Neler Yeni

Yardım TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ USÜLSÜZLÜK YAPIYOR MU?

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Berk
Kardeşim bak anlamamak için diretiyorsunuz olay verilen cevap değil üslup ayrıca benim amacım nedir usülsüzlük var mı yok mu bunu öğrenmek önceden de yaşadım çünkü buna benzer olayı thh de gereksiz gereksiz olayı anlamayıp yazmayın benim verilen cevapları beğenmeme gibi olayım yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olayım şu yasal süre 1 ay iken şirkete neden 3 ay verildiği ben bu soruyu sorduğumda cevap alamazsınız durum böyle bekliceksiniz dediler bi açıklama gerekçe sunmadılar.

Bu ergenlerin kafa harbiden tiktok izlemekten böyle oluyor sanırım
Ben kişisel hiç bir çıkarım yapmazken sen bana sürekli çıkarımlar yapıyorsun kim çocuk acaba. Okuduğunu, anlatılanı anlamayacak kadar kıtsın belli ki. İlk açtığın başlık algı yaratıyor bunu değiştir dedim sende değiştirdin. Daha sonra neden eksiklenip laf atma çabasına giriyorsun? Üslup bozan sensin.

Farex

80+ Silver
THH başvurularının sonuçlanması 3 aya yakın sürüyor , çok yoğunluk var. Anında karar çıkmasını beklemeyin.
Bakın siz anlamadınız karar çıkma meselesi değil olay şu şirkete 3 ay savunma hakkı nasıl tanıyabilir hangi gerekçeyle ben bunu onlara sorunca bana cevap vermedileri mesela ya isterse 6 ay 10 ay sürsün o bir süreç ben işin o noktasında değilim normal yasal düzenlemede 1 ay hakkı vamrış şirketin ve gerekçe gösterildiğinde 2 hafta 1 ay daha uzatılıyormuş bana dedi ki şirketin 3 ay hakkı var 1 aydan fazlası geçmiş bu zamandan itibaren 3 ay var en az sonuçlanmasına dedi bende şirkete neden 3 ay süre tanımlanıyor deidm cevap yok öyle dedi sadece bu yani normal mi

Ben kişisel hiç bir çıkarım yapmazken sen bana sürekli çıkarımlar yapıyorsun kim çocuk acaba. Okuduğunu, anlatılanı anlamayacak kadar kıtsın belli ki. İlk açtığın başlık algı yaratıyor bunu değiştir dedim sende değiştirdin. Daha sonra neden eksiklenip laf atma çabasına giriyorsun? Üslup bozan sensin.
Kardeşim sen iyi misin ne dediğini de mi bilmiyorsun bilgi kirliliği yapma demişsin orada eksiklik olmuştur eyvallah dedim düzelttim bilgi kirliliği flan gereksiz çıkarım yapan sensin

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,510
İsim
Mehmet Aslan
Bakın siz anlamadınız karar çıkma meselesi değil olay şu şirkete 3 ay savunma hakkı nasıl tanıyabilir hangi gerekçeyle ben bunu onlara sorunca bana cevap vermedileri mesela ya isterse 6 ay 10 ay sürsün o bir süreç ben işin o noktasında değilim normal yasal düzenlemede 1 ay hakkı vamrış şirketin ve gerekçe gösterildiğinde 2 hafta 1 ay daha uzatılıyormuş bana dedi ki şirketin 3 ay hakkı var 1 aydan fazlası geçmiş bu zamandan itibaren 3 ay var en az sonuçlanmasına dedi bende şirkete neden 3 ay süre tanımlanıyor deidm cevap yok öyle dedi sadece bu yani normal mi

Kardeşim sen iyi misin ne dediğini de mi bilmiyorsun bilgi kirliliği yapma demişsin orada eksiklik olmuştur eyvallah dedim düzelttim bilgi kirliliği flan gereksiz çıkarım yapan sensin
Karşı taraf talepte bulunmuş olabilir uzatılması için veya yeteri kadar delil toplanmamış olabilir. Sebebini size açıklama yükümlülükleri var mı bilmiyorum. Sonuç olarak süreyi uzatma yetkileri var. Sizin tarafınızı da anlıyorum çok uzun bir süreç insanların işi gücü var. Belki cimer e sorarsanız bir cevap alabilirsiniz bilemiyorum. Ama garantidir vs. bunlardan çekiniyorsanız zaten sizin lehinize bir karar çıktığında karşı taraf bu yükümlülüğü uygulamak zorunda bu yüzden içiniz rahat olsun.

sirefeee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
efe baki
Normal mevzuatta 1 ay dediğin doğru ama burası Türkiye kardeşim 4 5 ay savunma yapmayan firmalarda var

Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
tugay t
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar
Discord
Zippo#2401
Valla bende bi İSS firmasını vermiştim 6 ayda sonuçlandı pek bir şey bekleme yani :D

Farex

80+ Silver
Normal mevzuatta 1 ay dediğin doğru ama burası Türkiye kardeşim 4 5 ay savunma yapmayan firmalarda var
işte sorun şurda bu yasal mı yani ortada gerekçesiz verilip verilmediğini bir öğrensem yakacam ortalığı.
Valla bende bi İSS firmasını vermiştim 6 ayda sonuçlandı pek bir şey bekleme yani :D
mesele sonuçlanması değil zaten 3 6 ay falan gözden çıkarmıştım olay firmaya 3 ay savunma hakkı vermeleri.
Karşı taraf talepte bulunmuş olabilir uzatılması için veya yeteri kadar delil toplanmamış olabilir. Sebebini size açıklama yükümlülükleri var mı bilmiyorum. Sonuç olarak süreyi uzatma yetkileri var. Sizin tarafınızı da anlıyorum çok uzun bir süreç insanların işi gücü var. Belki cimer e sorarsanız bir cevap alabilirsiniz bilemiyorum. Ama garantidir vs. bunlardan çekiniyorsanız zaten sizin lehinize bir karar çıktığında karşı taraf bu yükümlülüğü uygulamak zorunda bu yüzden içiniz rahat olsun.
Vatan bir ara beni aradı bilgileri istedi gönderdim bir daha ne arayan var ne soran yani kafayı yedim yicem neredeyse 3 aylık hak tanıma nedir bunlar ne yapıyor amaçları ne yani birde kaybedersen bilgisayarı parçalarım zaten vatanın önünde

sirefeee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
efe baki
işte sorun şurda bu yasal mı yani ortada gerekçesiz verilip verilmediğini bir öğrensem yakacam ortalığı.

mesele sonuçlanması değil zaten 3 6 ay falan gözden çıkarmıştım olay firmaya 3 ay savunma hakkı vermeleri.

Vatan bir ara beni aradı bilgileri istedi gönderdim bir daha ne arayan var ne soran yani kafayı yedim yicem neredeyse 3 aylık hak tanıma nedir bunlar ne yapıyor amaçları ne yani birde kaybedersen bilgisayarı parçalarım zaten vatanın önünde
Ayrıca şöyle bir karar daha var heyet başkanı isterse o süreyi uzatabiliyor

Sir Degonet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Kemal
Kardeşim bak anlamamak için diretiyorsunuz olay verilen cevap değil üslup ayrıca benim amacım nedir usülsüzlük var mı yok mu bunu öğrenmek önceden de yaşadım çünkü buna benzer olayı thh de gereksiz gereksiz olayı anlamayıp yazmayın benim verilen cevapları beğenmeme gibi olayım yok.

Olayım şu yasal süre 1 ay iken şirkete neden 3 ay verildiği ben bu soruyu sorduğumda cevap alamazsınız durum böyle bekliceksiniz dediler bi açıklama gerekçe sunmadılar.

Bu ergenlerin kafa harbiden tiktok izlemekten böyle oluyor sanırım
Madem adamların verdiği cevaba güvenmeyecektin neden başvurdun ?

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar bende g15 5530 dell laptop vardı vatandan almıştım cihazda bir takım sorunlar mevcuttu ve bende firmayla görüştüm her şey normal diye geçiştirdiler bende tuketici hakem heyetine verdim ve direk savunma istediler tam tamına 1ay 10 gün geçti firmadan savunma isteyeli ve hala firma savunmasını yapmadı tüketici hakem heyetine gittim dedim böyle böyle firma yapmıyor süreç nasıl işliyor dediler firmanın 3 ay hakkı var dedim ne alaka yasal gün 30 gündür dedim ki geçti yok dedi siz bilmiyorsunuz bu karara çıkması en az 3 ay var zaten şuan firmanın da 2 ayı kalmış savunma için dediler burada bir usülsüzlük mü dönüyor acaba eğer dönüyorsa nereye şikayet edebilirim.
Usulsüzlük yok. 90 gün içerisinde cevap verme hakları var.

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
783
İsim
Fatih Ayhan
Yani burada cevap veren tüm arkadaşların ortak paydası; oturup paşa paşa bekleyecen. Elinden başka bir şey gelmez.

Farex

80+ Silver
Madem adamların verdiği cevaba güvenmeyecektin neden başvurdun ?
Kardeşim ne yapayım sen söyle adamları tehtid mi edeyim napayım zorla paramı mı alayım ne bekliyorsun yani söyle bana bi böyle gereksiz gereksiz yazmayın ayar oluyorum

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,510
İsim
Mehmet Aslan

Empati yaptığımda sizin halinizi de anlıyorum çok uzun bir süre. Ülkede firmalarla sorun yaşayan yığınla insan var ve devasa boyutlarda şikayetler geliyor thh ye , haliyle iş gücü bir yerden sonra yetersiz kalıyor. Bu durumda kapasiteyi artırmalılar ama gelde anlat işte. Pazardaki firmaların çok büyük bir bölümü müşterileri mağdur ediyor ve konuştuğunda işi THH ye başvurmaya getiriyorlar , uzun süreceği için insanlar çekinip razı oluyor veya başvurup aylarca bekliyor maalesef, böyle böyle dağ gibi birikiyor şikayetler.

Farex

80+ Silver
Empati yaptığımda sizin halinizi de anlıyorum çok uzun bir süre. Ülkede firmalarla sorun yaşayan yığınla insan var ve devasa boyutlarda şikayetler geliyor thh ye , haliyle iş gücü bir yerden sonra yetersiz kalıyor. Bu durumda kapasiteyi artırmalılar ama gelde anlat işte. Pazardaki firmaların çok büyük bir bölümü müşterileri mağdur ediyor ve konuştuğunda işi THH ye başvurmaya getiriyorlar uzun süreceği için insanlar çekiniyor razı oluyor veya başvurup aylarca bekliyor maalesef, böyle böyle dağ gibi birikiyor şikayetler.
benim endişem şu usülsüzlük yapıp 3 ay verdilerse gerekli işlemi yapacağım ben ama usülsüz mü değil mi verme hakları var mı onun için açtım bu konuyu ki sanırım canları nasıl isterse öyle oluyor ki 3 ay çok fazla bir zaman yani ben burada bir alengirli işlerin çevirildiğini düşünürüm alt tarafı cihazın sorunu belli 1 ay hadi 2 ay da rapor hazırlarlar en kötüsünden o kadar uzun bile sürmez.

Top Bottom