiçbir konuşmamı doğru okumamışsın. Toplumda milyonlarca yıldır doğru kabul edilen bir şeyi bu son yüz yıldır değiştirilmeye çalışılması doğru değil. Ve sana bahsettiğim bütün insanlar normal değil. Daha anlattıklarımı doğru okumayan ve sadece 1 kısmına cevap veren biri ile mantık çerçevesinde tartışmam mümkün değil. Hayırlı akşamlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,230
Üyeler
172,631
Son üye
MKM_
Top Bottom