Ya bu konu neden duruyor duruyor Casper ile Monster'a geliyor arkadaş ? Amaç ne ?
Sırf alabileceğim tek 4060 laptop buydu diye evet biraz övüyor olabilirim ama global markalar ile yerli marka kapışması ve yan yana koyulması mantıklı bile değil. Sadece şunu söyleyebilirim limitli cihazların Casper ve Monster'dan daha çok ezilmesi de mantıklı, limit ve benzeri sorunlara sahip olan cihazlar genelde ya soğutma sisteminden ya kasasından ya da adaptörden bu tarz durumlara sahip oluyorlar haliyle bütçede LOQ ve Nitro gibi neredeyse limitsiz cihazlar varken sıvı metala sahip, gömülüyor. Zamanında Asus'un F15 serisi de sıcak çalıştığından Casper ve Monster gibi gömülüyordu eski forum üyeleri bilir. Hadi Casper vb. markalar soğutması zayıf ve adaptörden limit yiyor koskoca HP bunu düşünemedi mi ? Kusura bakmayın ama kimse ürünü avantajlı fiyata ve güzel donanımlara sahip diye savunamaz, ben dahil. Bir de limit yiyen cihazlar oyunları kasa kasa oynatıyor diye bir şeyde olmadığı için hissedemeyebiliyoruz. 4060 laptoplarda zayıf soğutma sisteminden veya kasa kalitesinden ve adaptörün gücü gibi limitlerden en çok etkilenen parçalar işlemciler oluyor, haliyle HP'nin bu durumda çokta savunulacak tarafı kalmıyor yerli markaların yanında (HP'nin daha kaliteli olduğu bariz gerçek ama performans bazlı bakıyoruz). Bu biraz tabii basite indirgenmiş hali bunun arkasında çok detaylı testler, tetkikler, teknik detaylar var ama ben basite indirmek istedim.
Forumlarda laptop önerenlerde 2 tip var, modele bakıp önerenler veya direkt markaya bakıp önerenler. Bunlar kendilerini belli ediyor.