Neler Yeni

Türkiye'den temelli gitmek istiyor musunuz?

Ülkesinde savaş olduğu için gelen suriyelilere laf atanlar ilk fırsatta gidecek mi cidden, ekonomi için mülteci olmayı kabul ediyor musunuz?
Niye siz yapınca doğru olan şey başkaları yapınca yanlış oluyor

@Realhas the Great
Mülteci olmayacağımki onlarla aynı kültür seviyesinde olacağım zaten dil bilmeden orda bir halt yapamam. Suriyeliler çoğu eski kafalı ve çocuklarınıda eski kafayla yetiştiriyorlar.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ
Cidden mi kendi vatanın dışında bir yerde yaşamayı siz hainlik olarak mı algılıyorsunuz ? AHAHA Garipmiş böyle hainlik olarak algılayanlara acıyorum ya kitap nedir empati nedir bilmeyen insanlar burda bana hain damgası verecek kıvama geliyorlar ya gülüyorum resmen başkasının yapamadığı şeyleri yapabilen biriyim kendimi daha iyi yerlerde imkanlarım dahilinde tüm dünyaya faydalı olmak varken ben niye sadece türkiye ile kısıtlı kalayım ki ? İşte bunun cevabını ver bana sonra laf yap

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Cidden mi kendi vatanın dışında bir yerde yaşamayı siz hainlik olarak mı algılıyorsunuz ? AHAHA Garipmiş böyle hainlik olarak algılayanlara acıyorum ya kitap nedir empati nedir bilmeyen insanlar burda bana hain damgası verecek kıvama geliyorlar ya gülüyorum resmen başkasının yapamadığı şeyleri yapabilen biriyim kendimi daha iyi yerlerde imkanlarım dahilinde tüm dünyaya faydalı olmak varken ben niye sadece türkiye ile kısıtlı kalayım ki ? İşte bunun cevabını ver bana sonra laf yap
Bunu boşluğa söylemişsin ama eğer bana söylemeye calistiysan yaptığım şey ironiydi

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,602
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Evet.

Erda Yıldırım

80+ Gold
Burda 10 saniye beklemezdim 9. Saniyede giderdim

Deaton

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Fatih B
İlk öncelikle bazı şeyler vardır asla değişmez coğrafya kaderdir bizim ülkemizde asla değişmicek şeyler var mesela sistem ve zihniyet insanlar asla değişmeyecek şeylerdir en azından önümüzdeki 20 sene mümkün değil zaten 20 sene içindede ülkede bir şey değişmeyip bu şartlar altında kalacağımızı varsayarsak kim neden kalmak ister ben anlamam şu şartlarda kalmak isteyende zaten zihniyetinden şüphe ederim umarım birgün dostlar...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ülkesinde savaş olduğu için gelen suriyelilere laf atanlar ilk fırsatta gidecek mi cidden, ekonomi için mülteci olmayı kabul ediyor musunuz?
Niye siz yapınca doğru olan şey başkaları yapınca yanlış oluyor

@Realhas the Great
Yabancı ülkelerde mültecilere bizim ülkemizin mültecilere gösterildiği kadar hak gösterilmiyor güzel kardeşim ekstra olarak bu adamların yarısı mülteci yarısı değil adamlar bayram tatilinde ülkesine geri falan dönüyor sonra geri geliyor istersen biraz araştır kim bu ülkede mülteci gibi yaşıyor kim türk vatandaşı gibi adamların bizden çok hakkı var mevcut ekonomik şartlar bize vuruyor biz bu ülkede insan yerine bile konmuyoruz mevcut ekonomi için zamanındada söylenmesi gerekenleri söyledik şimdide söylüyoruz bazı şeyler değişmiyorsa ülkede kalıp sürünelim mi insanlar aç mı kalsın ağızları mı koksun ben sana en basitinden bir örnek veriyim kim mülteci kim değil anla ben Trabzonda oturuyorum geçenlerde burda Trabzonun en büyük parkının ortasında Suriyeliler geldiler ve PKK ya destek pankartı açtılar biz adamları ülkeye aldık adamlara Türk halkının dahi erişemeyeceği haklar tanındı nerdeyse ve onları öyle ülkede yükselttik ki (hükümet) adamlar bizim ülkemizde terörist olarak adlandırılan bir kuruluşu desteklicek cesarete sahip oldular. Adamlar savaş olduğu için kaçtıkları ülkesinden buraya gelip bizim ülkemizde söz sahibi hak sahibi oldular sözde misafir sen misin yoksa bu adamlar mı çekil köşene bir daha düşün kardeşim bu sadece bir örnek ben başka şeylerde anlatırım ama uzun uzun insanlar zaten böyle bir sürü olaydan yoruldu çoğu kişi bir şey açıklamak zorundada değil gitmek istiyor musun ""evet"" bitti çünkü açıklanacak bir tarafı yok biz gençler olarak ülkeyi bırakmadık mevcut eğitim sistemi mevcut ekonomi mevcut sistem mevcut işsizlik mevcut geleceğe dair belirsizlik bizi bıraktı birisine neden diye sorduğunda sana cevap verebiliyorsa durum bir çözüme kavuşma yoluna girebilir dimi bir ihtimalle bizim ülkemize dönüp neden dediğin zaman sana sokaktaki amcalar küfür ediyor böyle olunca kim neden bu ortamda kalmak istesin veya senin soracağın o neden sorusuna şu saaate kadar çıkıp açıklama yapan veya tartışmaya değer gören herhangi bir basın siyasi veya herhangi bir kuruluştan cevap var mı yok tabii ki nedenini açıklayan sokaklardaki gençler olarak biziz dinlenmeyenlerde biziz ve bugün bu ülkeyi terk etmek isteyenlerde biziz gayet doğal ama bu kadar yorucu ve yıpratıcı şeylerin arasında tek kelimeylede açıklayabilirim gitmek istiyor muyuz ""evet""

Son düzenleme:

Deaton

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Fatih B
İnşallah knkss.
Hayırlı olsun bu arada.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Keşke herkes böyle düşünse.
Zaten sorun bu herkes öyle düşünüyor kimse bırakmaya niyetli değil ama bazı şeyleri biz değiştirebilicek güçte değiliz bize o değişimi sağlayabiliceğimiz imkan sunulmuyor kankam nasıl başarabiliriz ki ...

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Ülkeni bu halde bırakıp Avrupa'ya veya başka yerlere gitmek ne kadar iyi ? Vicdanın el veriyor mu? ("Ne var ülkenin halinde?" diyecek olanlar terk etsin konuyu )
İşler kitaba uygun giderse 5 Yıla ben yokum Amerikaya Gidicem ve dönüp arkama bile bakmıycam.

Top Bottom