Neler Yeni

Trendyol monitör iadesini kabul etmiyor

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,224
İsim
haro
Şimdi başvurdum hocam sırf kutusu açıldı diye red yiyorum şaka gibi inşallah erken sonuçlanır yoksa ikinci elde zararına satıp geçeceğim yaşattığı streslerin haddi hesabı yok ya.

istiyorsan trendyola'da başvur. Sizin sitenizde satış yapan frima bana iade hakkımı kullandırtımyor gibisinden bir başvuru yap. Trendyol belki senin tarafını tutar.

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
567
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Soruna cevap vereyim bence THH başvurursan yüzde 99 haklı bulunursun. Çünkü 15 gün yada 14 gün içinde memnun kalmadıysa iade etme hakkın var.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amazon, Hepsiburada, Trendyol dışında bir yerden satın alırsan bu tarz sorunlar olabiliyor monitör işlerinde. Diger forumdaşlarında haberi olsun.
Ben bu listede sadece Amazon ve Hepsiburada'ya güveniyorum, Trendyol'dan asla pahalı bir şey almıyorum.

Ruindry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yunus Emre
İlgilendiği Kategoriler
Laptop ve donanım
istiyorsan trendyola'da başvur. Sizin sitenizde satış yapan frima bana iade hakkımı kullandırtımyor gibisinden bir başvuru yap. Trendyol belki senin tarafını tutar.
Trendyol canlı desteğe başvurdum bana iade hakkınız yok diyorlar kutusu açıldı diye :D

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
THH lehine karar verir. Ama yoğunluğa göre en az 2-3 ay sürer.

Ruindry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yunus Emre
İlgilendiği Kategoriler
Laptop ve donanım
THH lehine karar verir. Ama yoğunluğa göre en az 2-3 ay sürer.
2-3 ay sürerse hocam ikinci elden satmak daha mantıklı olabilir mi? Vallahi yazık günah ya keşke amazondan alaydim diyorum kutusu açık diye iade reddi ne demek ya. 🙁

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,155
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Yaptıkları resmen dolandırıcılık yasaya kanuna uymamak. 14 gün içinde iade hakkın var, kutuyuı tabii ki de açacaksın ürünü tecrube edeceksin bakacaksın. Kullanmadan niye iade edesin görmediğin ürünü alıyorsun insan aklı ile dalga geçiyorlar. THH başvur her türlü kazanırsın. Trendyol'u ara biraz analarına bacılarına söv bağır o zaman ciddiye alırlar bunlar böyle çalışıyor küfürle çalışıyorlar. tehdit et thh başvuruyorum diye.

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
2-3 ay sürerse hocam ikinci elden satmak daha mantıklı olabilir mi? Vallahi yazık günah ya keşke amazondan alaydim diyorum kutusu açık diye iade reddi ne demek ya. 🙁
Monitörde Amazon harici her site bu problemi çıkarıyor maalesef. Profesyonel değilseniz işinizi öyle böyle götürürse o monitörle devam edin. Çünkü THH kararında yüksek ihtimal sizden geri alacaklar. O yüzden ikinci elden satmakta mantıksız. Satma gibi niyetiniz varsa THH kararını beklemenin anlamı yok.

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
370
İsim
Burak
Kutusu açıldı diye değil fakat ürünü tekrar satılamaz hale getirdiysen, yani;
"Kutuyu yırttıysan,
İçerisindeki yerine konamayacak markalı poşetleri yırttıysan"
İade almazlar, almamakta da haklılar. Ürünü arızası yoksa tekrar satışa uygun bir şekilde paketleyip eksiksiz iade etmeniz gerekiyor.

Bu şartları karşılıyorsan THH 'e başvur. Ama gelip içeriği paramparça ettiysen muhtemelen firma haklı bulunur.

+ satıcı firma da aynı söylediğim şeyleri söylemiş.

İçeriğindeki poşetleri yırtmışsın ve yollamamışsın.
Adaptörde çizik oluşmuş, tekrar satışa uygun bir şekilde iade etmemişsin. 14 günlük iade hakkınız var fakat ürünü "0" derecesinde muhafaza edecekseniz var. Ben ürünü kullanayım, anasını ağlatayım sonra beğenmedim deyip yollayayım diye bir şey yok :))

münşi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
Mehmet YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar, İşlemci, Ekran Kartı
Sen TRENDYOL dan monitör almamışsın ki. GPN Teknolojiden almışsın. Normal esnaf bu adamlar. Eğer satıcı ismi Trendyol olsaydı iade alırlardı direkt. Ayrıca Hepsiburada ve Amazon da iadede sorun çıkarmaz ama satıcı farklıysa kolay kolay iade almazlar. Poşetler kayıp, üründe çizikler var der ve sana para iadesi yapmazlar. Bu şekilde kendilerini THH ye gitsen de haklı çıkarırlar. İadeye ürün gönderiyorsan pakatlemeye dikkat edeceksin. Amazon bile olsa her şeyi düzgünce paketler kutular öyle gönderirim.

