anladım hocam cevaplar için teşekkürlerYaşama ihtimalin yüksek. Bunun nedeni örnek veriyorum yazıcı tarayıcı olur farklı kullandığın donanım yada içsel ekran kartı ram vs gibi bir donanımı olumsuz etkileyen bir güncellemeyide kabul etmiş olursun buda sana zarar olarak döner yıllardır bn yüzlerce örneği yaşandı.
Fakat kullananların çoğu korsan olduğu için hak eden olmadı korsan olmayan kısmen hak edebilir insider sözleşmesinde belirli bağlayıcı maddeler var.
Ben şahsen tavsiye etmem. Ama göze alarak ben yenilikleri baştan isterem dersen yap tabi. İlla sorun yaşarsın da diyemem.
Onlarca donanım var çünkü.
Alıntıyı görüntüle
Ben yıllardır böyle.
hocam bende groka sordum bu insider programındaki güncelleştirmeler eninde sonunda normal güncelleme olarak geliyor değil mi doğru mu anladımYapay zekaya sordum sorarken farkettim. Hem google drive tarafından hem windows tarafından yapılan geçmişteki bazı güncellemelerde birçok kullanıcı diskteki verilerini kaybetmişti. Bu donanım arızasından beter.
Windows Insider Program, kullanıcıların Windows'un henüz yayınlanmamış sürümlerini test etmesine olanak tanır. Ancak bu programın bazı riskleri vardır:
1. Kararlılık Sorunları
- Hatalar ve Çökmeler: Insider sürümleri genellikle test aşamasındadır ve beklenmedik hatalar, mavi ekran hataları (BSOD) veya uygulama çökmeleri yaşayabilirsiniz.
- Performans Düşüşü: Yeni özellikler optimizasyon eksikliğinden dolayı sisteminizi yavaşlatabilir.
2. Veri Kaybı Riski
- Dosya Bozulması: Beta yazılımları, önemli dosyalarınızın bozulmasına veya kaybolmasına neden olabilir.
- Geri Dönüş Zorluğu: Insider sürümünden kararlı sürüme geçmek bazen zor olabilir ve sisteminizi yeniden kurmanız gerekebilir.
3. Uyumluluk Sorunları
- Donanım/Uygulama Uyumsuzluğu: Yeni sürümler, bazı donanımlarınız veya eski yazılımlarınızla çalışmayabilir.
- Sürücü Eksiklikleri: Özellikle yeni özellikler için güncellenmemiş sürücüler sorun çıkarabilir.
4. Güvenlik Riskleri
- Test Aşamasındaki Güvenlik Açıkları: Insider sürümleri, henüz tam güvenlik denetiminden geçmemiş olabilir ve kötü amaçlı yazılımlara karşı daha savunmasız olabilir.
- Gizlilik Endişeleri: Microsoft, test sürümlerinde daha fazla tanılama verisi toplayabilir.
hocam bende groka sordum bu insider programındaki güncelleştirmeler eninde sonunda normal güncelleme olarak geliyor değil mi doğru mu anladım
Hocam haklı çıktınız siyah ekranda kaldı format atmak zorunda kaldım yeniden başlattım kasayı kapattım açılmadı sistemEvet eğer tester ve insiderler herhangi bir sorun bildirmezse normal kanalda dağıtılıyor.
Canary/Dev kanalı oluyor bunlar genelde. Ama bazen bu testerlar sorunu geç bilgidiroyr yada fark ediyor sonraki KB ile başlayan güncelleme ile hallediliyor derken başjka sorundan devamke ksır döngü sistemi
Ama ninjaone siteleri gibi sitelere bak hangisi en az sorunluysa onu kullan. Ben bayadır 22621.4602 deymişim mesela.8-9 ay önceki güncelleme sorun yaşamadım. Ama şöyle birşeyde var etkilenirsen önceki sürüme hemen dönebiliyorsun. Güncellemeyi kaldırman yeterli.
![]()
KB5050092 - Details, Issues, & Feedback | Jan 29, 2025 Release - NinjaOne
The general sentiment surrounding KB5050092 appears to be mixed. While many users appreciate the new features and improvements, such as the taskbar enhancewww.ninjaone.com
Alıntıyı görüntüle
Hocam haklı çıktınız siyah ekranda kaldı format atmak zorunda kaldım yeniden başlattım kasayı kapattım açılmadı sistem