Neler Yeni

İnceleme Victus 16 neden alınmamalı? Kötü yanları nelerdir?

Sizce hayla Nitro 16 vs. Yerine tercih edilebilir bir laptop mu?

• Tercih Edilir

• Tercih edilmez

• Kararsızım

Sonuçları oy verdikten sonra görebilirsiniz.

MiroSeto

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Miraç Setenci
İntel ve çoğu marka işlemciye limit koymuyor aslında işlemcilere limit koyan markalar ve soğutma sistemleridir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemciler genelde 100w ve üstü çekmez. Çekme sebebi ya cihaza limit koyulmamıştır ya da İntel işlemcilerdir genelde veya güçlü işlemciler. Limit yoksa 100W gaming laptoplar görür ama bu 100W sabit çalışacağı anlamına gelmez, bu işlemciler zaten 40w ve 50w hatta 60w ile gayet iyi çalışıyorlar üstünde fark git gide azalıyor. İntel ve AMD'nin güçlü işlemcileri 100 derece ve 90 derece arası performans kısmadan genelde çalışıyorlar çoğu 94 gibi derecelerde thermal 100 derecede prochot yiyor istisnalar var tabii HX gibi. Acer 100w çekmeye sürekli ihtiyaç duymayacağı gibi sürekli 100w ve üstünü çekerse zaten oyunlarda pek çekeceğini sanmıyorum çekerse 90 dereceyi geçer ve throttle yer. Tabii sıvı metal sayesinde normal gaming laptoplara göre daha uzun çekecektir 100w gibi değerleri skorları en iyi laptop zaten giriş seviyesi için fabrika çıkışlı Nitro serisi bu yüzden de önerilir genelde. %2 %3 gibi rakamlar bize komik gelebilir ama bazıları önemsiyor F/P için.

Laptoplar masaüstü güçlerine erişmeye gerek 4060 gerek işlemcilerle başladı. Hani masaüstü kadar wat çekmesi normal hale geliyor artık, teknoloji ilerledikçe daha da normal hale gelecek.

Aynen öyle, genelde zaten 90 ile 100w arası çeker 100w üstüne de render harici pek çıkmaz. Çok fazla kullanımda belki sabit dediğiniz gibi 105w veya 115w çeker üstü reklam ürünü. Bu kart 90w veya 100w ile alacağı maksimum fpse çok yakın değerler verir.

Buradaki bakış açısının markaların doğru veya makul yapması değil zaten mühendislerin derdi bu daha çok teknoloji gereği limitli cihazların artık bitmesi olduğunu düşünüyorum. Mesela Monster'ın Tongfang kasalarını alıp sıvı metal sürüp masaüstü kadar wat değerleri alıp skorlarda rekor kıranlar varken haliyle HP'nin eleştirilmesi bana normal geliyor. Kapasitesi olmasına rağmen bunu yapmıyorsa ben burada konu sahibini desteklerim. Yani gereksiz ısı diye düşünebilirsiniz ama ileride halen Victus 16 kasalara limit koyarlarsa aynı şekil o sıkıntı.
özetler misin erindim valla🤣

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
İntel ve çoğu marka işlemciye limit koymuyor aslında işlemcilere limit koyan markalar ve soğutma sistemleridir.

İşlemciler genelde 100w ve üstü çekmez. Çekme sebebi ya cihaza limit koyulmamıştır ya da İntel işlemcilerdir genelde veya güçlü işlemciler. Limit yoksa 100W gaming laptoplar görür ama bu 100W sabit çalışacağı anlamına gelmez, bu işlemciler zaten 40w ve 50w hatta 60w ile gayet iyi çalışıyorlar üstünde fark git gide azalıyor. İntel ve AMD'nin güçlü işlemcileri 100 derece ve 90 derece arası performans kısmadan genelde çalışıyorlar çoğu 94 gibi derecelerde thermal 100 derecede prochot yiyor istisnalar var tabii HX gibi. Acer 100w çekmeye sürekli ihtiyaç duymayacağı gibi sürekli 100w ve üstünü çekerse zaten oyunlarda pek çekeceğini sanmıyorum çekerse 90 dereceyi geçer ve throttle yer. Tabii sıvı metal sayesinde normal gaming laptoplara göre daha uzun çekecektir 100w gibi değerleri skorları en iyi laptop zaten giriş seviyesi için fabrika çıkışlı Nitro serisi bu yüzden de önerilir genelde. %2 %3 gibi rakamlar bize komik gelebilir ama bazıları önemsiyor F/P için.

