Neler Yeni

Ülkemizin Ağlanacak Durumu

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar yanlış anlamayın lütfen ama 17 sayfadır neyi tartışıyorsunuz

Pilavli Borek

80+ Bronze

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Toukhan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,473
İsim
Batuhan
Steam
TouKhan
Discord
TouKhan#0471
Reddit
u/akszforreal

ilkzg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
ilker
Durumumuz çok iyi mi demişim? Durumumuz çok daha iyi olabilirdi dedim. Sonrasında da yurtdışında bilgisayar parçalarının veya araba fiyatlarının ucuz olduğunu fakat sağlık ve eğitimin özel sektörün pençesinde olduğunu belirttim. Tekrar belirtiyorum amerikada 2015 yılında ortalama bir vatandaşın 10.000 dolarını sağlık hizmeti almak için harcadığı görülmüş. Kaynak: Health care prices in the United States- vikipedi ben de diyorum ki en azından devletimiz karşılaştırdığımız diğer devletler gibi değil, sosyal devlettir. Bu sayede sağlık ve eğitim masrafları ücretsiz veya diğer ülkelere göre çok ucuzdur.
Ya sosyal devlet görmediniz, ya da sosyal devlet ne demek bilmiyorsunuz. Ortalama 5.000₺ brüt maaş alan bir kişi yıllık olarak devlete 1000₺'ye yakın sigorta ücreti öder. Senin bahsettiğin 10.000 dolarlık sağlık hizmeti Türkiye'de direkt maaştan kesilir. Amerika'daki tek fark, maaş net yatar ve sen gidip kendi sigortanı özel şirketlerden yaptırırsın. Eğer Türkiye'de ücret ödemeden sağlık hizmeti aldığını düşünüyorsan çok iyimsersin derim.

Eğer hiçbir güvencen yoksa, çalışmıyorsan GSS primi ödemen gerekir mesela Türkiye'de sağlık hizmeti almak için? Şimdi bunun adı ne oluyor sence?

Şu anda Türkiye kadar dolaylı ve doğrudan vergi alan sayılı devlet vardır. Tüm bunları göz önüne alırsan ne aldığın eğitim ne de sağlık hizmeti ücretsiz değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
240
İsim
Yusuf Bilir
Ya sosyal devlet görmediniz, ya da sosyal devlet ne demek bilmiyorsunuz. Ortalama 5.000₺ brüt maaş alan bir kişi yıllık olarak devlete 1000₺'ye yakın sigorta ücreti öder. Senin bahsettiğin 10.000 dolarlık sağlık hizmeti Türkiye'de direkt maaştan kesilir. Amerika'daki tek fark, maaş net yatar ve sen gidip kendi sigortanı özel şirketlerden yaptırırsın. Eğer Türkiye'de ücret ödemeden sağlık hizmeti aldığını düşünüyorsan çok iyimsersin derim.

Eğer hiçbir güvencen yoksa, çalışmıyorsan GSS primi ödemen gerekir mesela Türkiye'de sağlık hizmeti almak için? Şimdi bunun adı ne oluyor sence?

Şu anda Türkiye kadar dolaylı ve doğrudan vergi alan sayılı devlet vardır. Tüm bunları göz önüne alırsan ne aldığın eğitim ne de sağlık hizmeti ücretsiz değil.
Hocam öncelikle yurtdışındaki ücretler hakkında ne desem yalan olur, havada kalır. Bildiğim kadarıyla amerikada şehir hastanesi veya devlet hastanesi gibi bir şey yok (hatam varsa lütfen düzeltin burada hiç bir kesimi savunmak veya benim doğrularım mutlak doğrudur gibi bir iddam yok.) yani sağlık tamamen özelin elinde. Özeldeki fiyatlar da bütün rağbetin orada olması sonucu bir hayli pahalı. Baştada dediğim gibi şu ameliyat burada bu kadar orada şu kadar diyebiliceğim bir veri elimde yok. Oradaki 10.000tl lik sağlık masrafı bizde direk maaştan kesilir demişsiniz. Tam anlayamadığım için soruyorum burada bir sigortalı bir hasta ayda 4 kere endoskopiye girse bunların ücreti maaşından mı kesilir? Keza koroner arter hastalığı sonucu şehir hastanesinde bypass ameliyatına alınan 1 hafta normal+1 hafta yoğun bakımda kalan emekliden veya kamu personelinden bunların ücreti maaşından mı kesilir? Yoksa ücretsiz midir? Bir de sağlık üzerinden örnekler verip bunları göz önüne alırsan eğitim ücretsiz değildir demişsiniz. Aydınlatırsanız seviniriz.Bildiğim kadarıyla en azından ingilterede ve amerikada devlet üniversitesi yok. Üniversiteler de yıllık 15-25bin dolar ücret istiyorlar. Yurt dahil değil. Keza kolejlerde yurtlara da çok rağbet olduğu için fiyatları yine şişik. Konu bambaşka bir yere gelmiş olabilir. Demek istediğim yurtdışının da durumunun pek de iç açıcı olmadığıydı (iskandinavlar hariç tabi ki).

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
seviliyorsun :))) Byefe04
Eyvallah başkanım :) bende sizi seviyorum ❤ burda hep tartışırız yeri gelir kavga da ederiz ama neticede hepimiz bilgi vermeye çalışıyoruz aile gibiyiz :D

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Eyvallah başkanım :) bende sizi seviyorum ❤ burda hep tartışırız yeri gelir kavga da ederiz ama neticede hepimiz bilgi vermeye çalışıyoruz aile gibiyiz :D
aynen öyle reis.
kritiklere saygimiz sonsuz.
sevgi ve saygili iletisim oldugca ve kalb kirmadik sürece ve kimseyi hor görmedigce.
hepimiz can feda ve cansin ve cansiniz:)

sonucta aile gibi durum

Top Bottom