WİNDOS 11 RAM KULLANIMI

Muem

80+
Reaksiyon skoru
7
16gb ramim var ve pc boştayken 5 gb ram kullanıyor normal mi? yeni format attım sadece chrome lol amd driverları ve spotify yüklü

16gb ramim var ve pc boştayken 5 gb ram kullanıyor normal mi? yeni format attım sadece chrome lol amd driverları ve spotify yüklü
Normal hocam sistem bi ram kullanmak zorunda sonuçta. Görev yöneticisinden neyin ne kadar ram kullandığımı görebiliyosun zaten. Ordan bakarsın bu ne alaka dediğin bişe varsa sil

Normal hocam sistem bi ram kullanmak zorunda sonuçta. Görev yöneticisinden neyin ne kadar ram kullandığımı görebiliyosun zaten. Ordan bakarsın bu ne alaka dediğin bişe varsa sil
kanka win 10 max 3-4gb arası kullanıyordu bu fazla geldi zaten 16gb var

Win 10 değil işte bu. 16gb artık günümüz için az. Bide oyun falan açtığında sistem kullandığı ram i azaltıyo zaten. Oyun alıyo onun yerini. Ama şöyle düşün Chrome da benim sistem 8gb ın altına inmiyo daha da arttığı oluyo 11gb lara kadar

Win 10 değil işte bu. 16gb artık günümüz için az. Bide oyun falan açtığında sistem kullandığı ram i azaltıyo zaten. Oyun alıyo onun yerini. Ama şöyle düşün Chrome da benim sistem 8gb ın altına inmiyo daha da arttığı oluyo 11gb lara kadar
kredi çekip ram alma işi burası

kredi çekip ram alma işi burası
Valla bende 32 var. Yetiyo gibi. Ama sistemime yakışan 48gb şu yeni çıkanlardan. Bide düşük gecikme lazım da alınmaz şuan

Chrome, Spotify falan gayet kaynak tüketen uygulamalar. Bunlar açıkken normal. Yine de Spotify, Discord gibi uygulamaları sistem başladığı gibi kullanmıyorsanız, uygulama ayarlarından bunların otomatik başlamasını kapatın. Ben şahsen Steam, Discord, Spotify gibi uygulamaları kendim açıyorum.

Chrome için kullandığın uzantıların görselini atın, sıkıntılı olduğunu düşündüğüm uzantı varsa belirteyim.

Mesela Ublock Origin tarzı kaliteli bir reklam engelleyici yoksa yükle. Hatta diğerlerini kaldır sadece Ublock yükle. Büyük ihtimalle Chrome'da lite çalışacaktır ama yeterli olacaktır. Görseldeki iki filtreyi de açın.

2026-01-14_13-00.webp

Spotify için şu ayarları yapın. Ayrıca aktif dinlediğiniz oynatma listelerini indirin, indirmediğiniz sürece sistem ve internet kaynağı tüketecektir.

2026-01-14_13-01.webp

2026-01-14_13-02.webp

En son olarak Wintoys için önerdiğim ayarları uygulayın. Bir miktar kaynak tüketimi azalacak ve efektleri en optimal şekilde ayarladığımızdan sistemi de akıcılaştıracaktır.

Hocam ram yetmiyorsa Linux mint geçeceksin olay bitecek. (vanguard çalışmıyor uyarmadılar deme.)

linux mint zaten ubuntunun snapsiz versiyonu kde neon'a da gerek duymuyorum mintin tasarımı daha çok hoşuma gidiyor ram kullanımı olarak da çok farkları yok zaten. Ubuntu hayatta kurmam o gnome berbat.
mint stabil bir dağıtım değil tonla hatası var, en kötüsü bloat yapıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,895
Üyeler
187,585
Son üye
lineercebir
Geri