Web sitesi kurmak

W4RM

80+
Reaksiyon skoru
50
Arkadaşlar ben böyle ufak ufak teknoloji bilgileri paylaşacağım bir web sitesi açmak istiyorum. Daha sonrasında yeterli içeriğe ulaşınca google adsense başvurusu yapıp işi ticari boyuta dökmek gibi bir amacım var. Ama site açmak konusunda 0 bilgi sahibiyim. Wix tarzı yerleden denedim ama domain felan diye bir şey çıktı karşıma, istediğim isimi siteme koyamadım. Anladığım kadarıyla bu iş para vermeden olmuyor. Peki sizce fazla bi para harcamadan nasıl ve nereden site açabilirim?

Para harcamadan imkansız.

Size alan adı(domain) ve hosting lazım.
Alan adı siteye koyacağınız isim.
Hosting ise sitenizin çalışması için gereken surverler.
Aylık olarak para verince hosting sağlıyorlar ama domain biraz karışık bir miktar para verip domain de alabiliyorsunuz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesela bu ilk ay 8 sonraki aylar 30 tl sana herşeyi sağlıyor sen yazılım dili öğrenip tasarım yap bitti.

Başka sorun varsa bilgim dahilinde cevaplarım.

Son düzenleme:
Size alan adı(domain) ve hosting lazım.
Alan adı siteye koyacağınız isim.
Hosting ise sitenizin çalışması için gereken surverler.
Aylık olarak para verince hosting sağlıyorlar ama domain biraz karışık bir miktar para verip domain de alabiliyorsunuz.

Mesela bu ilk ay 8 sonraki aylar 30 TL sana herşeyi sağlıyor sen yazılım dili öğrenip tasarım yap bitti.

Başka sorun varsa bilgim dahilinde cevaplarım.
Yazılım dili derken? Yani şimdi bu attığınızı alsam, wix'ten de şablonu oluştursam. Sitemi istediğim isimde istediğim gibi açabilirmiyim.

Bu konuda bir bilgim yok. Neden mesaj yazdınız derseniz konu üste çıksın diye, ben de merak ettim..
Teşekkür ederim :)

Arkadaşlar ben böyle ufak ufak teknoloji bilgileri paylaşacağım bir web sitesi açmak istiyorum. Daha sonrasında yeterli içeriğe ulaşınca google adsense başvurusu yapıp işi ticari boyuta dökmek gibi bir amacım var. Ama site açmak konusunda 0 bilgi sahibiyim. Wix tarzı yerleden denedim ama domain felan diye bir şey çıktı karşıma, istediğim isimi siteme koyamadım. Anladığım kadarıyla bu iş para vermeden olmuyor. Peki sizce fazla bi para harcamadan nasıl ve nereden site açabilirim?
Öncelikle tamamen ücretsiz bir şekilde web sitesi açabilirsin.
Blogger kullanabilirsin, kurulum gerektirmez. Tema yükleyip kullanabilirsin. AdSense ile bağlamak çok kolay neticede ikiside Google’un.

Eğer Blogger seni kesmezse ücretsiz hosting ve domain sağlayan siteler var. Onları kullanarak kendi Wordpress’ini yükleyerek kullanabilirsin.

Bu konularda fazlaca bilgi birikimim var sana yardımcı olabilirim.

Yazılım dili derken? Yani şimdi bu attığınızı alsam, wix'ten de şablonu oluştursam. Sitemi istediğim isimde istediğim gibi açabilirmiyim.

Teşekkür ederim :)
Yazılım bilgisine neredeyse hiç gerek yok.

• Beğen
Reaksiyonlar: W4RM
Blogger kullanabilirsin, kurulum gerektirmez. Tema yükleyip kullanabilirsin. AdSense ile bağlamak çok kolay neticede ikiside Google’un.

Eğer Blogger seni kesmezse ücretsiz hosting ve domain sağlayan siteler var. Onları kullanarak kendi Wordpress’ini yükleyerek kullanabilirsin.

