Neler Yeni

Yardım TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ USÜLSÜZLÜK YAPIYOR MU?

Sir Degonet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
260
İsim
Kemal
Tamam da güzel kardeşim burada illa biri evet kurum yanlı tavır alıyor tüketiciyi korumuyor demesinimi bekliyorsun kim neden böyle bir cevap versin. Sen illa bu cevabı bekliyorsun insanlardan , herkes makul olan cevabı yazıyor sana kurumun işleyişi bu yönetmeliğin haricinde sana neden yanlı cevap versin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

benim endişem şu usülsüzlük yapıp 3 ay verdilerse gerekli işlemi yapacağım ben ama usülsüz mü değil mi verme hakları var mı onun için açtım bu konuyu ki sanırım canları nasıl isterse öyle oluyor ki 3 ay çok fazla bir zaman yani ben burada bir alengirli işlerin çevirildiğini düşünürüm alt tarafı cihazın sorunu belli 1 ay hadi 2 ay da rapor hazırlarlar en kötüsünden o kadar uzun bile sürmez.
Sen okyanusya bir damlasın düşünki 16 milyon luk istanbulda kaç kişi kuyrukta ?

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,457
İsim
Mehmet Aslan
benim endişem şu usülsüzlük yapıp 3 ay verdilerse gerekli işlemi yapacağım ben ama usülsüz mü değil mi verme hakları var mı onun için açtım bu konuyu ki sanırım canları nasıl isterse öyle oluyor ki 3 ay çok fazla bir zaman yani ben burada bir alengirli işlerin çevirildiğini düşünürüm alt tarafı cihazın sorunu belli 1 ay hadi 2 ay da rapor hazırlarlar en kötüsünden o kadar uzun bile sürmez.
Bana yoğunluktan dolayı geçiştirmişler gibi geldi ama hadi hayırlısı , hakkınızı aramaktan çekinmeyin. Darlayabildiğiniz kadar darlayın.

sirefeee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
efe baki
Kral konuyu kapat bence tanıdık avukatlara sor burdan verimli cevap alamayacaksın gibi zorlamanın anlamı yok

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
THH'ye gidiyorsan 5-6 ay bekleyeceğini göze almalısın. Dünya sadece senin etrafında dönmüyor.

Ben kişisel hiç bir çıkarım yapmazken sen bana sürekli çıkarımlar yapıyorsun kim çocuk acaba. Okuduğunu, anlatılanı anlamayacak kadar kıtsın belli ki. İlk açtığın başlık algı yaratıyor bunu değiştir dedim sende değiştirdin. Daha sonra neden eksiklenip laf atma çabasına giriyorsun? Üslup bozan sensin.
Sakin kral 😮

Darkdawn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Serdar
arkadaşlar media markt razer blackshark v2 için başvurdum savunması gelmiş. merak ettiğim konu bu kulaklığın muadili veya üstü ne oluyor. yani bana ne verebilirler veya ne karar çıkar servisten değişim gelmişti. Onlarda para iadesi dediler kabul etmedim.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
snop02

Tüketici hakem heyetleri ne kadar sürede karar verir?
Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, dikkate alınarak, karar süresi en fazla üç ay daha uzatılabilir.

Tarafların ivedi inceleme talebinde bulunması ve talebin başkan tarafından uygun görülmesi halinde ise başvurular tüketici hakem heyetince öncelikle gündeme alınabilir.

GirayHan

80+ Platinum
bakın başvurunun sürmesi değil olay buradaki olay firmaya 3 ay nasıl savunma hakkkı verebiliyorlar bana denilen şu 1 ay veriliyor istisnalar ile 2 hafta 1 ay daha çıkabiliyor ama onlar 3 ay vermiş toplamda ben burada usülsüzlük olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorum.

Kardeşim gereksiz gereksiz yazma milletin ayarlarıyla oynama çocuk aklınla anlamadıysan vakit kaybı yaratma insanlara.
30 gün de sürer 3 ayda sürer. THH bu kararı kendi verir. Heyet bu kararı uzatma hakkına sahip yasal olarak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Furkan ASLAN
Gereksiz sohbet yerine ya doğrudan cevap verin ya da konuyu görmezden gelin. Eğer bir sorun varsa, admini etiketleyip geçebilirsiniz. Bu kadar uzatmaya gerek yok.

