Neler Yeni

İnceleme Victus 16 neden alınmamalı? Kötü yanları nelerdir?

Sizce hayla Nitro 16 vs. Yerine tercih edilebilir bir laptop mu?

• Tercih Edilir

• Tercih edilmez

• Kararsızım

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Toprak
Sen verdiğin paranın son kuruşuna kadar hakkını arayan bir tüketicisin ve bilinçli bir tüketicisin ama herkes böyle değil. Giriş seviyesi cihazda algıları bozan Nitro serisi ve LOQ serisi oldu aslında yoksa daha kimse bu modelleri eleştirmezdi diye düşünüyorum. Bu saydığım istisna modeller harici sıvı metal kullanılmıyor çünkü sıvı metal bakımı biraz zordur yani normal giriş seviyesi oyuncu laptopu ile karşılaştırmakta mantıksız yani eleştiren tarafta buradan vurabilir zira giriş seviyesi oyuncu laptoplara sıvı metal koymazlar. Genelde giriş seviyesi laptoplara 4050 ekran kartlı laptoplara vs. sıvı metal koymazlar. 4060'ta giriş orta seviye zaten.
Loqdada var aslında 45 dan fazla geçmiyor oyunda.
Screenshot_2024-03-31-13-12-11-337_com.google.android.youtube.jpg

Ekler

• Screenshot_2024-03-31-13-14-26-649_com.google.android.youtube.jpg
    Screenshot_2024-03-31-13-14-26-649_com.google.android.youtube.jpg
    348.3 KB · Hit: 23

Senerr

80+ Bronze
hocam şuan limitin durumunu ülke ile açıklayayim mesela yurt dışında bir zam gelsin halk eleştirmeye başlıyor ama burda ardı ardına gelsin halkdan 3-5 kişi ses çıkarıyo yani normalleştiriyorlar zamı burda da limit normalleştiriliyor.
Limit normalleştirilmesi normal bu arada. Dediğim gibi istisna model ve markalar harici 4060 ve işlemcilere sıvı metal koyan markalar çok az. Giriş seviyesi oyuncu laptoplarına genelde çoğu firma koymaz sıvı metal. Normal bu lakin sende haklısın marka limitleri konusunda. İki tarafında ortayı bulması gerekiyor, kısaca fiyatına göre muamele yapılması şart. Sıvı metal laptoplarla normal laptoplar bir değil hocam. Tabii fiyatı yakınsa iyi olanı tercih etmek hakkımız ama eleştiri kısmında fiyatından eleştirdiğini belirt derim ben.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Loqdada var aslında 45 dan fazla geçmiyor oyunda.Alıntıyı görüntüle
LOQ'da olmadığı için dememiştim aslında Lenovo'nun kalitesinden dolayı söyledim öylesine.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,253
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Limit normalleştirilmesi normal bu arada. Dediğim gibi istisna model ve markalar harici 4060 ve işlemcilere sıvı metal koyan markalar çok az. Giriş seviyesi oyuncu laptoplarına genelde çoğu firma koymaz sıvı metal. Normal bu lakin sende haklısın marka limitleri konusunda.
hocam acer enayi değil herhalde bu kadar az limit koyup satışa sunması diğer markalar limit doldurup getiriyor LOQ da da şarjında sıkıntı var adaptör değişimi ile işlemci 80 watt bile çekebilir diye düşünüyorum zaten render testlerinde kendini belli ediyor.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Toprak
Limit normalleştirilmesi normal bu arada. Dediğim gibi istisna model ve markalar harici 4060 ve işlemcilere sıvı metal koyan markalar çok az. Giriş seviyesi oyuncu laptoplarına genelde çoğu firma koymaz sıvı metal. Normal bu lakin sende haklısın marka limitleri konusunda.

LOQ'da olmadığı için dememiştim aslında Lenovo'nun kalitesinden dolayı söyledim öylesine.
Tabi hocam sadece yazılımı için bile alınır duruma geçiyor victustan

hocam acer enayi değil herhalde bu kadar az limit koyup satışa sunması diğer markalar limit doldurup getiriyor LOQ da da şarjında sıkıntı var adaptör değişimi ile işlemci 80 watt bile çekebilir diye düşünüyorum zaten render testlerinde kendini belli ediyor.
KOYMAMİS HOCAM KOYMAMİS İSTE 80 W ÇEKSE SOGUTMAZ BU HALİYLE 85 GÖRÜYOR

