Hepinize merhabalar, bazı uygulamaların öğrenciler için özel fırsatları var bunlara birlikte bakalım.
- Office 365
- Üniversite ismiyle Office 365 aratırsanız okul mailiniz ile sistemden bir aktivasyon kodu alabilirsiniz.
- Örnek olarak bu adrese bakabilirsiniz. Office 365 | Anadolu Üniversitesi
- https://atauni.edu.tr/tr/sikca-sorulan-sorular-11ca9199d
- Okullar ve Öğrenciler için Ücretsiz Microsoft Office 365 | Microsoft Eğitim
- Üniversite ismiyle Office 365 aratırsanız okul mailiniz ile sistemden bir aktivasyon kodu alabilirsiniz.
- Windows Yazılımı
- Okullar için verilen lisansları almak için aynı şekilde okulunuzun sitesi içinde araması yapabilir veya Azure üzerine okul mailiniz ile giriş yapmayı deneyin. Azure üzerinden birçok MS uygulamasını da kullanabilirsiniz.
- Cinama 4D Maxon One 6 Aylık
- Öğrenciler için özel kampanya veren şirketlerden biri de Maxon. Ek olarak Estore.onthehub üzerinden diğer kampanyalardan yararlanabilirsiniz.
- OnTheHub is OnTheHub Adresinden üniversite postanız ile kayıt yaptırarak alabilirsiniz.
- OnTheHub is OnTheHub Adresinden üniversite postanız ile kayıt yaptırarak alabilirsiniz.
- Öğrenciler için özel kampanya veren şirketlerden biri de Maxon. Ek olarak Estore.onthehub üzerinden diğer kampanyalardan yararlanabilirsiniz.
- Üniversitenize Özel
- lisanslarından yararlanmak için biraz araştırmanız gerekiyor. Örnek olarak Atatürk Üniversitesi'nin sağladıklarına bakalım. Nasıl alabileceğinizi adım adım anlatıyorlar genelde.
- Autodesk(AutoCad/Fusion 360 vb.) yazılımları
- Autodesk öğrencileri en çok düşünen yazılım firmalarından bir tanesi.
- Öğrenci ve Eğitim Yazılımı | 1 Yıllık Lisans | Autodesk Eğitim Topluluğu Adresinden mailiniz ile alabilirsiniz.
- Autodesk öğrencileri en çok düşünen yazılım firmalarından bir tanesi.
- JetBrains
- Java gibi uygulamalar için IDE yaratan firma.
- www.jetbrains.com/community/education/ Adresinden mailiniz ile alabilirsiniz.
- Java gibi uygulamalar için IDE yaratan firma.
- GitHub Student Developer Pack
- Yazılım dünyası için önemli platform ve çok açıklamaya gerek duyulacağını sanmıyorum.
- Adobe Creative Cloud
- Listenin belki de en cimri firması Adobe ücretsiz bir şey sunmuyor maalesef.
- Spotify/Apple Music/YouTube
- Müzik, video izleyebileceğiniz uygulamalar olmazsa olmazımız.
- Link bırakmak yerine bu firmaların sitelerinde abonelik alırken öğrenci dedikten sonra öğrenci belgenizi yollamanız ile fiyat konusunda iyi bir indirim alabilirsiniz.
- Ek olarak Papara, Tosla gibi kartlarınız varsa cüzi bir miktar ödediğiniz bu firmalara ödediğinizin yarısını da nakit olarak alabilirsiniz.
- Müzik, video izleyebileceğiniz uygulamalar olmazsa olmazımız.