Arkadaşlar, sizin sorununuzla ilgili olarak resmi gazetede yer alan Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği'nin Dördüncü Bölüm, Çalışma Usul ve Esasları başlıklı kısmında 13. Maddenin 5. ve 7. fıkralarına bakabilirsiniz:

(5) İstenen bilgi ve belgelerin sunulması için tebliğ tarihinden itibaren en fazla otuz gün süre verilir. Talep edilmesi ve tüketici hakem heyeti başkanı tarafından uygun görülmesi halinde bu süre uzatılabilir.

(7) İstenen bilgi ve belgelerin verilen süre içinde sunulmaması halinde, dosyadaki mevcut bilgi ve belgeler üzerinden karar verilir.

Sorunun cevabını bu maddelerde bulabilirsiniz. İyi forumlar!

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,029
İsim
Batuhan Divrik
Yönetmelikte "İstenen bilgi ve belgelerin sunulması için tebliğ tarihinden itibaren en fazla otuz günsüre verilir. Talep edilmesi ve tüketici hakem heyeti başkanı tarafından uygun görülmesi halindebu süre uzatılabilir" şöyle bir hüküm var. Yani yasal olmayan bir durum yok. Sitesinde yazan 1 aylık süre genel bir süre bazen firmalara ulaşmak zor olduğu için ek süreler verilebiliyor. Anormal bir durum yok.

30 gün de sürer 3 ayda sürer. THH bu kararı kendi verir. Heyet bu kararı uzatma hakkına sahip yasal olarak.

Tüketici hakem heyetleri ne kadar sürede karar verir?
Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, dikkate alınarak, karar süresi en fazla üç ay daha uzatılabilir.

Tarafların ivedi inceleme talebinde bulunması ve talebin başkan tarafından uygun görülmesi halinde ise başvurular tüketici hakem heyetince öncelikle gündeme alınabilir.
THH'ye gidiyorsan 5-6 ay bekleyeceğini göze almalısın. Dünya sadece senin etrafında dönmüyor.
Arkadaşlar adam size THH başvurum 1 ayda sonuçlanmadı hemen sonuçlanacak gibi bir şey sormamış yahut söylememiş. Hep birlikte aynı ağızdan aynı cevapları veriyorsunuz ama konuyla alakasız. Bu konuda bilgisiz olabilirsiniz ama okuma özürlüsü olmayın lütfen.

n1ghtcall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Timur
kimse ortadaki rezilliğe odaklanmamışta adam süreyi 1 ay sanıyormuş ona laf etmiş yok bilmemne yok cart curt. online forumların bordo klavyelileri. konudan uzaklaşıp adamın yaşadığı mağduriyeti umursamayan herkesin aynı rezilliği yaşamasını canıgönülden diliyorum. insanlar parayı kolay kazanmıyor. aylarca takside girip yediği yemekten kısıp bilgisayar alanlar var. adam bir ürün almış yaşamadığı rezillik kalmamış. dişinden tırnağından arttırıyorsun bi bilgisayar alıyorsun. aldığın mal ayıplı ya da kusurlu çıkıyor. gidip devletinden kurumlarından yardım bekliyorsun. onlar da seni aylarca oyalıyor. beni aylarca beklettikten, aldığım malı burnumdan getirdikten sonra lehime karar çıksa ne olur. yanlış giden bir sistemi, tüketicilerin hakkını koruyamayan kurumları eleştirmemek çok yanlış bir şey bana kalırsa. umarım sorunun çözülür güzel kardeşim. boş atılan yorumları atanları engelleyip geçebilirsin cevap vermene kendini üzmene hiç gerek yok. burası türkiye herkes birşeylere boyun eğmiş kabullenilmiş çaresizlik moduna geçmiş. üstüne bir de gelip seni linçlerler. uğraşmaya değmez.

