Neler Yeni

🔴 Türkiye yeni bir savaşın eşiğinde!

Sizce Türkiye bu savaşa hazırlıklı mı?

• Evet

Oylar: 11 14.9%
  • Hayır

Oylar: 25 33.8%
  • Askeri gücümüz hâlâ yetersiz

Oylar: 16 21.6%
  • Askeri gücümüz sağlam

Oylar: 18 24.3%
  • Diğer (Yorum)

Oylar: 4 5.4%

• Oy kullanan toplam üye
    74

Klanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Ahmet Bayram Topcu
Türkiye İncirlikten kalkan ABD uçağı gidip Türk İHA'sını vuruyor ve sen bu soruyu mu soruyorsun? Dünyadaki çoğu terör örgütlerini silahlandıran ABD gibi ülkeler zaten. ABD tek başına bile Nato olabilecek güçteyken Türkiye'yi zaten babasının hayrına almıştırlar Nato'ya. Bak bakalım ihtiyaçları varmıymış bize. Üs açmadıkları yer kalmamış heriflerin ama Askeri müttefikmişiz :D
Bak bakalım ABD'de Türkiye üssü var mı hiç.
3.Dünya savaşı çıkınca önemi mi kalacak antlaşmaların veya müttefiklerin.
Öncelikle uçağın incirlikten kalktığı iddiadan ibaret. TSK tarafından yapılan açıklamada spekülasyon olduğu belirtildi zaten. Türkiye Askeri güç olarak öyle Yunanistan, ırak gibi bir ülke değil girip 1-2 senede alabileceği kaldı ki Amerika, gerek Afghanistan gerek ırakta ağır hezimetlere uğramıştır. Askeri olarak başarı gördüğünüz şeylerin yanında, savaş suçları işleyip, en sonunda bırakıp gitmişlerdir. Onların bölgesi burası değil maalesef. Türkiye ve Rusya bu bölgede daha etkin bir güç. Ayrıca, Rusya, kendisine bu kadar yakın olan bir ülkenin işgaline sessiz kalmaz. Adamlar akidenizdeki gemileriniz bizim füzelerimizin menzilinde aklınızda olsun diye laf attı daha geçen. Savunma sanayi olarak Türkiye o kadar da kötü durumda değil. Yerli üretim gerçekten AKP iktidarının sevdiğim tek yönlerinden biri. 3. Dünya savaşı çıkarsa eğer, ABD Türkiye gibi önemli jeopolitik konumda olan bir ülkeyi kendisine rakip konumlandırırsa kendisi kaybeder. Tarih boyunca Türkiye'nin asla doğuya kaymasına izin vermemiştir ABD. Savaş çıkarsa da çıkar arkadaşlar günümüzde sınıra silahla gidip ülke savunmuyorsunuz artık. Görmediğiniz yüksekliklerden, görmediğiniz hızla gelen füzeler, bombalar tarafından vuruluyorsunuz. Askeri işgal başlayana kadar olacak yıkım zaten oluyor. Asla yaşanmamasını diliyorum. Fakat içten içe yaşanacağını da biliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle uçağın incirlikten kalktığı iddiadan ibaret. TSK tarafından yapılan açıklamada spekülasyon olduğu belirtildi zaten. Türkiye Askeri güç olarak öyle Yunanistan, ırak gibi bir ülke değil girip 1-2 senede alabileceği kaldı ki Amerika, gerek Afghanistan gerek ırakta ağır hezimetlere uğramıştır. Askeri olarak başarı gördüğünüz şeylerin yanında, savaş suçları işleyip, en sonunda bırakıp gitmişlerdir. Onların bölgesi burası değil maalesef. Türkiye ve Rusya bu bölgede daha etkin bir güç. Ayrıca, Rusya, kendisine bu kadar yakın olan bir ülkenin işgaline sessiz kalmaz. Adamlar akidenizdeki gemileriniz bizim füzelerimizin menzilinde aklınızda olsun diye laf attı daha geçen. Savunma sanayi olarak Türkiye o kadar da kötü durumda değil. Yerli üretim gerçekten AKP iktidarının sevdiğim tek yönlerinden biri. 3. Dünya savaşı çıkarsa eğer, ABD Türkiye gibi önemli jeopolitik konumda olan bir ülkeyi kendisine rakip konumlandırırsa kendisi kaybeder. Tarih boyunca Türkiye'nin asla doğuya kaymasına izin vermemiştir ABD. Savaş çıkarsa da çıkar arkadaşlar günümüzde sınıra silahla gidip ülke savunmuyorsunuz artık. Görmediğiniz yüksekliklerden, görmediğiniz hızla gelen füzeler, bombalar tarafından vuruluyorsunuz. Askeri işgal başlayana kadar olacak yıkım zaten oluyor. Asla yaşanmamasını diliyorum. Fakat içten içe yaşanacağını da biliyorum.
Edit: Ayrıca Rusya'nın Ukranya'ya saldırma sebeplerinden birisi de, Amerika'nın kendisine bu kadar yakın olmasını istememesidir. Askeri Üslere bu kadar meraklıysanız, Ukranya'da bulunan Amerikan üslerine de bakmanızı tavsiye ederim. Rusya kendi milli güvenliği için girmiştir Ukranya'ya ve ben şahsen destekliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,148
İsim
Burak Karadağ
@Bura.K bir kaç şey soracağım
- Türkiye şuan mülteci sorunu, ekonomik sorunlar ve iç politik problemler yaşıyor. Ayrıca bunları yaşamamızda ki en büyük sebep bizi sadece politik olarak hedef aldığını düşündüğün ABD'dir (Ambargolar vs yüzünden) ve tabi ki ülkenin başındaki zâtın kendisi ile hükumetinin beceriksizlikleri ile saçma bir yönetim biçimi de bu duruma dahildir. Türkiye Cumhuriyeti siyasetinde bilindik birisi olan Prof.Dr.Necmettin Erbakan zamanın da "Bir gün mesele Suriye olursa bilin ki hedef Türkiye'dir!" diye uyarmıştı ayrıca orta doğudaki geleceğe dönük planlanan o kirli süreci de anlattı çoğu kez. Suriye'yi karıştırdılar ve ülkeye mülteci doldu (kasten doldurtuldu) Şimdi biz NATO üyesi bir ülke olsak bile bu durum bizim gene de tehlike altında olmayacağımız anlamına mı geliyor? Ayrıca dün yaşamadığımız bir olayın yarın öbür gün başımıza gelmeyeceği ne mâlum? O resmiyeti yaratan kişiler, bir yandan bozanlar oluyor. Ayrıca Hakan Fidan ile ilgili dediğine tabi ki katılıyorum. Çok şişirilen bir isim.

UnlegitPanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
717
İsim
Enes kaplan
Bu işler eskiden olduğu gibi işlemiyor artık, saçma rüyalara kapılmayın.

Bura.K

80+ Silver
- Türkiye şuan mülteci sorunu, ekonomik sorunlar ve iç politik problemler yaşıyor. Ayrıca bunları yaşamamızda ki en büyük sebep bizi sadece politik olarak hedef aldığını düşündüğün ABD'dir (Ambargolar vs yüzünden) ve tabi ki ülkenin başındaki zâtın kendisi ile hükumetinin beceriksizlikleri ile saçma bir yönetim biçimi de bu duruma dahildir. Türkiye Cumhuriyeti siyasetinde bilindik birisi olan Prof.Dr.Necmettin Erbakan zamanın da "Bir gün mesele Suriye olursa bilin ki hedef Türkiye'dir!" diye uyarmıştı ayrıca orta doğudaki geleceğe dönük planlanan o kirli süreci de anlattı çoğu kez. Suriye'yi karıştırdılar ve ülkeye mülteci doldu (kasten doldurtuldu)
İlk öncelikle, başımızda Atatürk olsa dahi o mültecileri almak zorundasın. AB Uyum ve Göç yasaları, BM Göç yasaları ve Uluslararası Göç yasalarına göre, sınırında savaş olan bir devlet mülteci kabul etmek zorundadır.

