Neler Yeni

Ülkemizin Ağlanacak Durumu

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Bilir
Dostlar öncelikle vergilerin çok abartı olması konusunda haklısınız fakat şu da bir gerçek, evet burada bir işlemci aldığımız zaman iki tane de devlete alıyoruz fakat ücretsiz sağlık ve eğitim hizmeti sunan sosyal devlet anlayışı bu eksileri bana kalırsa fazlasıyla nötrlüyor. Evet çok çok daha iyi olabilirdi fakat yurtdışındaki maaş-ürün fiyatı oranına bakıp hayal kurmakta da bana kalırsa yanlış. Çünkü bildiğiniz gibi yurtdışında hem eğitim hem de sağlık cidden çok pahalı. Amerikada ağır hastalık sonucu hastaneye para yetiştirmeye çalışan, sonrasında evini arabasını ipotekletip sonunda evsiz olan insan sayısı çok çok fazla. En azından acil veya değil ağır bir hastalık geçirdiğinde yoğum bakıma alındıktan sonra karşına onbinlerce liralık fatura çıkarmıyorlar. Şu an ücretsiz eğitim alıyorsak, bedava veya yurtdışına göre çok ucuz sağlık hizmeti alıyorsak en azından buradan kurtarıyor- kurtarıyoruz diyelim. Fakat başta da dediğim gibi çok daha iyi olabilirdi.

Son düzenleme:

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,566
İsim
Samet Kaya

crazyboy40

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,566
İsim
Samet Kaya

Looper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,839
İsim
Ege
Dostlar öncelikle vergilerin çok abartı olması konusunda haklısınız fakat şu da bir gerçek, evet burada bir işlemci aldığımız zaman iki tane de devlete alıyoruz fakat ücretsiz sağlık ve eğitim hizmeti sunan sosyal devlet anlayışı bu eksileri bana kalırsa fazlasıyla nötrlüyor. Evet çok çok daha iyi olabilirdi fakat yurtdışındaki maaş-ürün fiyatı oranına bakıp hayal kurmakta da bana kalırsa yanlış. Çünkü bildiğiniz gibi yurtdışında hem eğitim hem de sağlık cidden çok pahalı. Amerikada ağır hastalık sonucu hastaneye para yetiştirmeye çalışan, sonrasında evini arabasını ipotekletip sonunda evsiz olan insan sayısı çok çok fazla. Şu an ücretsiz eğitim alıyorsak, bedava veya yurtdışına göre çok ucuz sağlık hizmeti alıyorsak en azından buradan kurtarıyor- kurtarıyoruz diyelim. Fakat başta da dediğim gibi çok daha iyi olabilirdi.
Ciddi misin ya?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Ya nasıl yok, fırsatçılık tabikide çok büyük payda haklısın fakat, coronadan dolayı üretim durdu ve stok getirtemeyince ellerde kalan malları fırsatçılık yapıp herkes evde nasıl olsa mantığıyla fiyatları arttırdılar, yoksa corona hiç olmamış olsaydı en azından hazır sistemler net 500 600 TL daha ucuz olacaktı.
Aslında bu fırsatcılık değil. Bu durum her yerde var. Sonuçta az olan ürün daha değerlidir. Mesela Kanuni Sultan Süleyman dı sanırım onun olduğu bir tablo 700K dolar'a satılmıştı. Eğer o tablodan 10.000 tane olsaydı değeri 20k ya kadar veya daha fazla düşebilirdi. Tabi bazıları fırsatcılık da yapıyor o ayrı bir mesela.