burakdiA

80+
Ürününüzdeki sıkıntı nedir, ürün aynı sıkıntıdan kaç kere servise gitti? Ürün servisten geldiği halde arıza devam mı ediyor ve servis size düzeltildiğini mi iddia ediyor? Konuyla ilgili çok varsayımda bulunulabilir. Keşke konuyu açarken adım adım neler yaptığınızı da açıkça belirtseydiniz. Biz burda yazılanların yetersizliğinden sizin mi karşı tarafın mı haklı ya da haksız olduğunu anlamamız zor. Eğer ürün aynı sebepten ilk 6 ay içerisinde yani DOA kapsamında servise gidiyor ve problem çözülmüyorsa sonuna kadar haklısınız. Eğer ilk defa servise gitti ve sorun halledilmediyse tekrar gönderin yapacak bir şey yok. Mağdur durumda oluyorsanız evet ama yapacak bir şey cidden yok. Ve bu konularda tatlı dil çok önemli. Thh'de çalışanlar da insan, eğer sizinle ilgilenen kişinin üslubunu beğenmediyseniz yani sizi geçiştiren tavırları varsa başka bir gün gidin başka kişiyle görüşün. Elbet yardımcı olacaklar vardır ama siz şu an bu durumda arkadaşların dediği gibi beklemek durumundasınız.

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
snop02
kimse ortadaki rezilliğe odaklanmamışta adam süreyi 1 ay sanıyormuş ona laf etmiş yok bilmemne yok cart curt. online forumların bordo klavyelileri. konudan uzaklaşıp adamın yaşadığı mağduriyeti umursamayan herkesin aynı rezilliği yaşamasını canıgönülden diliyorum. insanlar parayı kolay kazanmıyor. aylarca takside girip yediği yemekten kısıp bilgisayar alanlar var. adam bir ürün almış yaşamadığı rezillik kalmamış. dişinden tırnağından arttırıyorsun bi bilgisayar alıyorsun. aldığın mal ayıplı ya da kusurlu çıkıyor. gidip devletinden kurumlarından yardım bekliyorsun. onlar da seni aylarca oyalıyor. beni aylarca beklettikten, aldığım malı burnumdan getirdikten sonra lehime karar çıksa ne olur. yanlış giden bir sistemi, tüketicilerin hakkını koruyamayan kurumları eleştirmemek çok yanlış bir şey bana kalırsa. umarım sorunun çözülür güzel kardeşim. boş atılan yorumları atanları engelleyip geçebilirsin cevap vermene kendini üzmene hiç gerek yok. burası türkiye herkes birşeylere boyun eğmiş kabullenilmiş çaresizlik moduna geçmiş. üstüne bir de gelip seni linçlerler. uğraşmaya değmez.
aynı katılıyorum, firmaların bu konuda işi bilen avukatları var,
savunma vermeyerek işleri sonuna kadar sürüyorlar maalesef.
İADE EDECEGİ PARAYI SON VADESİNE KADAR KULLANIYORLAR!!
onun için TR den ürün ALMIYORUM. geçiyorum BG ye oradan alıyorum.
kanunlar maalesef tüketicinin cok uzagında, firmaların yanında.
yönetenler YD alışverişi 30Eu sınırı getirerek tamamen firmaların kucagına atıyor, onlarda istedigi atı oynatıyor böyle.

Arkadasın magduriyetinde firma yasal süreyi kesinlikle sonuna kadar kullanacak, savunma vermeyecek.
THH 3 daha ek süre verebilir buda 9 ay yapar..TR de adaletin yükünü göz onune alırsak.
karara gore YA PARA İADE, YADA AYNI VEYA 1 ÜST MODELİNİ(zannetmem) GNDERCEK.
AMA TAHMİNİM PARA İADESİ VERİR FİRMA!!!
6 ay eflasyonist ortamını düsünürsek arkadasımızın aldıgı tutarı öder. Yani para erimişi olarak ve firma parayı kullanmış olarak verir.
insallah bu olmaz...
komsum geçen yıl tv almıstı, sorn yasadı aynı sekilde firma 6 ay sonra para iadesi yaptı.
aldıgı tv 38k idi, 6 sonra tv 53k idi.. Aynı ürün alamadı yani, anla....

Son düzenleme:
Top Bottom