Neler Yeni

Türkçe Mühendislik Okumaya Değer mi?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Tercihlerden önce biraz bakındım ve bazı mühendisliklerin türkçesinin gelme olaslığı yüksek gibi.
Sizce iyi bir üniversitede türkçe okuyup sonradan bu ingilizce farkını kendim kapatsam bir eksiğim kalır mı ingilizce okumaya oranla?

Selin0935

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Selin D.
Kalmaz diye düşünüyorum. Sadece diplomanızda parantez içinde ingilizce yazmaz. Cv’nize yazarsanız o şekilde bilgi sahibi olunur.

donanimci98

80+ Bronze
Çok büyük eksik değil. ILETS puanı falan alırsan sorun kalmaz. Ama derslerde anlatılan terimlerin ingilizceleri önemli. ben ingilizce okudum. hocanın biri geldi türkçe ders notu verdi. bir şey anlamadık. o neydi bu neydi diye karıştı.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok büyük eksik değil. ILETS puanı falan alırsan sorun kalmaz. Ama derslerde anlatılan terimlerin ingilizceleri önemli. ben ingilizce okudum. hocanın biri geldi türkçe ders notu verdi. bir şey anlamadık. o neydi bu neydi diye karıştı.
Çünkü elektrik tutmadı ve şuan makine , inşaat gibi bölümler tutuyor iyi yerlerde.
Daha doğrusu şehrimde okumak istiyorum ama işte Ankara olunca iyi bir puan ve sıralama istiyor

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Çünkü elektrik tutmadı ve şuan makine , inşaat gibi bölümler tutuyor iyi yerlerde.
Daha doğrusu şehrimde okumak istiyorum ama işte Ankara olunca iyi bir puan ve sıralama istiyor
İnşaat tavsiye edilmiyor.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
İnşaat tavsiye edilmiyor.
Asıl amacım yatay geçişi zorlamak.
Ki önerilenlere bakarsam ben mezuna kalmak zorunda kalıyorum aga :)
Yani bir yerde farklı bir yere yönelmek için bir yol ki en sona yazacağım başa yazmam veya ortaya.
Son 2'ye düşünüyorum ona da hacettepe ve gazi'yi yazacağım ingilizce olanlarına.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,188
İsim
Mustafa Enes Bulut
Bsm okuyorum bölüm Türkçe İngilizceyi mezun olana kadar rahat bir şekilde yabancı biriyle iletişim kurabilecek düzeye getirmek gerek

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bsm okuyorum bölüm Türkçe İngilizceyi mezun olana kadar rahat bir şekilde yabancı biriyle iletişim kurabilecek düzeye getirmek gerek
Öyleyse rahat bir şekilde halledebilirim.
Temel olarak geliştirmeye çok müsait üstüne düşersem dediğinizi yapabilirim

donanimci98

80+ Bronze
Asıl amacım yatay geçişi zorlamak.
Ki önerilenlere bakarsam ben mezuna kalmak zorunda kalıyorum aga :)
Yani bir yerde farklı bir yere yönelmek için bir yol ki en sona yazacağım başa yazmam veya ortaya.
Son 2'ye düşünüyorum ona da hacettepe ve gazi'yi yazacağım ingilizce olanlarına.
Üni 1 de herkesin dilinde yatay geçiş oluyor. Nedense mezuniyette girenlerle çıkanlar bir oluyor. İstemediğin bölümü yazma.

Sir Cem T-oker

80+ Gold
25k yapan arkadaşlar var. Yazacak pc mühendisliği yok diyor. Onlar için durum böyleyse, 25k altı gg

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Üni 1 de herkesin dilinde yatay geçiş oluyor. Nedense mezuniyette girenlerle çıkanlar bir oluyor. İstemediğin bölümü yazma.
Çok sevmediğimden ziyade fizik ve matematik içermesi bana yeterli.
Mezuna kalmak hiç istemiyorum ki dediğim gibi sona yazacağım son 2'ye düşünüyorum ondan önce elektrik-elektronik ve makineleri yazacağım

donanimci98

80+ Bronze
Çok sevmediğimden ziyade fizik ve matematik içermesi bana yeterli.
Mezuna kalmak hiç istemiyorum ki dediğim gibi sona yazacağım son 2'ye düşünüyorum ondan önce elektrik-elektronik ve makineleri yazacağım
Mezuna kalmak yazıp pişman olmaktan 40 kat iyidir. Çünkü ertesi sene puanını kırıyor.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Mezuna kalmak yazıp pişman olmaktan 40 kat iyidir. Çünkü ertesi sene puanını kırıyor.
Bakalım iyicene düşüneceğim.
Sağolun yardımcı olduğunuz için.
Şu sene eğer derslerde konular çıkmasa daha sıcak bakabilirdim de ondan korkuyorum.
Baya önemli konular çıktı ondan bir çekincem var

Top Bottom