Şimdi biz NATO üyesi bir ülke olsak bile bu durum bizim gene de tehlike altında olmayacağımız anlamına mı geliyor? Ayrıca dün yaşamadığımız bir olayın yarın öbür gün başımıza gelmeyeceği ne mâlum?
Savaş gibi bir tehlikeye girme durumumuz yok. Sadece Örgütlerle savaşıyoruz, onu da yanlış yapıyoruz. Örgüte girenleri engellemek yerine, örgüt ile savaşıyoruz. Örgüt ile böyle savaşılmaz. 1 vurursun 2 çıkar karşına, bitiremezsin.

Türkiye, güçlü bir ülke. Hatta 2017 Referandumundan önce ülkede inanılmaz bir koruma mekanizması vardı. Öyle bir mekanizma ile kuruldu ki ülkemiz, ABD bile etkisini gösteremiyordu.

Bu mekanizma şöyle işliyor; Bir karar alınacaksa (önemli bir karar, Irak Tezkeresi gibi) ilk önce karar Başbakana gidiyordu. Başbakandan sonra Meclise gider, Meclisten gerekli Makamlara iletilir, Makamlardan sonra Millete sorulur, Milletten olumlu yanıt alınırsa da Yargıya gider, Yargıdan da olumlu sonuç çıkarsa o tezkere veya karar geçerdi. 2017'den sonra her şey tek bir kişiye bağlanınca bu mekanizma çöktü tabi.

Her neyse, işte dediğim gibi Türkiye güçlü bir ülke. İsterse terör örgütlerini 1 yılda bitirir. Ama arka planda ne işler dönüyor bilmiyoruz. Türkiye, terörün bitme noktasında bile Terörü canlandıran Dünyada tek ülke oldu mesela. Artık uyuşturucu ticareti mi yapıyoruz, bundan kar mı alıyoruz bilmiyorum.

Bu arada, bu 1 yılda bitirir olayı lafın gelişi değil. 12 Eylülde 100'den fazla örgütü 1 yıldan kısa sürede yok ettik. O zamanlar silahlarımız, terör örgütündekilerin silahlarından bile eskiydi. O halimizle bunu yaptıysak, şimdi neler yaparız siz düşünün.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,678
İsim
Oğuz
Öncelikle uçağın incirlikten kalktığı iddiadan ibaret. TSK tarafından yapılan açıklamada spekülasyon olduğu belirtildi zaten.
Yav kardeş bunu inandınız mı cidden? Ulan hadi istediğin kadar iddia olsun gerçekten vurduğu zaman çıkıp ABD vurdu diyecek kadar delikanlı bir hükümet tanıyor musun? TSK da siyasetten farklı bir kurum değildir artık ki önceden de değildi. ABD çıkıp biz vurduk diyor, TSK çıkıp bizim değildi diyor yersen. Benim babam emekli Albay dinlemediğim hikaye yok bu devlet hakkında.
Türkiye ve Rusya bu bölgede daha etkin bir güç. Ayrıca, Rusya, kendisine bu kadar yakın olan bir ülkenin işgaline sessiz kalmaz. Adamlar akidenizdeki gemileriniz bizim füzelerimizin menzilinde aklınızda olsun diye laf attı daha geçen. Savunma sanayi olarak Türkiye o kadar da kötü durumda değil.
Olası bir savaşta zaten Türkiye'nin yanı büyük ülkelerden Rusya veya Çindir, Amerika değil. Arkadaşın dediği NATO varsa ABD saldırmaz, böyle saçma mantık olamaz. Siyası olarak Rusya ile bağlarımız daha güçlü. Olası dünya savaşından bahsediyorum ki 50-100 yıl da olsa olacak elbet. Türkiye istediği kadar asgari yönden iyi olabilir fakat bununla sadece Orta Doğu devleti olabilir. Türkiye caydırıcı güç değildir. Jeopolitik konumumuz da en berbat özelliğimiz maalesef.
Edit: Ayrıca Rusya'nın Ukranya'ya saldırma sebeplerinden birisi de, Amerika'nın kendisine bu kadar yakın olmasını istememesidir. Askeri Üslere bu kadar meraklıysanız, Ukranya'da bulunan Amerikan üslerine de bakmanızı tavsiye ederim. Rusya kendi milli güvenliği için girmiştir Ukranya'ya ve ben şahsen destekliyorum.
Ben de bundan bahsediyorum. ABD bizde üs kurar biz de ancak Afrika ülkelerinde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,148
İsim
Burak Karadağ
İlk öncelikle, başımızda Atatürk olsa dahi o mültecileri almak zorundasın. AB Uyum ve Göç yasaları, BM Göç yasaları ve Uluslararası Göç yasalarına göre, sınırında savaş olan bir devlet mülteci kabul etmek zorundadır.