Laptoplar masaüstü güçlerine erişmeye gerek 4060 gerek işlemcilerle başladı. Hani masaüstü kadar wat çekmesi normal hale geliyor artık, teknoloji ilerledikçe daha da normal hale gelecek.

Aynen öyle, genelde zaten 90 ile 100w arası çeker 100w üstüne de render harici pek çıkmaz. Çok fazla kullanımda belki sabit dediğiniz gibi 105w veya 115w çeker üstü reklam ürünü. Bu kart 90w veya 100w ile alacağı maksimum fpse çok yakın değerler verir.

Buradaki bakış açısının markaların doğru veya makul yapması değil zaten mühendislerin derdi bu daha çok teknoloji gereği limitli cihazların artık bitmesi olduğunu düşünüyorum. Mesela Monster'ın Tongfang kasalarını alıp sıvı metal sürüp masaüstü kadar wat değerleri alıp skorlarda rekor kıranlar varken haliyle HP'nin eleştirilmesi bana normal geliyor. Kapasitesi olmasına rağmen bunu yapmıyorsa ben burada konu sahibini desteklerim. Yani gereksiz ısı diye düşünebilirsiniz ama ileride halen Victus 16 kasalara limit koyarlarsa aynı şekil o sıkıntı.
Hocam bence aksine dahada az güç tüketimi oluyor. Özellikle yeni hs işlemcilerin özelliği bu. 35 w TDP ile geliyorlar. Ama Acer 65 w TDP olan işlemciyle aynı güç tüketiyor ki bence bu fazla 35 w TDP için 70 w yetiyor ki zaten victus 16.500 puana ulaşabiliyor bu işlemcininde çıktığında 16.800 puan olarak belirlenmişti. Ki 300 puanda ortam şartlarına göre değişir. Nitro 16 ayrı seviye oc mi yapıyor ne yapıyor anlamadım ama victus performansı verebiliyor.

Senerr

80+ Bronze
Hocam bence aksine dahada az güç tüketimi oluyor. Özellikle yeni hs işlemcilerin özelliği bu. 35 w TDP ile geliyorlar. Ama Acer 65 w TDP olan işlemciyle aynı güç tüketiyor ki bence bu fazla 35 w TDP için 70 w yetiyor ki zaten victus 16.500 puana ulaşabiliyor bu işlemcininde çıktığında 16.800 puan olarak belirlenmişti. Ki 300 puanda ortam şartlarına göre değişir. Nitro 16 ayrı seviye oc mi yapıyor ne yapıyor anlamadım ama victus performansı verebiliyor.
Hocam sebebi söylemeyi unutmuşum işlemci mimarisi (horse power derler) çekilen w değerinden daha önemlidir. Mimari dedğimiz şey işte kaçıncı nesil vs. ama her işlemcinin performans eşik noktası var yani w başına verdiği fps konusunda. Bir yerden sonrası çok az farklar çıkarıyor. Lakin soğutma limitlerini anlayabiliyorum da marka limitleri koyulması çok komik. Bunu Casper ve Monster yapmazken koskoca HP yapıyor ha mantıksız mı ? Değil ama bunu kullanıcının inisiyatifine bırakmaları gerekiyor. Biz istersek vsync açarız, istersek fps limitleriz istersek laptopun modunu değiştiririz, yani daha sana sayarım burada o işlemcilere bir şekil güç limiti koyarız ama marka koydu mu komik oluyor. Limitten ziyade limit throttlestop zaten kilitli bu limit muhabbetleri TPL sekmesindeki pl1 ve pl2 limit eşiğini de kitliyor Victus serisinde.