Ruindry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yunus Emre
İlgilendiği Kategoriler
Laptop ve donanım
Kutusu açıldı diye değil fakat ürünü tekrar satılamaz hale getirdiysen, yani;
"Kutuyu yırttıysan,
İçerisindeki yerine konamayacak markalı poşetleri yırttıysan"
İade almazlar, almamakta da haklılar. Ürünü arızası yoksa tekrar satışa uygun bir şekilde paketleyip eksiksiz iade etmeniz gerekiyor.

Bu şartları karşılıyorsan THH 'e başvur. Ama gelip içeriği paramparça ettiysen muhtemelen firma haklı bulunur.

+ satıcı firma da aynı söylediğim şeyleri söylemiş.

İçeriğindeki poşetleri yırtmışsın ve yollamamışsın.
Adaptörde çizik oluşmuş, tekrar satışa uygun bir şekilde iade etmemişsin. 14 günlük iade hakkınız var fakat ürünü "0" derecesinde muhafaza edecekseniz var. Ben ürünü kullanayım, anasını ağlatayım sonra beğenmedim deyip yollayayım diye bir şey yok :))
Adaptörde çizigi nereden çıkardınız? Ürünü koymadan önce videosu var elimde hiçbir yeri çizik vs değildi geldiği gibi yolladım kutusu yırtıkta değil? Sadece sağlam olsun diye açılmasın diye sıkı bant attim. Ürünün hiçbir şekilde anası ağlamadi boş yorumda bulunmayın kullandim 5 gün sonra vazgeçtim kutusuna koydum iade ettim görende 2 yıl kullandım her yerini mahvettim sanar? Poşet dediğin şeyde geri açılıp konulacak bir şey değildi saklamaya gerek duymadım.

Koruma poşetleri yok tabi almaz adam niye atıyon hemen saklasana
Poşetleri çok sağlam değildi hocam ya saklanacak bir şey gibi durmadı o hariç bütün kutu içeriğini tuttum onuda bir poşetin içine iyice koydum. Plastik poşetin neyini saklayalım Allah aşkına. Adamların iade reddi kutusu açıldı diye kutusu açılmış ürün ikinci ele giriyor ben almıyorum diyor.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,524
İsim
ArtiAnius
Biz buna mesafeli satış sözleşmesi diyoruz ve maalesef ki geçtiğimiz dönemlerde bu sözleşme değişti koşulsuz şartsız değişimler bozuk ürünlerde veyahut marka kaynaklı problemlerde geçerli olmaya başlamıştı eğer değişmediyse ancak thh direkt olarak sizi haklı buluyor 6 ayı bulabilir sonuçlandırma haberiniz olsun

Ruindry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yunus Emre
İlgilendiği Kategoriler
Laptop ve donanım
Şimdi şu plastik poşetler saklama poşeti diye mi geçiyor 🤣 bunlar bildiğin açtiktan sonra çöpe at şeyi kilidi yok bir şeyi yok iade almamak için kıvranıyorlar urunu sağlam şekilde bantladim hasar almasın diye kutu hasarlı diyorlar. Ne ekranında çizik var ne bir yerinde çizik var ikinci el ilana koydum 8500e 1300tl zarar girsin ama sunlarla uğraşmam üründe inşallah yolladığım gibi gelir kargoda bir de oradan hasarlı gelirse ikinci elde satamayız.

Sen TRENDYOL dan monitör almamışsın ki. GPN Teknolojiden almışsın. Normal esnaf bu adamlar. Eğer satıcı ismi Trendyol olsaydı iade alırlardı direkt. Ayrıca Hepsiburada ve Amazon da iadede sorun çıkarmaz ama satıcı farklıysa kolay kolay iade almazlar. Poşetler kayıp, üründe çizikler var der ve sana para iadesi yapmazlar. Bu şekilde kendilerini THH ye gitsen de haklı çıkarırlar. İadeye ürün gönderiyorsan pakatlemeye dikkat edeceksin. Amazon bile olsa her şeyi düzgünce paketler kutular öyle gönderirim.
Kutusunu her şeyini eksiksiz gitti hocam hiçbir şeyini yırtmadım neden bende hata varmış gibi konuşuyorsunuz adamın dediği şey jelatini aldığım anda iade kabul etmeyeceği üründe cizikte yok poşet dediğinde patlat ile şeffaf korumalık yani.

Ekler

• IMG-20240820-WA0006.jpg
    IMG-20240820-WA0006.jpg
    55.7 KB · Hit: 39
  • IMG-20240820-WA0007.jpg
    IMG-20240820-WA0007.jpg
    66.6 KB · Hit: 41
Top Bottom