⚡Topladığım sistemde uyumsuz parça var mı ?⚡

Sirl0th

80+
Reaksiyon skoru
127
Arkadaşlar sistemi nihayet netleştirdim ve sipariş geçmeden önce gözümden kaçan bir şey var mı diye size sormak istedim. Bakar mısınız uyumsuz parça var mı ?Her şey iyi derseniz tek tek sipariş geçeceğim. Saolun şimdiden.

Sistemin toplam fiyatı : 98.000 TL.

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    62.5 KB · Hit: 97
  • 2.webp
    2.webp
    72.7 KB · Hit: 94
Son düzenleme:
Herhangi bir uyumsuzluk gözükmüyor ekran kartı olarak ne kullacaksınız?

Arkadaşlar sistemi nihayet netleştirdim ve sipariş geçmeden önce gözümden kaçan bir şey var mı diye size sormak istedim. Bakar mısınız uyumsuz parça var mı ?Her şey iyi derseniz tek tek sipariş geçeceğim. Saolun şimdiden.

Güç kaynağındaki fan sorunlu. Düşük RPM'de ses yapıyor. Onun yerinde NZXT c1200 tercih edebilirsin. Daha iyi performans gösteriyor.

4070 Tİ ekran kartım var. Şimdilik bunu kullanmaya devam edecem. Psu'yu bilerek 1200 watt seçtim. Çünkü bu sistemin borcu bitince 5080 süper falan çıkmış olacak. Muhtemelen onu alırım. Veya biraz daha sabredip 6080 veya bir çılgınlık yapıp 6090 bile alabilirim. Fiyatları şuanki 5090 ile aynı olursa yani. Yoksa 200 bin lira üstüne fırlarsa alamam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güç kaynağındaki fan sorunlu. Düşük RPM'de ses yapıyor. Onun yerinde NZXT c1200 tercih edebilirsin. Daha iyi performans gösteriyor.

Saolun Yusuf hocam uyarınız için fakat ekosistemi bozmak istemedim o yüzden bunu seçtim. Bu arada geri kalan parçalar iyi mi ? Rog sistem toplamak istiyorum

Parçalar iyi mi bu arada baran hocam ?

Sahsi Gorusum

Uyumsuz Parca Yok Zevk icin Gosteris Iicn vs. Alabilirsin

Ama Kesinlikle F/P Bir sistem Degil.
Ayrica Bence Bu Fiyata Gosteris Olarakta Daha Iyisi Toplanabilir (Kisaca ben Bu sekilde Bu sistemi Tamamen Gereksik ve Abartilmis sacma dizayn edilmis bir Harcama Olarak Goruyorum tabi zevkler ve renkler tartisilmaz bu benim gorusum ama bana katilanlarin olacagini dusunuyorum)

Sahsi Gorusum

Uyumsuz Parca Yok Zevk icin Gosteris Iicn vs. Alabilirsin

Ama Kesinlikle F/P Bir sistem Degil.
Ayrica Bence Bu Fiyata Gosteris Olarakta Daha Iyisi Toplanabilir (Kisaca ben Bu sekilde Bu sistemi Tamamen Gereksik ve Abartilmis sacma dizayn edilmis bir Harcama Olarak Goruyorum tabi zevkler ve renkler tartisilmaz bu benim gorusum ama bana katilanlarin olacagini dusunuyorum)
Tam olarak hangi parçaları beğenmediniz ? Asus rog ekosistem yapmak istediğim için seçmiştim bunları.

Parçalar iyi mi bu arada baran hocam ?
Bence muazzam, ama bu sisteme 5080 super bile kullanacak olsan 1.000w psu yeterli arkadaşın atmış olduğu nzxt'nin 1000w versiyonunu alabilirsin...

bir fana 1400 tl vermek gereksiz değilmi kasaya kaç tane giriyor bilmiyorum ama gereksiz gibi onun yerine fanlı hazır kasa alsanoz faha mantıklı olmazmı

Bence muazzam, ama bu sisteme 5080 super bile kullanacak olsan 1.000w psu yeterli arkadaşın atmış olduğu nzxt'nin 1000w versiyonunu alabilirsin...
1000 watt ile 1200 watt arasında genel olarak fiyat farkı olmuyor hocam. O yüzden 1200 seçmiştim. Nzxt konusuna gelirsek , redditte bu markayla alakalı çok şikayet okudum. Çoğunun psusu bozulmuş. hem 2023 hem 2024 versiyonunda olmuş bu olaylar. O yüzden asusa geri döndüm. Yoksa nzxt alacaktım bende.

bir fana 1400 tl vermek gereksiz değilmi kasaya kaç tane giriyor bilmiyorum ama gereksiz gibi onun yerine fanlı hazır kasa alsanoz faha mantıklı olmazmı
Kasaya 7 adet alacam. 9800 TL yapıyor. Açıkçası pahalı evet fakat lianli'yi oldum olası sevmişimdir. Zaten bir kere alacam ömürlük olacak. Sistemin geri kalanı nasıl bu arada ?

Tam olarak hangi parçaları beğenmediniz ? Asus rog ekosistem yapmak istediğim için seçmiştim bunları.
Iste Ben'de Bunu Diyorum Hocam Asus Rog Eko Sistemi Yapacam Diye Cok daha Fazla Oduyorsunuz Mesela O fiyata Cok daha Iyi gozuken hatta belki Daha Iyi Ozelliklere Sahip sistem toplayabilirsiniz

Zaten Size de Zevk icin Olabilir Ama F/P ve F/ G (G=Gosteris/Zevk) Icin Alinmaz Diyorum tabi yukarda da belirttigim Gibi zevkler ve renkler tartisilmaz sadece sahsen ben paraniza yazik oldugnu dusunuyorum (ben olsam bu fiyata hem daha iyi gozuken bir sey alirdim ''kaliteden odun vermeden'' ve artan paraylada Setup'i Ozellerstirirdim Aksesuar'lar Duvara Guzel bir Gaming panosu hani su klavye'gamepad'nintendo ve aksesuarlar vs. koyuyorlar ya ondan onun disinda isiklandirma vs. vs.)

Not: Eger Sistemi Is Icin Topluyorsaniz Okey ama Oyun icin vs. Kesinlikle Cok pahali ve Gereksiz Bir sistem Emin olun bir sure sonra Sıkıyor bunu gun'de 8-12 Saat PC basinda Olan biri olarak soyluyorum (tabi tamamane oyun vs. oynamaiyorum evden pc basinda vs. calisiyorum cart curt)

Iste Ben'de Bunu Diyorum Hocam Asus Rog Eko Sistemi Yapacam Diye Cok daha Fazla Oduyorsunuz Mesela O fiyata Cok daha Iyi gozuken hatta belki Daha Iyi Ozelliklere Sahip sistem toplayabilirsiniz

Zaten Size de Zevk icin Olabilir Ama F/P ve F/ G (G=Gosteris/Zevk) Icin Alinmaz Diyorum tabi yukarda da belirttigim Gibi zevkler ve renkler tartisilmaz sadece sahsen ben paraniza yazik oldugnu dusunuyorum (ben olsam bu fiyata hem daha iyi gozuken bir sey alirdim ''kaliteden odun vermeden'' ve artan paraylada Setup'i Ozellerstirirdim Aksesuar'lar Duvara Guzel bir Gaming panosu hani su klavye'gamepad'nintendo ve aksesuarlar vs. koyuyorlar ya ondan onun disinda isiklandirma vs. vs.)

Not: Eger Sistemi Is Icin Topluyorsaniz Okey ama Oyun icin vs. Kesinlikle Cok pahali ve Gereksiz Bir sistem Emin olun bir sure sonra Sıkıyor bunu gun'de 8-12 Saat PC basinda Olan biri olarak soyluyorum (tabi tamamane oyun vs. oynamaiyorum evden pc basinda vs. calisiyorum cart curt)
Hocam ozaman FP şeklinde lakin her parçası kaliteli üst seviye bir sistem toplama şansınız var mı ? Bütçe belirtmeme gerek yok zaten bütçe sıkıntısı yok. Fakat siz kendi mantığınıza göre bir sistem oluşturabilir misiniz ?
Lakin şunu belirtmeliyim , enermax psu , patriot ram tarzında alt segment ürünleri hiç düşünmüyorum.

ekran kartsız 98k tlyi görünce afalladım :D extreme parçalar seçmişsin ihtiyacın olmaz
ana kart : https://www.akakce.com/anakart/en-u...wifi6e-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,903489104.html
sıvı soğutma : https://www.akakce.com/islemci-sogu...-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,1036595396.html
ram : https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...l30-pvv532g600c30k-ddr5-fiyati,690675232.html
psu : https://www.akakce.com/power-supply...wt-1200-w-gen-5-atx-3-0-fiyati,638619801.html

Hocam ozaman FP şeklinde lakin her parçası kaliteli üst seviye bir sistem toplama şansınız var mı ? Bütçe belirtmeme gerek yok zaten bütçe sıkıntısı yok. Fakat siz kendi mantığınıza göre bir sistem oluşturabilir misiniz ?
Lakin şunu belirtmeliyim , enermax psu , patriot ram tarzında alt segment ürünleri hiç düşünmüyorum.
Hocam Zaten Alt sekment Alin Demiyorum Sadece Asus Rog Strix Gibi Modelleri almayin diyorum cunku Marakaya para oduyorsunuz genelde o kadar ust duzeyde ve isin en kotusu turkiyede ozelliklerden ziyade markaya gore para biciliyor Sirf asus diye cok daha iyi olan bir urunden 2 kat daha pahaliya satilan urunelr var mesela bir ornek vermek gerekirse FSP PTM PRO 3.0 Modeli sizin alacaginiz Asus'ten daha iyi Ozellik/Performans olarak vs. tabi onu alin demiyorum sadece ornek
Ayrica Markalari Sakin Turkiye bazli olarak degerlendirmeyin Global Olarak degerlendirin Malesef bizim insanimiz bir sey turkiyede az olunca veya az tercih edilince veya adini duymadikalri icin kotu/dandik damgasi koyuyor Ornek vermek gerekirse mesela Be quit ve SeaSonic'i git sor bilmezler Asus vs. Daha iyi derler ama bilmiyorlarki Be quitt ve SeaSonic top list'te Asus'u geciyorlar en ustteler vs.

Reis Suan Musait degilim saat'te gec yarin unutmazsam Oneri Yaparim

Ama Isterseniz Sizin Isinize Cok Yarayacak 2 Baglanti Atabilirim 1 tanesi Onceden Kurulmus Sistemlerin paylasildigi ve Tum parcalari ve Fiyatlari belirtilmis ve en guzelide Kurulumdan Sonraki son halinin yani nasil gorundugunun Fotograflari olan 1000'lerce sayfa sistem (filtreleyebiliyorsunuz)
Digeri'de Setup'i Nasil Kuracaginiza Dekarasyon ve aksesuar konusunda Fikir Edinebileceginiz bir Topluluk
Istermisiniz Ona Gore Link Atacam

Geri