PoeNk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Toprak
Hocam sebebi söylemeyi unutmuşum işlemci mimarisi (horse power derler) çekilen w değerinden daha önemlidir. Mimari dedğimiz şey işte kaçıncı nesil vs. ama her işlemcinin performans eşik noktası var yani w başına verdiği fps konusunda. Bir yerden sonrası çok az farklar çıkarıyor. Lakin soğutma limitlerini anlayabiliyorum da marka limitleri koyulması çok komik. Bunu Casper ve Monster yapmazken koskoca HP yapıyor ha mantıksız mı ? Değil ama bunu kullanıcının insiyatifine bırakmaları gerekiyor. Biz istersek vsync açarız, istersek fps limitleriz istersek laptopun modunu değiştiririz, yani daha sana sayarım burada o işlemcilere bir şekil güç limiti koyarız ama marka koydu mu komik oluyor.
Aslında tüm marklaar yapıyor ekran kartı ve CPU yüke girdiğinde ama victus işlemci yüke girdiğinde dahi limit yiyor oyuncular için sıkıntı değil ama renderda sikinti

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Hocam sebebi söylemeyi unutmuşum işlemci mimarisi (horse power derler) çekilen w değerinden daha önemlidir. Mimari dedğimiz şey işte kaçıncı nesil vs. ama her işlemcinin performans eşik noktası var yani w başına verdiği fps konusunda. Bir yerden sonrası çok az farklar çıkarıyor. Lakin soğutma limitlerini anlayabiliyorum da marka limitleri koyulması çok komik. Bunu Casper ve Monster yapmazken koskoca HP yapıyor ha mantıksız mı ? Değil ama bunu kullanıcının insiyatifine bırakmaları gerekiyor. Biz istersek vsync açarız, istersek fps limitleriz istersek laptopun modunu değiştiririz, yani daha sana sayarım burada o işlemcilere bir şekil güç limiti koyarız ama marka koydu mu komik oluyor. Limitten ziyade limit throttlestop zaten kilitli bu limit muhabbetleri TSL sekmesindeki pl1 ve pl2 limit eşiğini de kitliyor Victus serisinde.
Hocam cidden monster ve excalibur HP den daha fazla güç çekiyor ve puanları daha fazla alanı gördüm ama gene önermem ısınıyor çünkü bu watt gereksiz olayı nerden çıktı ? Ne kadar güç o kadar performans sen bu işlemciden tam performans alamıyacaksan neden para döküyorsun ki paranın karşılığını vermiyor sana parametre olayı da değişti şuan nitro ve loq victus dan kat kat ucuz 4060 olsun 4050 olsun 4070 olsun her türlü victus dan ucuz.

Senerr

80+ Bronze
Aslında tüm marklaar yapıyor ekran kartı ve CPU yüke girdiğinde ama victus işlemci yüke girdiğinde dahi limit yiyor oyuncular için sıkıntı değil ama renderda sikinti
Dediğin teknik olarak yanlış değil ama böyle bir genel bilgi koyamayız. Her marka yapıyor ama giriş seviyesinde yapar MSI'nin (örneğin MSI TITAN 18 HX) çok pahalı modelleri var onlarda marka limiti koyamazlar. Isınma limiti farklı bir şey marka limiti farklı bir şey.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Dediğin teknik olarak yanlış değil ama böyle bir genel bilgi koyamayız. Her marka yapıyor ama giriş seviyesinde yapar MSI'nin çok pahalı modelleri var onlarda saçma limit koyamazlar.
Hocam Laptopdaki limit normal değil Power Limit Var PL SLOw PL FAST EDC EDP yani bunları Monstere koy o bile ısınmaz bence Thermal throttle dan muzdarip monster ve parça kalitesizliğinden.

