TV TAMİR KONULARI AÇSAM İŞİNİZE YARAR MI

O ayağı boşta lehim olmaz zaten normal
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cihaz hiç açılıyor mu ?
Cihaz açılıyor sadece siyah ekran var. Yazılar gözükmüyor.
Camsil ile silmiştim yerine koymadan önce içine mi kaçtı Camsil acaba?

Abi merhaba, benim bi değişik sorunum var neyden kaynaklandığını bilmiyorum. Aneanne evine Samsung televizyon almıştık.

Gün değmeyen ve aparatla havada asılı kalmasına rağmen, Led panelin ortasında rastgele yerlerde parmak ucu kadar işık parlaklıkları oluşmuş.

Acaba kondensatörleri veya Mosfetleri sıcaktan paneli yakmış mıdır diye aklıma gelmedi değil.

Hem monitör tutma aparatının vida deliklerine de baktım denk gelmiyor, Acaba vidalar çok sıkılmışta veyahut ağırlıktan çekip o noktaları deformasyona uğratmışsa diye. Değil tamamen rastgele yaranmış.

Aha işte buldum, bunun gibi bişey.

maxresdefault.jpg

Abi merhaba, benim bi değişik sorunum var neyden kaynaklandığını bilmiyorum. Aneanne evine Samsung televizyon almıştık.

Gün değmeyen ve aparatla havada asılı kalmasına rağmen, Led panelin ortasında rastgele yerlerde parmak ucu kadar işık parlaklıkları oluşmuş.

Acaba kondensatörleri veya Mosfetleri sıcaktan paneli yakmış mıdır diye aklıma gelmedi değil.

Hem monitör tutma aparatının vida deliklerine de baktım denk gelmiyor, Acaba vidalar çok sıkılmışta veyahut ağırlıktan çekip o noktaları deformasyona uğratmışsa diye. Değil tamamen rastgele yaranmış.

maxresdefault.jpg
Aynısı bizde de olmuştu hocam. İlk başta 1 le başlıyor sonra artıp gidiyor. Sanırım ledleri değişmiştik.

Cihaz açılıyor sadece siyah ekran var. Yazılar gözükmüyor.
Camsil ile silmiştim yerine koymadan önce içine mi kaçtı Camsil acaba?
Kapağını açtınız sanırım tv nin cihaz açılınca arkadaki deliklerden ledleri kontrol edin yanıyorsa panel arızanız olmuş olabilir

maxresdefault.jpg
Ledin üstündeki mercekler düşmüş zamanla olur. Led kompl değişmesi gerek

maxresdefault.jpg
Ekte attığım foto gibi bazı mercekler düşüyor ondan ışık bu şekilde gözüküyor

Ekler

• image.webp
    image.webp
    249.9 KB · Hit: 22
Kapağını açtınız sanırım tv nin cihaz açılınca arkadaki deliklerden ledleri kontrol edin yanıyorsa panel arızanız olmuş olabilir

Ledin üstündeki mercekler düşmüş zamanla olur. Led kompl değişmesi gerek

Ekte attığım foto gibi bazı mercekler düşüyor ondan ışık bu şekilde gözüküyor
Vayyyy mercek vayyyy :D
Çok teşekkürler Azerbaycandan kucak dolusu selamlar.

Edit --- Geri yapıştıramaz mıyız merceği?

Yapıştırabilirsiniz ama mantıklı değil çünkü 3-4 tane mercek düşer yaptıştırırsınız yarın yine 3-4 düşer tekrar açmak zorunda kalırsınız cihazı. Tv paneli kaldırdığınız her seferde risk alıyorsunuz gerek yok 0 la değişim her zaman daha mantıklı

Aleyküm selam

tabii ki yarar aç
Hocam konu eskiydi aslında hortlatıldı gibi oldu biraz 😁

Peki yeni nesil televizyon açmak bilgisayar monitörü açmaya benzermi?
Bir kaç defa LG açtım da, öndeki kauçuku çıt çıt dye kenarlarını ayırıyorsun Led panele erişiyorsun.

Peki yeni nesil televizyon açmak bilgisayar monitörü açmaya benzermi?
Bir kaç defa LG açtım da, öndeki kauçuku çıt çıt dye kenarlarını ayırıyorsun Led panele erişiyorsun.
Her tv farklı açılıyor hocam

Hocam Samsung bende öneriyorum ama iyi araştırmak lazım bazı serileri aşırı sorunlu özellikle paneli 3 yıl içinde paneli arızaya düşüyor ve komple değişmesi gerekiyor. Ben genellikle LG öneriyorum .
bizde eskiden lg plazma televizyon vardı 2 yılda bozulmuştu şuanda 8 yıldır kullandığımız lg nanocell var hala çalışıyor bir tek yazılımı kötü. televizyondaki browserin chromium sürümü 34. 2014den kalma bir sürümmüş şuan youtube anasayfası bile açılmıyor.

bizde eskiden lg plazma televizyon vardı 2 yılda bozulmuştu şuanda 8 yıldır kullandığımız lg nanocell var hala çalışıyor bir tek yazılımı kötü. televizyondaki browserin chromium sürümü 34. 2014den kalma bir sürümmüş şuan youtube anasayfası bile açılmıyor.
Nanocell olduğuna emin misiniz 2019 da nanocell tv çıktı diye biliyorum

Geri