Neler Yeni

Rehber Valorant VS Counter Strike: Global Offensive

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Konudaki birkaç şeyin detayını paylaşmak istiyorum.

Silahlar her takımda aynı, karaktere göre skiller değişiyor.
CS:GO'da da olduğu gibi VALORANT da bir ekonomi sistemine sahip. Karşı takımın ne zaman eko kalacağını yenilgi başına verilen parayla hesaplayabiliyorsunuz.
Skiller konusu ise karışık. Oyunun yapımında "Skiller sadece kill almanıza YARDIMCI OLACAK" denmişti. Ancak Raze, Brimstone, Killjoy gibi karakterlerin Skillerine (Bak ulti demiyorum skill) baktığımızda onlarla cayır cayır kill alınabiliyor. Bu konu karışık.
Valorant'ta ise hem istediğin zaman alamazsın mağazana düşmesi gerekir hem de takas ve satma olayı hesabını elden çıkartmadan yok sadece iade var ve onun da belli şartları var. Kısaca aldığın desenle evleniyorsun desek yeri.
İade işi de sıkıntılı. O skini kuşandıktan sonra bir maça girersen ki bu loglarda tutuluyor. Bunu yaparsan iade kabul edilmiyor.
Valorant'ta ise yok, random şekilde atıyor. Riot bir mapin daha çok oynanıp diğerinin daha az oynanmasını istemiyor sanırım.
CS:GO'da çok sayıda map mevcut. Şimdilik sadece 5 harita olduğu için seçme gelmiyor. Ancak yakın zamanda geleceği bilgisi elimizde. Temmuz ayına kadar PBE gelecek dendi. PBE Dahilinde yeni mapi getirirler diye düşünüyorum.
Ayrıca belirli haftalar var. Mesela Split haftası, Icebox haftası gibi. Her hafta main map değişiyor. Main map daha fazla gelmeye başlıyor.
Valorant'ta maç sonu tecrübe puanı gibi bir şey veriyor yani ne zaman rank atlayacağınız aşağı yukarı belli ve MMR sistemi de var onu araştırarak öğrenmeniz daha iyi olur.
MMR sistemi Win Streak, Asist, Kill, MVP Olduğun maçlar, Düellocu, Kontrol uzmanı veya Gözcü olan karakterleri seçip bu karakterler ile nasıl performans gösterdiğine bağlı. Ayrıca buna geçmiş act rankın, Win-Lose baskınlığı, oyun içi bireysel performansın, Clutch, Ace, Flawless gibi maç içerisinde aldığın ünvanlar da dahil oluyor.
Sadece bu da değil afk kaldıysan ne kadar süre kaldın, oyunda kaç killin hs olarak sayıldı gibi şeyler de dahil. Çok etken var ya.

Bitti.
Ayrıca oyunun 2020'deki beta görüntüleri ile 2014'teki Beta görüntüleri tamamen aynıydı. Bu süreçte Ac, Buglar, Mapler, Karakterler ve skilleri/ultileri, Oynanışa çalışmışlar.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,100
İsim
Zeki Müren
Bne valorantı daha çok seviyorum eski grafikler güzel olmuyor uykum geliyor öyle oyunlar oynarken ama uruş hissiyatı kesinlikle cs de daha güzel valonun vuruş sistemi de saçma nedense bende anlamadım cs de adam çıktığı gibi awp ile sıkınca ölüyor valoda sıkınca ölmüyor biraz önce sıkmalıyım hatta bir kere yanlışlıkla basmıştım adam 2çıktı ynlışlıkla kill aldım ayrıca cs de takımlara göre silahların değişmesi daha kötü geliyor bir de cs optimizasyonu çok kötü hile de çok geliyor

JumboG4rid3s

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
ömer faruk
İlgilendiği Kategoriler
ZORT

Forever

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Abuziddin bizimahvettin
Eskiden Valorant oyunuyordum ama CS:GO yu denemek istedim ve artık Valorant oynamıyorum. Bence Cs, Valorant'tan daha zevkli ve güzel.