Senerr

80+ Bronze
Acer enayi değil de sıvı metal 6 ayda bir değiştirilmesi gerektiğine dair söylenti duymuştum birde fabrikasyondan macunu kaliteli koyan nadir markalardan biri Acer ve Monster yani bu markalar tabii ki diğerlerinden ayrılıyor ama enayi olduklarından demedim sadece koyan çok az dedim. Sıvı metalin oradaki tek işlevi işlemciye ekran kartına değil hatırlatırım. Her oyunda işlemci ağırlıklı değil ve sen oyuncu laptopu alıyorsun render laptopu alacaksan o ayrı ki render dahil etkileyeceği performans tartışmaya değmez. Tabii dediğim gibi marka limitlerine karşıyım.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,253
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Acer enayi değil de sıvı metal 6 ayda bir değiştirilmesi gerektiğine dair söylenti duymuştum birde fabrikasyondan macunu kaliteli koyan nadir markalardan biri Acer ve Monster yani bu markalar tabii ki diğerlerinden ayrılıyor ama enayi olduklarından demedim sadece koyan çok az dedim. Sıvı metalin oradaki tek işlevi işlemciye ekran kartına değil hatırlatırım. Her oyunda işlemci ağırlıklı değil ve sen oyuncu laptopu alıyorsun render laptopu alacaksan o ayrı.
yok hocam temizlik ve bakım için 6 ayda 1 demiştim sıvı metal uzun süreler dayanabilir termal macun yerine.

Acer enayi değil de sıvı metal 6 ayda bir değiştirilmesi gerektiğine dair söylenti duymuştum birde fabrikasyondan macunu kaliteli koyan nadir markalardan biri Acer ve Monster yani bu markalar tabii ki diğerlerinden ayrılıyor ama enayi olduklarından demedim sadece koyan çok az dedim. Sıvı metalin oradaki tek işlevi işlemciye ekran kartına değil hatırlatırım. Her oyunda işlemci ağırlıklı değil ve sen oyuncu laptopu alıyorsun render laptopu alacaksan o ayrı ki render dahil etkileyeceği performans tartışmaya değmez. Tabii dediğim gibi marka limitlerine karşıyım.
hocam şunu diyorum yani işlemcide limit yok besleyemiyor kendini render testini ben performans tan değil besleyememeden karşılaştırıyorum.

Senerr

80+ Bronze
yok hocam temizlik ve bakım için 6 ayda 1 demiştim sıvı metal uzun süreler dayanabilir termal macun yerine.
Bu konularda kimseyi kırmaya değecek bir şey yok. Renderda dahil etkileyeceği performans belli ama dediğim gibi siz bilinçlisiniz arkanızdayım ama oyunlar gpu ağırlıklılar ve cpu ağırlıklı olanlar diye ayrılıyor ve cpu ağırlıklı olanlar azınlıkta. Her ikisini de canavar gibi emenlerde var çoğu AAA oyunlar şehir merkezlerinde böyle ama dediğim gibi markalar halen bence sıvı metal xx50 ve xx60 serisine koymayacaklar zira bu serilerin aldığı fpsi karşılamaya cpuların gücü 50 ve 60w gibi değerlerde yetiyor senin olayın renderda Ruffian.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,253
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Bu konularda kimseyi kırmaya değecek bir şey yok. Renderda dahil etkileyeceği performans belli ama dediğim gibi siz bilinçlisiniz arkanızdayım ama oyunlar gpu ağırlıklılar ve cpu ağırlıklı olanlar diye ayrılıyor ve cpu ağırlıklı olanlar azınlıkta. Her ikisini de canavar gibi emenlerde var çoğu AAA oyunlar şehir merkezlerinde böyle ama dediğim gibi markalar halen bence sıvı metal xx50 ve xx60 serisine koymayacaklar zira bu serilerin aldığı fpsi karşılamaya cpuların gücü 50 ve 60w gibi değerlerde yetiyor senin olayın renderda Ruffian.
ben Renderda limit karşılaştırıyorum hocam çünkü limiti anlayabilmenin en kolay yolu render dır eğer ki renderde sorun yok oyunlarda sorun var ise PC adaptör ile kendini besleyemiyordur bunu demeye çalışıyorum çünkü LOQ un aldığı değer Msi Katana 17 den bile iyi aynı işlemciler ile karşılatırıldığında katana ya da bir vurayim şurdan :D

Senerr

80+ Bronze
hocam şunu diyorum yani işlemcide limit yok besleyemiyor kendini render testini ben performans tan değil besleyememeden karşılaştırıyorum.
Renderda wat canavarı işlemcileri beslemek zaten çok zor masaüstünde bile laptoptayız...
İşlemciler geliştikçe zaten daha da besleyemez hale gelebilir ama mühendisleri bilir işini diye düşünüyorum. Giriş seviyesi oyuncu laptopu ile render laptopları farklı olmalı bana göre ki bence ayrılıyorlar.

ben Renderda limit karşılaştırıyorum hocam çünkü limiti anlayabilmenin en kolay yolu render dır eğer ki renderde sorun yok oyunlarda sorun var ise PC adaptör ile kendini besleyemiyordur bunu demeye çalışıyorum çünkü LOQ un aldığı değer Msi Katana 17 den bile iyi aynı işlemciler ile karşılatırıldığında katana ya da bir vurayim şurdan :D
Eskiden H işlemcilerde undervolt vardı mesela artık HX ile var sadece render işlerinde HX işlemcilerden şaşmamak daha mantıklı bunlarda zaten giriş seviyesinde değiller genelde bana kalırsa H ile render da mantıklı ancak marka limiti yoksa işlemcilere kalırsan işlemciler artık 200W bile çeker. Masaüstünde görürler artık 80 dereceyi. Ben render ile oyuncu laptoplarını kesin çizgilerle ayrıldığını düşünüyorum.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,253
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Renderda wat canavarı işlemcileri beslemek zaten çok zor masaüstünde bile laptoptayız...
İşlemciler geliştikçe zaten daha da besleyemez hale gelebilir ama mühendisleri bilir işini diye düşünüyorum. Giriş seviyesi oyuncu laptopu ile render laptopları farklı olmalı bana göre ki bence ayrılıyorlar.

Eskiden H işlemcilerde undervolt vardı mesela artık HX ile var sadece render işlerinde HX işlemcilerden şaşmamak daha mantıklı bunlarda zaten giriş seviyesinde değiller genelde bana kalırsa H ile render da mantıklı ancak marka limiti yoksa işlemcilere kalırsan işlemciler artık 200W bile çeker. Masaüstünde görürler artık 80 dereceyi. Ben render ile oyuncu laptoplarını kesin çizgilerle ayrıldığını düşünüyorum.
Hocam benim render ile işim yok benim puan ile işim var bakıyorum puana tamam iyi hoş puan almış güzel de watt ını çekmiş ama oyunda 45 watt sabit kalıyor ise demekki aynı anda besleyemiyor ufak bir adaptör değişimi bile çözülebilir eğer ki render da da yeseydi evet limitliydi ama yemiyor renderda bunu anlatmaya çalışıyorum yoksa benim render ile işim yok olsaydı neden laptop alayim.

Senerr

80+ Bronze
Hocam benim render ile işim yok benim puan ile işim var bakıyorum puana tamam iyi hoş puan almış güzel de watt ını çekmiş ama oyunda 45 watt sabit kalıyor ise demekki aynı anda besleyemiyor ufak bir adaptör değişimi bile çözülebilir eğer ki render da da yeseydi evet limitliydi ama yemiyor renderda bunu anlatmaya çalışıyorum yoksa benim render ile işim yok olsaydı neden laptop alayim.
Puan hesaplamada en mantıklı işlem renderdır zaten.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,253
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Puan hesaplamada en mantıklı işlem renderdır zaten.
işte hocam bakıyorum puana sıkıntı yok watt da da güzel çekmiş ama oyunda çekmiyor 2 sebebi var ya sen sınırlıyosun yada besleyemiyor loq da da besleyememe var demiyorum adaptör tak 90 watt çeksin 90 watt çekerse yüksek ihtimal yanar ama 70 watt çekebilir.

oyun kısmından bakıyorsunuz hep ama ben limitlerdende bakıyorum çünkü her işte bir sıkıntı çıkarabilir zaten başlı başına biosu sorunlu hocam daha kendi bilgisayarında limit olduğunu bilmeyen var onlar artık biliyor kendi bilgisayarında ne olduğunu.

Senerr

80+ Bronze
işte hocam bakıyorum puana sıkıntı yok watt da da güzel çekmiş ama oyunda çekmiyor 2 sebebi var ya sen sınırlıyosun yada besleyemiyor loq da da besleyememe var demiyorum adaptör tak 90 watt çeksin 90 watt çekerse yüksek ihtimal yanar ama 70 watt çekebilir.
Oyunlarda besler bu arada 45W seni. Beslememesi için %80 90 kullanım görmen lazım işlemcide oda darboğaza gider veyahut tek beslemeyeceği nokta limitten dolayı oyunlar yüklenirken çok w istemesi 60 üstünden bahsediyorum o da ghz turboda olması için çeker yüklendikten sonra ihtiyaç duymaz. Bir de ani kamera hareketlerinde anlarsın biraz onlarda da aniden laptopun 60W üstü çekmesine neden oluyor cpuda veya npclerin çok olduğu yerde zaten oyunların yüklenmesi ve haritaların yüklenmesi bir tık render işlemi gibi. NPC'lerin çok olduğu alanda hissedersin işte biraz ama ekran kartının kullanımı işlemciden dolayı düşmüyorsa sıkını etmene gerek yok o kadar.

oyun kısmından bakıyorsunuz hep ama ben limitlerdende bakıyorum çünkü her işte bir sıkıntı çıkarabilir zaten başlı başına biosu sorunlu hocam daha kendi bilgisayarında limit olduğunu bilmeyen var onlar artık biliyor kendi bilgisayarında ne olduğunu.
Mesela benim Casperda da var thermali yerse şehrin merkezine gel gpu yine vereceği performansı veriyor ama arada böyle çok nadir w ihtiyacı oluyor ama çok böyle ani hareket anlarında çok az bir gpu kullanımı düşüyor ama çok hızlı toparlar kendini bu da genelde optimizasyon özürlü veya aşırı ayarları abartılı oyunlarda oluyor.

Top Bottom