Neler Yeni

🔥TOGG Sedan modeli CES 2022 Fuarında görüntülendi!

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
100 sene boyunca araba üretmis olsaydin sende alirdin 1k ya araba,adamlar 100 senedir araba üretiyor onlar almayacakta sen mi alacan hahsdk güldürme.
Ben bu yazdıgımı kıme nedne yazdım cık yukarı bak oku.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Çamur atmaya gerek yok on numara araç olmuş. Hep bir marka takıntısı... Neyi varmış ki Tesla'nin tasarimsal anlamda? Bine katlayan tasarim harikasi araçlar var. Konu öznel estetik kaygılar değil de bu aracı bu ekonomik şartlar altında kim nasıl alacak olmalı. Yerli ve milli arabaya kaç Türk vatandaşı binebilecek? Tesla'ya da binebilecek adamlar mi binebilecek sadece? Yoksa yüzünün gözünün boyası beni niye ilgilendirsin eğer hiç alamayacaksam...
Ne çamur atıyon la Abdurrahman
İyiymiş araç ya iyiymiş, baktıkça daha iyi geliyor galiba.

Sliperry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Bayram Aga
arabanin vergisiz Maliyet 450k bu vergisi cartu curtu 700k yi bulur tabi 2023 ladar da beklenen tahmini satış fiyatı 1milyon tl olucakmış diye okumuştum

.......

80+ Bronze
Madem yerli üretim o zaman bütün arabalardan ucuz olması gerek değil mi Tr'de
Devlet sırf yerli üretim diye indirim yapamaz.Sen bu arabayı yaptın diyelim diğer ülkere satabilecek misin? Veya satabilmen ne kadar sürecek? İlk çıktığı zamanlar fiyatlar tabi pahalı olacak.Gidip x bir araba markasıyla karşılaştırmayın.Fiat,ford gibi markalar da Türkiyede üretim yapıyor ve büyük Türk şirketleri tarafından maddi olarak destekleniyor.Beğenip herkes binmiyor ama bu markalar kaç ülkede binlerce seri üretim gerçekleştiriyor önce bunu yapabilecekmiler o önemli.Togg gibi bir marka ilk başlarda devlet desteksiz hiçbir şekilde ayakta kalamaz.Halk araba binsin diye çıkarılmıyor bu araba,zaten öyle bir dünya yok.Ekonomi düzgün olsa halk ucuz araba binebilir bunun milli araba yapmakla hiçbir alakası yok.Bu araba 1-2 milyon arası fiyata satılmış olsa durumu olan biri gidip tesla vs alırım diyecek ama TOGG'un tasarımı güzel zengin olanlar illa alacaktır.Ayrıca teknoloji ile üretim tamamen farklı şeyler.Üretilecek olan TOGG cidden % Yerli teknoloji ile mi yapılıyor sanıyorsunuz.Alman,Çin,İngiliz,İtalyan parçaları kullanılıyor.Fiat,ford markaları bir üretim aracı TOGG da üretim olacak,yani sen her türlü pahalıya bineceksin bu arabayı.Ha ekonomi düzelse yine mi ucuz bineceksin,hayır? Tesla 100 bin olsa TOGG'a yine 90 bin vereceksin farkeden bir şey olmayacak.Yani senin tek derdin diğer ülkelere satabilmek.

equinoxx

80+ Bronze
Almanya'da herkes Mercedes ABD de tesla anlamıyorsa burada da herkesin TOGG alacak parası olmalı diye zorunluluk yok.
Türkiye'nin TOGG'u ile Almanya'nın Mercedes, BMW'si aynı kalite mi sence? Tofaş alacak parası yok milletin, bırak şu işleri allah aşkına. Düzenli birikim, finansman ile aylık taksitlerle alırsın paşalar gibi binersin. Burada da el arabasıyla gezersin.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Şekilmiş. Bakalım kaç tane milletvekilinde göreceğiz.

equinoxx

80+ Bronze

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,250
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Benim bundanım olmalı hocam

ALADDİN ÇAKICI

80+ Silver
Almanya'da herkes Mercedes ABD de tesla anlamıyorsa burada da herkesin TOGG alacak parası olmalı diye zorunluluk yok.
boş yorum c sınıfı ve yerli malı ise ucuz olmalı bir kere almanyada alman modeller ucuz amerikada amerikan modeller ucuz tamamen içi boş bir yorum fiyat bakımından ucuz olmak zorunda piyasda kalabilmesi için

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
1641415617636.png

Bu ne yeni fark ettim kapı açılışı değişik miş.

Top Bottom