Neler Yeni

Öneri Va monitör mi IPS mi

loweo1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Yılmaz Arslan karaman
Hayırlı sabahlar bu aralar monitör bakıyorum ve 2K çözünürlükte yüksek Hz olmasını istiyorum tanıdık bir arkadaşımda MSI va panel 2K 165 Hz monitör var makul bir fiyata veriyor rekabetçi oyunlar oynuyorum Va panellerde ghosting sorunu oluyor biraz daha bütçe ekleyip IPS mi almalıyım yoksa Va bu monitörü almalıyım

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
533
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Rekabetçi oynuyorsan TN alacaksın. Hatta sadece Zowie.

Shyankh

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Anonim Ankh
Rekabetçi oyunlar oynuyormuşsun IPS al.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,633
İsim
Mert Can Ergün
Ips al

Nezha

80+
Renk kalitesi önemliyse siyah derinliği kontrast oranı önemliyse va. Parlaklık keskinlik önemliyse ips. Gecikme hızı ve hz önemliyse tn diyecem ala tn panelin gereği kalmadı artık ipsler tnye yetişti.

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,870
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak

Keyfen

80+ Bronze
dostum hdr kullanabileceğin oled vb gibi kaliteli ekranlar almaya gücün yetmiyorsa VA Panel al karanlık ortamlarda hissiyat çok iyi oluyor IPS çöp yani o yüzden hiç bulaşma

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Uğur Yalçın
Rekabetçi oynuyorsan TN alacaksın. Hatta sadece Zowie.
Tamamen yanlış. TN paneller her zaman en hızlı paneller değillerdir. Zowie demende ki sebepte profesyonel oyuncularda sürekli zowie görmen sanırım. Bunun sebebi tamamen sponsor özellikle cs tarafında. Zowie monitörleri hem gecikme hem de renk konusunda içinden geçen viewsonic ve acer monitörler var. Hatta ips paneller. Bu kulaktan dolma bilgilere gelmeyin. Yok en hızlı tn falan filan. Monitör paneliyle bitmiyor her şey.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,356
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Tamamen yanlış. TN paneller her zaman en hızlı paneller değillerdir. Zowie demende ki sebepte profesyonel oyuncularda sürekli zowie görmen sanırım. Bunun sebebi tamamen sponsor özellikle cs tarafında. Zowie monitörleri hem gecikme hem de renk konusunda içinden geçen viewsonic ve acer monitörler var. Hatta ips paneller. Bu kulaktan dolma bilgilere gelmeyin. Yok en hızlı tn falan filan. Monitör paneliyle bitmiyor her şey.
panel olarak en hızlısı tn kanka
Aynı iç donanımlarla test edersen IPS leri katlar tabi dediğin gibi iç donanımda önemli :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum hdr kullanabileceğin oled vb gibi kaliteli ekranlar almaya gücün yetmiyorsa VA Panel al karanlık ortamlarda hissiyat çok iyi oluyor IPS çöp yani o yüzden hiç bulaşma
Black Smearing ve Ghosting yaşanabilir va güzel duruyor ama böyle falsosu da var ki bu adam rekabetçi oyun oynayacak anladığım kadarıyla

loweo1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Yılmaz Arslan karaman
Aynı iç donanımlarla test edersen IPS leri katlar tabi dediğin gibi iç donanımda önemli :)

Black Smearing ve Ghosting yaşanabilir va güzel duruyor ama böyle falsosu da var ki bu adam rekabetçi oyun oynayacak anladığım kadarıyla
Aynen hocam vazgeçtim almicam monitörü ghosting aşırı fazla

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
533
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Yok değil. Renk konusunda zaten iddiası yok. Tepkisellik konusuna gelince Zowie den iyisi OLED paneller var. Fakat DyAc hiçbirinde yok. Bu forumdaki insanlar renk arayışında olduğu için Zowie ye şiddetle tepki gösteriyorlar. Tercih meselesi. Ben mutluyum.

Keyfen

80+ Bronze

kanka rekabetçi bile olsa insan oynadığı şeyden zevk almalı görüntü bozmamalı yüksek kalitede oynamalı 144hz monitörle 500-600 fps alsa ne olucak ki hz değeri karşılamadığı için gene boşa gidicek tabi bu seçim kişiye göre değişir ama bence böyle dostum

Top Bottom