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,736
İsim
Gtx 1090Tİ
Selamlar. Bugün bir şeyleri kapıştırmak istiyorum ve 2. konuyu buldum o.O2

Tamamen objektif bir şekilde bakmaya çalışacağım.

Bu konu kişisel bir konudur, isteyen istediğini oynayabilir.

Neyse başlayalım grafiklerden;

Valorant daha gerçekçilikten uzak bir görünüşe sahipken CS:GO daha gerçekçi ve savaş meydanını andıran grafiklere sahip.

Oynanış;

CS:GO'da herkes eşit, yani herkes flash, sis, bomba itemlerini kullanabiliyor, takımlara göre fiyatları ve silahlar değişebiliyor. Vuruş hissi ve mekanikler olarak daha önde.

Valorant: Silahlar her takımda aynı, karaktere göre skiller değişiyor. Vuruş hissi ve mekanikler olarak bana göre daha yavan.

Geldik skin sistemine, burası alengirli biraz.

CS:GO'da istediğin zaman istediğin deseni ve bıçağı pazardan alıp satabilir ya da takas edebilirsin. Çok büyük bir artı.

Valorant'ta ise hem istediğin zaman alamazsın mağazana düşmesi gerekir hem de takas ve satma olayı hesabını elden çıkartmadan yok sadece iade var ve onun da belli şartları var. Kısaca aldığın desenle evleniyorsun desek yeri.

NOT: Valorant'a trade sistemi geleceği hakkında söylemler var, doğruluğu net değil.

Sunucular;

Valorant'ta istediğimiz sunucuda oynayabiliyoruz ve TR serveri var. Ping açısından iyi ama TR sunucusu çok kanser, o yüzden çoğunluk Londra ve Frankfurt'ta oynuyor. Sunucular 128 Tick yani attığın her mermi gider.

CS:GO'da ise MM serverlarda TR sunucusu yok, kitle rütbeye ve güven faktörüne göre çok etki ediyor. 64 Tick serverlar var ve istediğimiz sunucuyu oyun üzerinden seçemiyoruz en düşük gecikme olana atıyor direkt. Topluluk sunucuları da var bu arada, eğlenmek için güzel yerler.

CS:GO'da MG2 ve üstü bir rankınız var ise Faceit oynamanızı öneririm hem 128 Tick hem daha düşük ping hem daha zor ve kaliteli maçlar dönüyor.

Bu videoda güzel örneklenmiş.

Map;

Map seçme olayı CS:GO'da var, istediğin haritada oynayabilirsin.

Valorant'ta ise yok, random şekilde atıyor. Riot bir mapin daha çok oynanıp diğerinin daha az oynanmasını istemiyor sanırım.

Oyun modları;

CS:GO-)
1- Rekabetçi
2- Basit Eğlence
3- Deathmatch
4- Savaş Oyunları (Üçe ayrılıyor):
  1. Silah yarışı
  2. Uçan Gözcü
  3. Yıkım
Valorant-)

1- Derecesiz
2- Rekabetçi
3- Deathmatch
4- Spike'a hücum
5- Tırmanış
6- Özel oyun
Bunların ne olduklarını ufak bir araştırmayla öğrenirsiniz zaten gereksiz uzatmanın anlamı yok bu arada CS:GO'da topluluk sunucularında atölye haritalarından istediğinizi oynayabiliyorsunuz çok değişik ve çeşitli modlar mevcut.

Rütbe sistemi;
CS:GO Rütbeleri:
Alıntıyı görüntüle

Valorant:
Alıntıyı görüntüle

Valorant'ta maç sonu tecrübe puanı gibi bir şey veriyor yani ne zaman rank atlayacağınız aşağı yukarı belli ve MMR sistemi de var onu araştırarak öğrenmeniz daha iyi olur.