Senerr

80+ Bronze
Hocam cidden monster ve excalibur HP den daha fazla güç çekiyor ve puanları daha fazla alanı gördüm ama gene önermem ısınıyor çünkü bu watt gereksiz olayı nerden çıktı ? Ne kadar güç o kadar performans sen bu işlemciden tam performans alamıyacaksan neden para döküyorsun ki paranın karşılığını vermiyor sana parametre olayı da değişti şuan nitro ve loq victus dan kat kat ucuz 4060 olsun 4050 olsun 4070 olsun her türlü victus dan ucuz.
Sen verdiğin paranın son kuruşuna kadar hakkını arayan bir tüketicisin ve bilinçli bir tüketicisin ama herkes böyle değil. Giriş seviyesi cihazda algıları bozan Nitro serisi ve LOQ serisi oldu aslında yoksa daha kimse bu modelleri eleştirmezdi diye düşünüyorum. Bu saydığım istisna modeller harici sıvı metal kullanılmıyor çünkü sıvı metal bakımı biraz zordur yani normal giriş seviyesi oyuncu laptopu ile karşılaştırmakta mantıksız yani eleştiren tarafta buradan vurabilir zira giriş seviyesi oyuncu laptoplara sıvı metal koymazlar. Genelde giriş seviyesi laptoplara 4050 ekran kartlı laptoplara vs. sıvı metal koymazlar. 4060'ta giriş orta seviye zaten.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Sen verdiğin paranın son kuruşuna kadar hakkını arayan bir tüketicisin ve bilinçli bir tüketicisin ama herkes böyle değil.
ve hocam komik tarafı şu monster açıklamasında kasada ne kullandıklarını neden böyle olduğunu açıkladı ama koskoca HP biz bunu yapıyoruz bile demedi Lenovo da şarj yeme konusunda bir açıklama yapmadı koskoca markalar 1 monster yöneticisi olamadı.

Sen verdiğin paranın son kuruşuna kadar hakkını arayan bir tüketicisin ve bilinçli bir tüketicisin ama herkes böyle değil. Giriş seviyesi cihazda algıları bozan Nitro serisi ve LOQ serisi oldu aslında yoksa daha kimse bu modelleri eleştirmezdi diye düşünüyorum.
ben alırken benim bütçemde onlar yoktu eleştirmedim ama şuan eleştiririm çünkü şuan ne aldığının farkında olan kişiler ona göre fiyat biçiyor ve çoğunlukla 24 bin TL nin altına düşmüyorlar burda 3 seçenek LOQ,NİTRO,VİCTUS ben 24 bine alırken sadece VİCTUS vardı ondan aldım şuan olsa RTX 4050 li Nitro yu almıştım.

Senerr

80+ Bronze
ve hocam komik tarafı şu monster açıklamasında kasada ne kullandıklarını neden böyle olduğunu açıkladı ama koskoca HP biz bunu yapıyoruz bile demedi Lenovo da şarj yeme konusunda bir açıklama yapmadı koskoca markalar 1 monster yöneticisi olamadı.
Yani Türk şirketleri bir farklılık koyamazsa zaten piyasada kalamazlar. Ya fiyatttan ya da objektiflikten yaptıkları açıklama markanın politikası global markalarla aynı olamaz. Kalite olarak farklılık yapamıyorlarsa yine de bir şeyler olmak zorunda.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Yani Türk şirketleri bir farklılık koyamazsa zaten piyasada kalamazlar. Ya fiyatttan ya da objektiflikten yaptıkları açıklama markanın politikası global markalarla aynı olamaz.
hocam şuan limitin durumunu ülke ile açıklayayim mesela yurt dışında bir zam gelsin halk eleştirmeye başlıyor ama burda ardı ardına gelsin halkdan 3-5 kişi ses çıkarıyo yani normalleştiriyorlar zamı burda da limit normalleştiriliyor.

MiroSeto

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Miraç Setenci
Hocam sebebi söylemeyi unutmuşum işlemci mimarisi (horse power derler) çekilen w değerinden daha önemlidir. Mimari dedğimiz şey işte kaçıncı nesil vs. ama her işlemcinin performans eşik noktası var yani w başına verdiği fps konusunda. Bir yerden sonrası çok az farklar çıkarıyor. Lakin soğutma limitlerini anlayabiliyorum da marka limitleri koyulması çok komik. Bunu Casper ve Monster yapmazken koskoca HP yapıyor ha mantıksız mı ? Değil ama bunu kullanıcının insiyatifine bırakmaları gerekiyor. Biz istersek vsync açarıs istersek fps limitleriz istersek laptopun modunu değiştiririz yani o işlemcilere limit koyarız ama marka koydu mu komik oluyor.

hocam power limit koydun eyvallah da PL SLOW PL FAST EDC EDP ne alaka bu kadar limiti ne yapacak bu bilgisayar eşşek gibi taşıyor limiti.

ucuz da satılmıyor artık fiyatlara bak Nitro 5 artık daha makul fiyatlara satılıyor.

HP nin yazıcıları çok güzel laserjet vs.

konu çok yükseldi şu sıralar keşke popüler konulara sokup herkes ne kullandığını bilse.
rufian nerelisin

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR