MiroSeto
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 40
- İsim
- Miraç Setenci
özetler misin erindim vallaİntel ve çoğu marka işlemciye limit koymuyor aslında işlemcilere limit koyan markalar ve soğutma sistemleridir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
İşlemciler genelde 100w ve üstü çekmez. Çekme sebebi ya cihaza limit koyulmamıştır ya da İntel işlemcilerdir genelde veya güçlü işlemciler. Limit yoksa 100W gaming laptoplar görür ama bu 100W sabit çalışacağı anlamına gelmez, bu işlemciler zaten 40w ve 50w hatta 60w ile gayet iyi çalışıyorlar üstünde fark git gide azalıyor. İntel ve AMD'nin güçlü işlemcileri 100 derece ve 90 derece arası performans kısmadan genelde çalışıyorlar çoğu 94 gibi derecelerde thermal 100 derecede prochot yiyor istisnalar var tabii HX gibi. Acer 100w çekmeye sürekli ihtiyaç duymayacağı gibi sürekli 100w ve üstünü çekerse zaten oyunlarda pek çekeceğini sanmıyorum çekerse 90 dereceyi geçer ve throttle yer. Tabii sıvı metal sayesinde normal gaming laptoplara göre daha uzun çekecektir 100w gibi değerleri skorları en iyi laptop zaten giriş seviyesi için fabrika çıkışlı Nitro serisi bu yüzden de önerilir genelde. %2 %3 gibi rakamlar bize komik gelebilir ama bazıları önemsiyor F/P için.
Laptoplar masaüstü güçlerine erişmeye gerek 4060 gerek işlemcilerle başladı. Hani masaüstü kadar wat çekmesi normal hale geliyor artık, teknoloji ilerledikçe daha da normal hale gelecek.
Aynen öyle, genelde zaten 90 ile 100w arası çeker 100w üstüne de render harici pek çıkmaz. Çok fazla kullanımda belki sabit dediğiniz gibi 105w veya 115w çeker üstü reklam ürünü. Bu kart 90w veya 100w ile alacağı maksimum fpse çok yakın değerler verir.
Buradaki bakış açısının markaların doğru veya makul yapması değil zaten mühendislerin derdi bu daha çok teknoloji gereği limitli cihazların artık bitmesi olduğunu düşünüyorum. Mesela Monster'ın Tongfang kasalarını alıp sıvı metal sürüp masaüstü kadar wat değerleri alıp skorlarda rekor kıranlar varken haliyle HP'nin eleştirilmesi bana normal geliyor. Kapasitesi olmasına rağmen bunu yapmıyorsa ben burada konu sahibini desteklerim. Yani gereksiz ısı diye düşünebilirsiniz ama ileride halen Victus 16 kasalara limit koyarlarsa aynı şekil o sıkıntı.