CS:GO'da ise belirsiz, oyunda güven faktörü var bu gizli bir faktör ve sizin oynayacağınız kişileri doğrudan belirleyen bir sistem. Eğer kırmızıysa hile ve toxic gelme olasığı yüksek, sarı ve yeşil de var yeşil en iyileri sarı ise ortalama. MMR sistemine benzer kısaca. Bir de normal elo yani Nova, Kartal falan var bunlar win alıp almamanıza, bomba kurup çözmenize, EDO sayınıza göre değişir.

Premium olayı da var CS:GO'da. Belli bir ücret ödeyerek ya da oyunda 21 seviye olarak erişebilirsiniz, ayrıcalığı daha az hile gelmesi.

AC Sistemi;

Valorant bu konuda genel olarak daha başarılı. Maç esnasında tespit edilirse direkt maç iptal olur.

CS:GO'da ise düşük güven faktöründe çok fazla varlar ve engellenemiyorlar. Genellikle toplu şekilde 0.5/1 milyon hesap banlanıyor.

Daha da aklıma bir şey gelmiyor şu anlık, günün sonunda seçim yine size kalmıştır.

İyi günler.
Daha konuyu okumadım ama
CS:GO ve Valorant karşılaştırılacak oyunlar değiller
Aynen Gta 5 ile Marioyuyu karşılaştırmak gibi bir şey

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Çağrı Ö
iki oyunu da oynadım. cs bana daha çok zevk veriyor.

IronClaw

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Mustafa
i
Selamlar. Bugün bir şeyleri kapıştırmak istiyorum ve 2. konuyu buldum o.O2

Tamamen objektif bir şekilde bakmaya çalışacağım.

Bu konu kişisel bir konudur, isteyen istediğini oynayabilir.

Neyse başlayalım grafiklerden;

Valorant daha gerçekçilikten uzak bir görünüşe sahipken CS:GO daha gerçekçi ve savaş meydanını andıran grafiklere sahip.

Oynanış;

CS:GO'da herkes eşit, yani herkes flash, sis, bomba itemlerini kullanabiliyor, takımlara göre fiyatları ve silahlar değişebiliyor. Vuruş hissi ve mekanikler olarak daha önde.

Valorant: Silahlar her takımda aynı, karaktere göre skiller değişiyor. Vuruş hissi ve mekanikler olarak bana göre daha yavan.

Geldik skin sistemine, burası alengirli biraz.

CS:GO'da istediğin zaman istediğin deseni ve bıçağı pazardan alıp satabilir ya da takas edebilirsin. Çok büyük bir artı.

NOT: Valorant'a trade sistemi geleceği hakkında söylemler var, doğruluğu net değil.

Sunucular;

Valorant'ta istediğimiz sunucuda oynayabiliyoruz ve TR serveri var. Ping açısından iyi ama TR sunucusu çok kanser, o yüzden çoğunluk Londra ve Frankfurt'ta oynuyor. Sunucular 128 Tick yani attığın her mermi gider.

CS:GO'da ise MM serverlarda TR sunucusu yok, kitle rütbeye ve güven faktörüne göre çok etki ediyor. 64 Tick serverlar var ve istediğimiz sunucuyu oyun üzerinden seçemiyoruz en düşük gecikme olana atıyor direkt. Topluluk sunucuları da var bu arada, eğlenmek için güzel yerler.

CS:GO'da MG2 ve üstü bir rankınız var ise Faceit oynamanızı öneririm hem 128 Tick hem daha düşük ping hem daha zor ve kaliteli maçlar dönüyor.

Bu videoda güzel örneklenmiş.

Map;

Map seçme olayı CS:GO'da var, istediğin haritada oynayabilirsin.