Benimde amacım zaten bir blog sitesi açmaktı. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Şimdi aklımda birkaç soru var.
Dediğiniz yerden yaparsam sitenin adını istediğimi yapabilirmiyim?
Uzantısını ne yapıyor örn: com, net org

Ve eğer işi ilerletirsem, adsensi bağlayıp işin ticari yönünden de faydalanabilir miyim?

Benimde amacım zaten bir blog sitesi açmaktı. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Şimdi aklımda birkaç soru var.
Dediğiniz yerden yaparsam sitenin adını istediğimi yapabilirmiyim?
Uzantısını ne yapıyor örn: com, net org

Ve eğer işi ilerletirsem, adsensi bağlayıp işin ticari yönünden de faydalanabilir miyim?
Eğer Blogger’ı kullanırsanız uzantısı “siteadı.blogspot.com” olur ama isterseniz domain bağlayabilirsiniz. Domainleri ücretsiz ve ücretli olarak bağlayabilirsiniz. Freenom isimli steden ücretsiz domainler alabilirsiniz. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz domainler;
  • siteadı.tk
  • siteadı.ml
  • sireadı.ga
  • siteadı.cf
  • siteadı.gq
AdSense’i kolayca bağlayabilirsiniz. Blogger ve AdSense Google servisleri.
Blogger’ın avantajlarından biri de güvenli olması.

Aşağıya kendi sitemi bırakıyorum. (Reklam yapmak için değil, örnek olsun diye.)

• Beğen
1 Aylığına 55TL vereceksin. Öbür aylar 10TL

Eğer Blogger’ı kullanırsanız uzantısı “siteadı.blogspot.com” olur ama isterseniz domain bağlayabilirsiniz. Domainleri ücretsiz ve ücretli olarak bağlayabilirsiniz. Freenom isimli steden ücretsiz domainler alabilirsiniz. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz domainler;
  • siteadı.tk
  • siteadı.ml
  • sireadı.ga
  • siteadı.cf
  • siteadı.gq
AdSense’i kolayca bağlayabilirsiniz. Blogger ve AdSense Google servisleri.
Blogger’ın avantajlarından biri de güvenli olması.

Aşağıya kendi sitemi bırakıyorum. (Reklam yapmak için değil, örnek olsun diye.)

O zaman domaine felan gerek yok bence. Blogger'ı kullanarak yapayım. Siteniz çok güzel olmuş. Gördüğüm kadarıyla da adsensi bağlamışsınız. Çok özel olmazsa, aylık ortalama kazancınız ne kadar oluyor ve kazancınız var ise parayı nereye yatırıyorlar? Örneğin: ininala falan yatırırlar mı?

O zaman domaine felan gerek yok bence. Blogger'ı kullanarak yapayım. Siteniz çok güzel olmuş. Gördüğüm kadarıyla da adsensi bağlamışsınız. Çok özel olmazsa, aylık ortalama kazancınız ne kadar oluyor ve kazancınız var ise parayı nereye yatırıyorlar? Örneğin: ininala falan yatırırlar mı?
Benim bir aylık kazancım yok maalesef 😁. Benim bilgisayarım yok. O yüzden aktif yazı yazamıyorum. Daha hiç para çekmedim 100₺ olunca çekilebiliyor. Şu anda benim tüm kazancım yaklaşık 30₺😂.

İstersen sitemde yazar olabilirsin. Hem deneyim kazanmış olursun. Yazarım olmandan sevinç duyarım.

• Beğen
Benim bir aylık kazancım yok maalesef 😁. Benim bilgisayarım yok. O yüzden aktif yazı yazamıyorum. Daha hiç para çekmedim 100₺ olunca çekilebiliyor. Şu anda benim tüm kazancım yaklaşık 30₺😂.

İstersen sitemde yazar olabilirsin. Hem deneyim kazanmış olursun. Yazarım olmandan sevinç duyarım.
Değerli bilgilerin için teşekkür ederim. Çok yardımcı oldun. Ortaklaşa iş yapmaktan pek hoşlanmıyorum. Hemde bu işte bende çok acemiyim. Pek bir katkım olacağını sanmıyorum. Ama yinede teklifin için teşekkür ederim"

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,387
Üyeler
186,880
Son üye
behalot
Geri