Windows 11'de Backup Alma

NSIS-arch

80+
Reaksiyon skoru
1
Yaklaşık 1 yıldır Windows 11 kullanıyorum ve artık gerçekten windows kullanmaktan çok sıkıldım. Yakın zamanda bir Linux dağıtımına geçiş yapacağım fakat yine de biraz tedirginim. Genel olarak sistemimde çok şey olmasa bile herhangi bir problemle karşılaştığımda ya da gereklilik olduğunda eski bilgisayarıma yani Windows'a kolayca dönebilmek istiyorum. Bu yüzden de sistemimi yedeklemem gerekiyor ama kafama takılan bazı sorular var. Öncelikle Windows 11'de: Denetim Masası > Dosya Geçmişi > Sistem Görüntüsü Yedekleme şeklinde gerçekleştireceğim bir yedeklemede (Yedeğimi mecbur olarak içinde videolar, filmler ve resimler olan taşınabilir bir harddiske yapmak zorundayım.) yedekleyeceğim diskteki verilerim silinecek mi? Yoksa Windows aldığı yedeği bir dizin yani klasör olarak yedeklediğim diske mi atacak?
Ayrıca bir diğer sorum ise bu yedek tam olarak her şeyi kapsıyor mu? Şu anda hali hazırda kurulu Windows sistemimde 245 GB'lık bir alan kullanıldığı gözüküyor. Yedek alacağım zaman fazla yer kaplamaması adına oyunlar gibi yüksek boyut gerektiren şeyleri sileceğim. Sistemimi az önce anlattığım yöntem ile yedeklediğimde birebir kopya mı oluşturacak? Sistemi yeniden bu yedek ile kurduğumda her bir dosyam aynı olacak mı?

Geri