Savaş gibi bir tehlikeye girme durumumuz yok. Sadece Örgütlerle savaşıyoruz, onu da yanlış yapıyoruz. Örgüte girenleri engellemek yerine, örgüt ile savaşıyoruz. Örgüt ile böyle savaşılmaz. 1 vurursun 2 çıkar karşına, bitiremezsin.

Türkiye, güçlü bir ülke. Hatta 2017 Referandumundan önce ülkede inanılmaz bir koruma mekanizması vardı. Öyle bir mekanizma ile kuruldu ki ülkemiz, ABD bile etkisini gösteremiyordu.

Bu mekanizma şöyle işliyor; Bir karar alınacaksa (önemli bir karar, Irak Tezkeresi gibi) ilk önce karar Başbakana gidiyordu. Başbakandan sonra Meclise gider, Meclisten gerekli Makamlara iletilir, Makamlardan sonra Millete sorulur, Milletten olumlu yanıt alınırsa da Yargıya gider, Yargıdan da olumlu sonuç çıkarsa o tezkere veya karar geçerdi. 2017'den sonra her şey tek bir kişiye bağlanınca bu mekanizma çöktü tabi.

Her neyse, işte dediğim gibi Türkiye güçlü bir ülke. İsterse terör örgütlerini 1 yılda bitirir. Ama arka planda ne işler dönüyor bilmiyoruz. Türkiye, terörün bitme noktasında bile Terörü canlandıran Dünyada tek ülke oldu mesela. Artık uyuşturucu ticareti mi yapıyoruz, bundan kar mı alıyoruz bilmiyorum.
Desene işte bu millet başkanlık sistemine onay vererek kendi ateşini harladı. Çok kötü bir zaman dilimine denk geldik.
Dediğin gibi Atatürk bile gelse toparlanmak çok çok uzun zaman alır. Bu pisliği kimse süpüremez.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,640
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Sakin olun bizlik bişey yok

Klanta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
Ahmet Bayram Topcu
Yav kardeş bunu inandınız mı cidden? Ulan hadi istediğin kadar iddia olsun gerçekten vurduğu zaman çıkıp ABD vurdu diyecek kadar delikanlı bir hükümet tanıyor musun? TSK da siyasetten farklı bir kurum değildir artık ki önceden de değildi. ABD çıkıp biz vurduk diyor, TSK çıkıp bizim değildi diyor yersen. Benim babam emekli Albay dinlemediğim hikaye yok bu devlet hakkında.

Olası bir savaşta zaten Türkiye'nin yanı büyük ülkelerden Rusya veya Çindir, Amerika değil. Arkadaşın dediği NATO varsa ABD saldırmaz, böyle saçma mantık olamaz. Siyası olarak Rusya ile bağlarımız daha güçlü. Olası dünya savaşından bahsediyorum ki 50-100 yıl da olsa olacak elbet. Türkiye istediği kadar asgari yönden iyi olabilir fakat bununla sadece Orta Doğu devleti olabilir. Türkiye caydırıcı güç değildir. Jeopolitik konumumuz da en berbat özelliğimiz maalesef.

