Neler Yeni

Undervoltaj 7800XT mantıklımı

fixeb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
fixeb
İlgilendiği Kategoriler
Donanım
7800XT GPU'ya düşük voltaj vermek mantıklı mı? Isı sorunum yok ama CPU'yu rahatlatır mı? Cpu 9600X
Bir de işlemci kullanımım yüksek gibi görünüyor, bu bir sorun yaratır mı ve onu nasıl düşürebilirim ?
Mesela 2042 full ayarlarda ekran kartı kullanımı 90 ve üstü dolaşırken işlemcide aynı şekilde kullanıyor bu bir sorun mu ?
Ekran kartına undervoltaj açarsam amd panelden otomatik sanırım tam bilmiyorum cpu rahatlar mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
ömer faruk
cpuya bi etkisi olmaz gpu sıcaklığını ve güç tüketimini düşürebilirsin sorunun yoksa elleyip stabilitesini bozma

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
837
İsim
Mehmet
" CPU'yu rahatlatır mı?"

gpu uv ile cpu ile nasıl bir bağlantı kurdu acaba.

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,579
İsim
Emre siyah
işlemci çok kullanılıyor da bunun ekran kartı ile alakası yok ayrıca undervoltun bir zararı yok.

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
330
İsim
Melih Baygör
cpu kullanımını arttırman için oynadığın çözünürlüğü arttırman lazım. 7800xt ile 9600x te yüzde 90 kullanım olması imkansız hocam. 7600 işlemcide bile o kullanımı yakalayamadım.

fixeb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
fixeb
İlgilendiği Kategoriler
Donanım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
" CPU'yu rahatlatır mı?"

gpu uv ile cpu ile nasıl bir bağlantı kurdu acaba.
güçten düşerse Cpu nun yükü rahatlar diye mantık kurdum da yanlıs olabilir tabi
Mesaj otomatik birleştirildi:

cpu kullanımını arttırman için oynadığın çözünürlüğü arttırman lazım. 7800xt ile 9600x te yüzde 90 kullanım olması imkansız hocam. 7600 işlemcide bile o kullanımı yakalayamadım.
yani 2042 oynuyordum mesela full + full da ekran kullanımı okay işlemci de 90 falandı görev yöneticisinden baktıgımda ama sıcaklık artmıyorsa sorun yok dimi ? sıvı sogutma var zaten

işlemci çok kullanılıyor da bunun ekran kartı ile alakası yok ayrıca undervoltun bir zararı yok.
çok kullanılması sıkıntı mı peki sıcaklık sabit 60 sıvı sogutma ile

cpuya bi etkisi olmaz gpu sıcaklığını ve güç tüketimini düşürebilirsin sorunun yoksa elleyip stabilitesini bozma
anladım ellemem o zaman

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,488
Üyeler
167,846
Son üye
cagrain
Top Bottom