Oyun modları;

CS:GO-)
1- Rekabetçi
2- Basit Eğlence
3- Deathmatch
4- Savaş Oyunları (Üçe ayrılıyor):
  1. Silah yarışı
  2. Uçan Gözcü
  3. Yıkım
Valorant-)

1- Derecesiz
2- Rekabetçi
3- Deathmatch
4- Spike'a hücum
5- Tırmanış
6- Özel oyun
Bunların ne olduklarını ufak bir araştırmayla öğrenirsiniz zaten gereksiz uzatmanın anlamı yok bu arada CS:GO'da topluluk sunucularında atölye haritalarından istediğinizi oynayabiliyorsunuz çok değişik ve çeşitli modlar mevcut.

Rütbe sistemi;
CS:GO Rütbeleri:
Alıntıyı görüntüle

Valorant:
Alıntıyı görüntüle

CS:GO'da ise belirsiz, oyunda güven faktörü var bu gizli bir faktör ve sizin oynayacağınız kişileri doğrudan belirleyen bir sistem. Eğer kırmızıysa hile ve toxic gelme olasığı yüksek, sarı ve yeşil de var yeşil en iyileri sarı ise ortalama. MMR sistemine benzer kısaca. Bir de normal elo yani Nova, Kartal falan var bunlar win alıp almamanıza, bomba kurup çözmenize, EDO sayınıza göre değişir.

Premium olayı da var CS:GO'da. Belli bir ücret ödeyerek ya da oyunda 21 seviye olarak erişebilirsiniz, ayrıcalığı daha az hile gelmesi.

AC Sistemi;

Valorant bu konuda genel olarak daha başarılı. Maç esnasında tespit edilirse direkt maç iptal olur.

CS:GO'da ise düşük güven faktöründe çok fazla varlar ve engellenemiyorlar. Genellikle toplu şekilde 0.5/1 milyon hesap banlanıyor.

Daha da aklıma bir şey gelmiyor şu anlık, günün sonunda seçim yine size kalmıştır.

İyi günler.
ikisini de oynuyorum ve seviyorum benim için ikisinin de kendine göre iyi yanları var.

T.P.G.

80+ Titanium
konuyu okudum dostum
csgo da hile geliyor bu kadar basit ve net
bana gelip burda csgo > valo yazmayın
Bana gelmiyor dostum. Hem Faceit oynuyorum hem güven faktörüm iyi.
AC sisteminde Valo'nun daha iyi olduğunu yazmışım zaten burada kavga çıkarmanın anlamı yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

konuyu okudum dostum
csgo da hile geliyor bu kadar basit ve net
bana gelip burda csgo > valo yazmayın
Bana gelmiyor dostum. Hem Faceit oynuyorum hem güven faktörüm iyi.
AC sisteminde Valo'nun daha iyi olduğunu yazmışım zaten burada kavga çıkarmanın anlamı yok.

RTX 7090Ti

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,601
İsim
......
Onu bunu bilmem CSGO > Valorant.
Valorant diyenler CS'yi oynamamış kişilerdir.
Cs'de sunucu ve hile sistemi olursa Valorant diye bir oyun kalmaz.
Cs yi oynadım (mm mg1 wingman dmg) fakat Valorant bana daha çok keyif veriyor. Bu 13 yaşımda olmam ve valorant dünyasının daha renkli olmasıyla alakalı olabilir. Fakat cs artık fazla "sıkıcı" gelmeye başladı bana. Valorant ın daha taktiksel olduğunu düşünüyorum çünkü cs de senin yapabileceğini takım arkadaşın da yapabilir, birebir aynısınız. Ama valorantda bir karakterin yaptığını diğeri yapamıyor. Kısacası ben Valorant ı daha çok seviyorum :)

T.P.G.

80+ Titanium
Daha konuyu okumadım ama
CS:GO ve Valorant karşılaştırılacak oyunlar değiller
Aynen Gta 5 ile Marioyuyu karşılaştırmak gibi bir şey
Hayır. İkisi de aynı amaca sahip ve aynı kitleye hitap eden oyunlar.

Top Bottom