Kral tam olarak ne bekliyorsun? Amerika dediğin ülkenin askeri harcaması 600 Milyar dolar. Türkiye'nin toplam bütçesinden daha fazla bu. Bu adamlar şu an dünyanın süper gücü. Eşit değiliz. Ayrıca iha konusunda elinde kaynak varsa sunmanı isterim.

Bura.K

80+ Silver
ABD çıkıp biz vurduk diyor, TSK çıkıp bizim değildi diyor yersen.
Yalnız, MİT'in İHA'sı TSK'yı ilgilendirmez. TSK kendince haklı, adamların değil. Olayla MİT ilgilenir, TSK değil.
TSK, İçinde MİT'i barındırmaz. MİT'in envanterinden TSK sorumlu değildir.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,678
İsim
Oğuz
Kral tam olarak ne bekliyorsun? Amerika dediğin ülkenin askeri harcaması 600 Milyar dolar. Türkiye'nin toplam bütçesinden daha fazla bu. Bu adamlar şu an dünyanın süper gücü. Eşit değiliz.
Kimse yazdıklarımı anlamıyor galiba. Evet ben de öyle diyorum zaten????
Arkadaş NATO var diye ABD Türkiye'ye saldırmaz diyor ona ithafen yazıyorum.
Ayrıca iha konusunda elinde kaynak varsa sunmanı isterim.
Pentagonmuyum ben kral ne kaynağı? Düşürmediği konusunda da bir kaynak yok.

Yalnız, MİT'in İHA'sı TSK'yı ilgilendirmez. TSK kendince haklı, adamların değil. Olayla MİT ilgilenir, TSK değil.
MİT TSK'ya bağlı değil Türkiye Cumhuriyetine bağlıdır. Aynı zamanda TSK da.
Şunu bunu ilgilendiriyor meselesi yok ortada özel şirket değil bunlar. Ülkeyi ilgilendiren bir mesele.
Ne olursa olsun güvenlik ile alakalı durum olduğu için açıklamayı yapan TSK zaten.

ESTAROSSA58

80+ Bronze
dostum gerçekten cahil insanların düşüncelerinden etkilenmemek gerekir bu tarz paylaşımları instada vb yerlerde görüyorum ancak fotoğraftan bile ne kadar bilgisizce bir paylaşım olduğu çok aşikar bu tarz savaş durumlarında aklımızı kullanırsak tarafsızlığımızı korursak savaş vb durumlar bize çok uzak türkiye çok önemli bir ülke bütün dünya için ekonomik değeri çok yüksek inanın bizim batmamamızı onlar bizden daha çok ister savaşa girmemmek için hadi gazzeye diyen cahillerden olmamak yeterli

tsk içinde miti barındırmaz diye bir durum yok dostum

Carl-S

80+ Gold

Sen avrasyacı mısın?

Son düzenleme:

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,678
İsim
Oğuz
Sen avrasyacı mısın? Normalde cevap vermeyecektim merakımdan soruyorum.
Ne alaka olum Komünist bir adamım saçma sapan şeyler soruyorsun. Önce yazdığım şeyi dikkatli okusan anlayacaksın. Şu an savaş olacağını kastetmiyorum zaten. Sadece bir gün savaş olacaksa ortada NATO ile alakalı bir şey olamaz diyorum. Türkiye elbette üç büyük devletlerden elbette bir tarafta olacak. Mevzu çıkar meselesiyse ABD'nin yanında olmayacaktır. 3.dünya savaşı gibi bir büyük savaşta NATO'nun faaliyet göstermesi mümkün değil. İçindeki ülkelerin çıkarları bile aynı değil.
Öyle bir yazıyorsun ki Türkiye'de ABD üssü var da sanki ABD Türkiye'yi seviyor veya düşünüyor. Sana göre saldırması absürt gelebilir ama çıkar dışında bir şey yok ortada.
Büyük oyun falan filan diye AKP'li davranış yapmıyorum.
Ne anladığın ve ne sorduğun bile belli değil.

Top Bottom