Tıp mühendisi olunur mu ?

Sir Cem T-oker

Cezalı
80+ Gold
Reaksiyon skoru
9,782
Bugün gittiğim üniversite tanıtım günlerinde acıbadem üniversitesinin kendisi için açtığı bir mühendisliğe rastladım. Bilgisi olan var mı ?
Yazılım mı tıp mühendisliği mi ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kendi hastanelerinde iş imkanı veriyorlarmış.

Tıp mühendisliği robotlar için galiba :D

Sağlık sektörü için mühendislik işlerini yapıyor. Türkiyede sadece acıbademde var sanırım. Türkiyede tek olması çok iyi bence. İlerleyen zamanlarda önemi artacak muhtemelen. Sağlık sektörü ölümsüz sonuçta.

Sağlık sektöründe robotlar şu anda doktorların yerini hafiften alıyor.
Hata şansını da en aza indirdiği için de büyük/özel hastaneler de robotları kullanarak yapıyorlar ameliyatı.
Dediğin gibi bir şansın olacaksa ve bu şansı değerlendirebilirsin güzel para da kazanırsın için de rahat olur.

Hiç mezun vermiş mi? Ben olsam hiç mezun vermeyen bir bölüm yazma riskini almam.

Mezun vermişse o kişilere ulaşıp gerçekten vaatlerini yerine getirip getirmediklerine ve şu an ne işle uğraştıklarına bakmak lazım.

Sağlık sektöründe robotlar şu anda doktorların yerini hafiften alıyor.
Doğru ama o robotları yine de cerrahlar yönetiyor şu an. İlerde belki %100 otomatize olabilirler, o zaman gelişmiş ülkelerde cerrah diye bir şey kalmaz muhtemelen.

Doğru ama o robotları yine de cerrahlar yönetiyor şu an. İlerde belki %100 otomatize olabilirler, o zaman gelişmiş ülkelerde cerrah diye bir şey kalmaz muhtemelen.
Yazımda zaten doktorların kullandığını belirttim.
Kalır yav niye kalmasın? Robotların kendi yapay zekası hala tam yürürlüğe girilmiş değil.
Robotik kollar gibi düşün sadece doktor yerine robotlar var ve robotları da doktorlar kontrol ediyor. :D

Bugün gittiğim üniversite tanıtım günlerinde acıbadem üniversitesinin kendisi için açtığı bir mühendisliğe rastladım. Bilgisi olan var mı ?
Yazılım mı tıp mühendisliği mi ?

Kendi hastanelerinde iş imkanı veriyorlarmış.
Olunur

İleriki yıllarda robotlar ameliyat yapacak derdi hocam. İnsan eli degmeden. Yavaş yavaş o yıllara gireceğiz.

Hiç mezun vermiş mi? Ben olsam hiç mezun vermeyen bir bölüm yazma riskini almam.

Mezun vermişse o kişilere ulaşıp gerçekten vaatlerini yerine getirip getirmediklerine ve şu an ne işle uğraştıklarına bakmak lazım.

Acıbadem tıp müh. fakültesi başkanı bu kadar ilgi beklemiyorduk mezunlarımız çok iyi yerlerde diye açıklama yapmış. Lafın kısası mezunlar var.

Yazımda zaten doktorların kullandığını belirttim.
Kalır yav niye kalmasın? Robotların kendi yapay zekası hala tam yürürlüğe girilmiş değil.
Robotik kollar gibi düşün sadece doktor yerine robotlar var ve robotları da doktorlar kontrol ediyor. :D
Yazılım mı bu mu sizce ?

Her türlü bölüm açıyorlar artık. Palyaçoluğun bile bölümü var :D O bölümü okuyanlardan fikir almak önemli.

Geri