Türk Telekom Tüm Kullanıcılara IPv6 Desteğini Getirdi!

DogancanYr

80+ Silver
Reaksiyon skoru
767
Eğer türk telekom internet kullanıcısı iseniz %99 ipv6 almışsınız demektir.
1752744116225.webp

ipv6 testi için.

ne işe yarıyor hocam

ne işe yarıyor hocam
IPv4 adresleri sınırlı sayıda (yaklaşık 4.3 milyar) olduğu için yetersiz kalıyor. Bu nedenle internet servis sağlayıcıları, CGNAT (Carrier-Grade NAT) kullanıyor.

Cgnat ise: Birden fazla kullanıcıya aynı genel IP adresi atanır. Dış dünyaya tek bir IP üzerinden çıkar. Port açılmaz. Cgnat iyi ayarlanmaz ise ping yapar.

IPv6 çok daha fazla IP sunar ve cgnat'a gerek kalmadığı için port açabilirsin. Biraz olsa pingi düşürür eğer karşı server de İpv6 kullanıyor ise ama oyunlarda bir elin parmağını geçmiyor.

IPv4 adresleri sınırlı sayıda (yaklaşık 4.3 milyar) olduğu için yetersiz kalıyor. Bu nedenle internet servis sağlayıcıları, CGNAT (Carrier-Grade NAT) kullanıyor.

Cgnat ise: Birden fazla kullanıcıya aynı genel IP adresi atanır. Dış dünyaya tek bir IP üzerinden çıkar. Port açılmaz. Cgnat iyi ayarlanmaz ise ping yapar.

IPv6 çok daha fazla IP sunar ve cgnat'a gerek kalmadığı için port açabilirsin. Biraz olsa pingi düşürür eğer karşı server de İpv6 kullanıyor ise ama oyunlarda bir elin parmağını geçmiyor.
hocam türknet gigafiberde ipv4 mü var 6 mı

bu şey olayı mı metin2 oynarken ip adresinin hile yapan kişiyle çakışıp ban yemek gibi :)

Türk Telekom şaşırtıyor ne çıkacak acaba altından

Son düzenleme:
hocam türknet gigafiberde ipv4 mü var 6 mı
Kullanıcıların %15ine verilmiş.
Tam olarak ne zaman ve nerede duyuruldu? Aktifleştirmek için yapmamız gereken bir şey var mı?
Otomatik alması lazım modem yüksek ihtimal ipv6 açıktır.
Türk Telekom kullanıyorum yok diyor.
%4lük kesimdesin adsl değildir umarım.

Turnkete ilk gectigimden beridir var ama tek sorun DHCP rezervasyonu yapilamiyor IPv6 adresine PI Zero W 2 cihazim var bunda PiHole + DNS Crypt calistiyorum ipv6 dan sizinti oluyor cunku hep cihazlarin ipv6 adresi degisiyor, modem arayuzunden'de sabitleyemiyorum IPv4 adresi gibi, statik ip hizmetimde var ama benim dedigim, modemden cihaza verilen IPv6 adresi, bunu nasil rezervasyonliyacagim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu yuzden yillardir kapali bende bu hizmet ama acmakta istiyorum cunku bazi konumlarda baglandigim wifilarde ipv6 var ve bu calistirdigim Pi Hole orada hic calismiyor ipv6'dan baglaninca cihazlar :(

Geri