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Bilir
Ciddi misin ya?
Tam olarak hangi fikrimin senin fikrin ile örtüşmediğini söylersen daha seviyeli bir fikir alışverişi olur. Günün birinde üniversiteye gitmek istediğinde sadece kayıt parası 40bin tl olsa fakat bilgisayar fiyatları dörtte biri olsa kabul eder misin? Bana kalırsa etmezsin. Veya grip olup hastaneye gittiğinde bile ortalama 130-200tl ücret çıkmasını sence daha büyük bir sıkıntı değil mi? Amerikada bir vatandaşın sağlık masrafları ortalama 10bin dolar. Fakat ne dediğimi unutmayın. Ülkemizde her şey kat kat daha iyi olabilirdi, diğer ülkeler de bazı kişilerinin sandığının aksine bilgisayar parçaları ucuz diye harikalar diyarı değil (tabi ki ailende yaşlı, hasta veya okuyan birisi yoksa.)

ardaozal

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,493
İsim
Arda Özal
Tam olarak hangi fikrimin senin fikrin ile örtüşmediğini söylersen daha seviyeli bir fikir alışverişi olur. Günün birinde üniversiteye gitmek istediğinde sadece kayıt parası 40bin TL olsa fakat bilgisayar fiyatları dörtte biri olsa kabul eder misin? Bana kalırsa etmezsin. Veya grip olup hastaneye gittiğinde bile ortalama 130-200tl ücret çıkmasını sence daha büyük bir sıkıntı değil mi? Amerikada bir vatandaşın sağlık masrafları ortalama 10bin dolar. Fakat ne dediğimi unutmayın. Ülkemizde her şey kat kat daha iyi olabilirdi, diğer ülkeler de bazı kişilerinin sandığının aksine bilgisayar parçaları ucuz diye harikalar diyarı değil (tabi ki ailende yaşlı, hasta veya okuyan birisi yoksa.)
C7905C64-8524-49BD-A8C6-0248F9220292.jpeg
260427B1-5B17-405B-9331-3B0C003BBBBE.jpeg

Aynen kardeşim durumumuz çok iyi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tam olarak hangi fikrimin senin fikrin ile örtüşmediğini söylersen daha seviyeli bir fikir alışverişi olur. Günün birinde üniversiteye gitmek istediğinde sadece kayıt parası 40bin TL olsa fakat bilgisayar fiyatları dörtte biri olsa kabul eder misin? Bana kalırsa etmezsin. Veya grip olup hastaneye gittiğinde bile ortalama 130-200tl ücret çıkmasını sence daha büyük bir sıkıntı değil mi? Amerikada bir vatandaşın sağlık masrafları ortalama 10bin dolar. Fakat ne dediğimi unutmayın. Ülkemizde her şey kat kat daha iyi olabilirdi, diğer ülkeler de bazı kişilerinin sandığının aksine bilgisayar parçaları ucuz diye harikalar diyarı değil (tabi ki ailende yaşlı, hasta veya okuyan birisi yoksa.)
378798A2-BE29-4E35-8B24-F253A5C36668.jpeg

Tamamda bu fiyatların en önemli artışı corona yani bunun başka açıklaması yok resmen şuan aldığımız sistemlerden 2 3 tık daha iyi ekran kartlı sistemler diziyorduk.
Alakası yok korodan önce dolar düşük diye bu kadar ucuz du dolar arttı (corono ile alakası yok doların)

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Bilir
Aynen kardeşim durumumuz çok iyi
Durumumuz çok iyi mi demişim? Durumumuz çok daha iyi olabilirdi dedim. Sonrasında da yurtdışında bilgisayar parçalarının veya araba fiyatlarının ucuz olduğunu fakat sağlık ve eğitimin özel sektörün pençesinde olduğunu belirttim. Tekrar belirtiyorum amerikada 2015 yılında ortalama bir vatandaşın 10.000 dolarını sağlık hizmeti almak için harcadığı görülmüş. Kaynak: Health care prices in the United States- vikipedi ben de diyorum ki en azından devletimiz karşılaştırdığımız diğer devletler gibi değil, sosyal devlettir. Bu sayede sağlık ve eğitim masrafları ücretsiz veya diğer ülkelere göre çok ucuzdur.

Top Bottom