Vatan kutusu açılmamış ekran kartını iade almıyor

Hadi kutusu açılmış olsa anlarım, mağazadan olduğu için iade almak istemeyebilirler, internetten olsa seve seve almak zorundalar da, ulan kutusu açılmamış üründe de insiyatif gösterin bari müşteri memnuniyeti için alın. Hiç alışveriş yapasım gelmiyo bu Vatandan artık.

Hadi kutusu açılmış olsa anlarım, mağazadan olduğu için iade almak istemeyebilirler, internetten olsa seve seve almak zorundalar da, ulan kutusu açılmamış üründe de insiyatif gösterin bari müşteri memnuniyeti için alın. Hiç alışveriş yapasım gelmiyo bu Vatandan artık.
Bende hocam asla bir daha vatandan alışveriş yapmayacağım artık kalem bile alsam amazondan alacağım.

zor geri almaları. mağazadan alındyısa. geri almaları tamamen vatan'ın insiyatifinde. online olsa 14gün cayma hakkın var ama elden yok malesef.

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
zor geri almaları. mağazadan alındyısa. geri almaları tamamen vatan'ın insiyatifinde. online olsa 14gün cayma hakkın var ama elden yok malesef.
Ama işte kutuyu açmadım internetten alsam kullansam beğenmedim deyip iade etsem yine de iade alıyorlar bunda kutu açık bile değil az insaf be bir daha asla vatandan alışveriş yapmayacağım.

Ama işte kutuyu açmadım internetten alsam kullansam beğenmedim deyip iade etsem yine de iade alıyorlar bunda kutu açık bile değil az insaf be bir daha asla vatandan alışveriş yapmayacağım.
farketmiyor hocam. insiyatif meselesi.

• Muhteşem
Ekran görüntüsü 2025-09-07 093648.webp

• Beğen
Merhaba arkadaşlar az önce ekran kartımı aldığım mağazaya gittim kutusu açılmamış ekran kartını iade almadılar mouse olsaydı iade alırdık diyorlar demek ki fiyatlardan kaynaklı ekran kartı piyasası sürekli değişiyor diye almıyorlar.
Şikayetde açtım desteklerseniz çok mutlu olurum.
Kart bozuk mu değil mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bağırcan çağırcan iade alacaklar zabıta çağırcan. iade almadan gitmiyorum diycen. hakkım var kardeşim diycen. senin arkadaşın olsam gelirdim yanına
Sonra güvenlik kapı dışarı eder seni

• Hahaha
Hocam beni yanlış anlamayın ama 4 Eylül de alıp 7 Eylül de ya ben ödeyemem demeniz mantıklı gelmiyor, mağaza satın alımlarında iade söz konusu değildir (mağaza açıkça bunu vadetmediği sürece). İnisiyatif alabilecekleri de bir meblağ değil, orda ki bir çalışanın bir aylık maaşından fazla bir meblağ da inisiyatif alması çok saçma olurdu, thh kazanacağınıza da ihtimal vermiyorum. Güncel Ticaret Bakanlığı bilgilendirmesi de şu şekilde:

Ekler

• 1000112604.webp
    1000112604.webp
    86.7 KB · Hit: 29
  • Üzgün
ChatGPT yanıtı. Maalesef iade edemezsin.

Eğer Bostancı’daki Vatan Bilgisayar mağazasından ekran kartı aldıysanız ve ürünü hiç açmadan, ambalajı (jelatini) tamamen duruyorsa ve iade için aynı gün veya ertesi gün başvurduysanız, Tüketici Kanunu açısından bazı haklara sahipsiniz. İşte durumunuzu değerlendirirken bilmeniz gerekenler:

🧾

Maalesef, mağazadan (fiziksel olarak) yapılan alışverişlerde, ürün ayıplı değilse, satıcı iade veya değişim yapmak zorunda değildir.

• 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, sadece mesafeli satışlarda (örneğin internetten yapılan alışverişlerde) 14 gün içinde koşulsuz cayma hakkı tanır.
  • Mağazadan yapılan satışlarda, iade ancak mağazanın kendi insiyatifiyle kabul edilir.
  • Yani, ürün açılmamış bile olsa, eğer mağaza iade kabul etmiyorsa kanunen zorunlu değildir (ürün arızalı veya ayıplı olmadığı sürece).

🔁 İade Yapabilmeniz İçin Gereken Durumlar

1. Ürün arızalı / ayıplıysa: Mağaza ürünü iade almak ya da değiştirmek zorundadır.
  2. Satıcı size iade garantisi verdiyse: Bazı kampanyalarda "memnun kalmazsanız 14 gün içinde iade" gibi koşullar sunulabilir.
  3. Fatura ve ürün eksiksizse: İade kabul edilirse bunlar istenecektir.

✅ Ne Yapabilirsiniz?

1. Mağaza yetkilisiyle tekrar görüşün. Ürünün hiç açılmadığını ve ertesi gün getirdiğinizi belirtin. Özellikle kibar ve net bir şekilde, müşteri memnuniyeti açısından iade ya da en azından değişim talebinizi dile getirin.
  2. Şikayetvar veya CİMER üzerinden şikayette bulunun.
    • Şikayetvar (Vatan Bilgisayar sayfası)
    • CİMER Başvuru
  3. Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurabilirsiniz, ancak: Eğer ürün ayıplı değilse, başvurunuz büyük ihtimalle reddedilir çünkü iade hakkınız yasal olarak yok (mesafeli satış değilse).

💡 Öneri:

Bir dahaki alışverişinizi internet üzerinden (vatanbilgisayar.com gibi) yaparsanız, 14 gün içinde cayma hakkınız olur. Açılmamış ürünü iade etmek çok daha kolay olur.

Mağazadan alımlarda cayma hakkı yok

• Üzgün
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,965
Üyeler
184,248
Son üye
psilive