Neler Yeni

Ups kullanıyor musunuz ? / Almaya gerek var mı yardım lütfen

Erpol

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
491
İsim
Ertuğrul Bolat
Her zaman ups da fazla güç ve amper daha iyidir.Hem çekeceği gücü rahat besler hemde kesintide açık kalacak süreyi etkiler.O yüzden powerful 1800 watt tercih edin.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: shn1

Thadox

80+ Bronze
Sizin gibi bunlara bütçe ayırabilecek birinin almışken 3000VA alması daha mantıklı olur tabi. Ancak schneider/apc markasına güvenim tam olmasına karşın diğer marka hakkında bilgim yok. Olurda işin sonunda 2200VA (sanırım 1200 watt) alırsanız bu da yeterli olur. 5090 ve yanına gelecek sağlam bir işlemci max 700-750 watt çeker diye tahmin ediyorum.
Kısacası marka sağlamsa powerful alın ama apc alırsanız da yine yeterli olur. En son alırken de yine firma yetkilisini arayıp sorabilirsiniz zaten.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: shn1

The Semih

80+ Gold
Arkadaşlar fikir verirseniz çok sevinirim. Sistemimi korumak adına elektrikçiden 3 X 2.5'luk TTR kablo aldım. Bir de Viko fiş ile priz alıp seyyar priz haline getirdim şu an bu şekilde kullanıyorum. Buna ek olarak 5000 serisi ekran kartları çıktığı zaman sistemimi güncelleyeceğim ve PSU'dan kısmayıp en üst kalitede bir PSU alacağım. 20-25 bin lira para ayırdım PSU'ya. Sizce bu önlemlerimin üstüne bir de ekstradan UPS almaya gerek var mı yoksa paranoyak olmadan kullanmaya devam mı edeyim?
evet psu gücünden fazla olması lazım ups gücünün ki besleyebilsin.bende 700 watt psu var 800 watt ups rahatlıkla karşılıyor.
Bilmeyen arkadaşlar için şunu belirteyim UPS alınmadan önce kesinlikle VA ile Watt değerlerini öğrenin.

1500VA = 900W
1000VA = 650W
850VA = 500W

Evinizdeki PC yükte kaç W çekiyor bunu öğrenip ona göre UPS alın, ayrıca elektrik kesildiğinde UPS'in VA sı yüksek olursa pc daha uzun süre açık kalır.

PC nizdeki PSU 750W ise 1500VA UPS almalısınız.

shn1

80+
Bilmeyen arkadaşlar için şunu belirteyim UPS alınmadan önce kesinlikle VA ile Watt değerlerini öğrenin.

1500VA = 900W
1000VA = 650W
850VA = 500W

Evinizdeki PC yükte kaç W çekiyor bunu öğrenip ona göre UPS alın, ayrıca elektrik kesildiğinde UPS'in VA sı yüksek olursa pc daha uzun süre açık kalır.

PC nizdeki PSU 750W ise 1500VA UPS almalısınız.
Hocam 5090 alacam ve tahminimce 500-600 watt güç çekecek. İşlemci de 7800x3d alacam o da 70 çekecek. 670 Watt garanti cepte. Bunun üstüne anakart da 100 çekse 770 yapıyor. 2 monitör + modem takacam. 800 watt güç çekecek yani totalde. Apc 1200 watt. powerfull 1800 watt. Bu mantıkta bakarsak apc iş görür fakat diyelimki 3-5 sene sonra 300 watt güç çeken bir işlemciye geçtim. 1000 watt civarı güç çekecek bütün sistemim. Apc biraz sınıra yakın ama yinede kurtarıyor. Çok kararsız kaldım hangisini alim sizce ?

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Mehmetcan İvrendi
Arkadaşlar fikir verirseniz çok sevinirim. Sistemimi korumak adına elektrikçiden 3 X 2.5'luk TTR kablo aldım. Bir de Viko fiş ile priz alıp seyyar priz haline getirdim şu an bu şekilde kullanıyorum. Buna ek olarak 5000 serisi ekran kartları çıktığı zaman sistemimi güncelleyeceğim ve PSU'dan kısmayıp en üst kalitede bir PSU alacağım. 20-25 bin lira para ayırdım PSU'ya. Sizce bu önlemlerimin üstüne bir de ekstradan UPS almaya gerek var mı yoksa paranoyak olmadan kullanmaya devam mı edeyim?
Belliki sisteminiz baya pahalı bir sistem bu yüzden UPS'se almak mantıklı olacaktır ama 20-25K bütçe derken sanki biraz fazla abartımı yani o kadar pahalı değiller diye biliyorum zaten En azından elektrikler gittiğinde sizi 3-5dk tutsa yani PC'yi kapatacak kadar götürse yeter

shn1

80+
Belliki sisteminiz baya pahalı bir sistem bu yüzden UPS'se almak mantıklı olacaktır ama 20-25K bütçe derken sanki biraz fazla abartımı yani o kadar pahalı değiller diye biliyorum zaten En azından elektrikler gittiğinde sizi 3-5dk tutsa yani PC'yi kapatacak kadar götürse yeter
Hocam 20 bini PSU için ayırmıştık UPS için değil fakat vazgeçtim 20 binlik PSU almayacam. UPS almaya karar verdim. Fakat aklımda 2 model var rica etsem o konuda fikir verir misiniz? Sorduğum soru bir üst mesajımda.

Top Bottom