Neler Yeni

Windows 11'e geçilir mi?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Eğer sırf estetik görünüşü için geçeceksen bile geçilebilir. Sorunu yok.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yeni nesilde alsan, uçak da alsan, 10 ile devam.

11'in sunduğu imkanlar en azından şimdilik arada performans farkı yaratmıyor, hatta çoğu testte hala 10 önde.

Bunun yanında stabillik ve hala sürekli yenilik güncellemesi aldığını ve bu güncellemeler ile Windows'un şiştiğini düşünürsek 10'da devam etmek en ideal şey.

10 kurarken de temiz gereksiz ıvır zıvırları çıkartılmış 10 kurarsın akar gider.

Bunun yanında hala olan bugları da söylememe gerek yok. 11'in stabil olmasının bence bayağı bir zamana ihtiyacı var.

Lutza JS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Emir Deniz Mat
Uzun yıllardır Windows 10 kullanıyorum klasik ve bu ara bir format atma ihtiyacı doğdu. Farklılık olsun Windows 11'e geçeyim diyorum fakat gereksiz bir gömülüyor gibi forumlarda. Bir de tam tersine memnun olanı da var ikiye ayrılmış durumda forumlar. Bu zamana kadar da biraz fixlensin, öyle geçiş yaparım diyerek geçiş yapmamıştım ama düzelmiştir illaki diye düşünüyorum. Sonuçta çıkalı aradan bayağı bir zaman geçti. Ne diyorsunuz, öyle abartıldığı kadar kötü mü hala? Geçilir mi?
Hatadan değilde hantal çalışıyor arayüz geçişleri tepki süresi çok uzun. Fps konusunda bir farklılık yok istiyorsan kurabilirsin.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Ben Windows 11 ilk çıktığından beri kullanıyordum tasariminida çok seviyordum hiç bırakmak istemiyordum ama fazla ram kullanımı falan görünce ve bir kaç sorun yaşamıştım galiba ondan sonra format atıp win 10 a döndüm

Resourn

80+

11'in sunduğu imkanlar en azından şimdilik arada performans farkı yaratmıyor, hatta çoğu testte hala 10 önde.

Bunun yanında stabillik ve hala sürekli yenilik güncellemesi aldığını ve bu güncellemeler ile Windows'un şiştiğini düşünürsek 10'da devam etmek en ideal şey.

10 kurarken de temiz gereksiz ıvır zıvırları çıkartılmış 10 kurarsın akar gider.

Bunun yanında hala olan bugları da söylememe gerek yok. 11'in stabil olmasının bence bayağı bir zamana ihtiyacı var.

Bug olarak ne bugu var ki. Gözle görülür şikayet eden göremedim çok. Latency olarak farklar var diyorlar ama kimisi de yükseltme değil de temiz kurulum yaparsan sorun olmuyor yazmış.

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
687
İsim
Eren
Benim düşüncem windows 10 unu windows 7 gibi düşünürsek windows 11= windows 8

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bug olarak ne bugu var ki. Gözle görülür şikayet eden göremedim çok. Latency olarak farklar var diyorlar ama kimisi de yükseltme değil de temiz kurulum yaparsan sorun olmuyor yazmış.

En basitinden, kanıtlı göstermek adına, yazsam farazi kalacak;

Insider Preview Build 23516 kanalına gelen güncelleme notları;

1691574382084.png
,
1691574507831.png

Bilinen sorunlardan bir örnek, hala çözüm sağlanmamış, bekliyor.

1691574550893.png

Bunların bazıları Insider'da çözülse de bazıları ana sürümde yer alan hatalar. Bunun yanında programların uyumluk problemleri de hala devam ediyor, oturmuş değil çünkü program stabiliteyi yakalıyor, Windows'a hop yeni bir özellik güncellemesi program yine sapıtıyor.

Bu File Explorer, Taskbar, Input gibi ana hataların çözümleri ve yenilik güncellemeleri bitmeden bu sistemin stabil olması zaten mümkün değil.

java

80+ Bronze

Yeni nesillerin bazıları win 10 desteklemiyor herzaman 10 mantığı yanlış.

Resourn

80+
En basitinden, kanıtlı göstermek adına, yazsam farazi kalacak;

Insider Preview Build 23516 kanalına gelen güncelleme notları;

Alıntıyı görüntüle,
Alıntıyı görüntüle

Bilinen sorunlardan bir örnek, hala çözüm sağlanmamış, bekliyor.

Alıntıyı görüntüle

Bunların bazıları Insider'da çözülse de bazıları ana sürümde yer alan hatalar. Bunun yanında programların uyumluk problemleri de hala devam ediyor, oturmuş değil çünkü program stabiliteyi yakalıyor, Windows'a hop yeni bir özellik güncellemesi program yine sapıtıyor.

Bu File Explorer, Taskbar, Input gibi ana hataların çözümleri ve yenilik güncellemeleri bitmeden bu sistemin stabil olması zaten mümkün değil.

Eline sağlık hocam anladım. Yine de bunlar çok göze batmayacak, en azından kullanılabilirliğin önüne geçemeyecek buglar gibi duruyor. Göz zevkine hitap ettiğinden ve biraz da farklılık aradığımdan dolayı yine de bir şans veresim var açıkçası.

Golf 4 R32

80+ Silver
Ben geçmiyorum çünkü gerek yok.

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
Malesef bilgisayar 11 le geldi diye kullanıyorum ama en az vista ve 8 kadar başarısız bir sürüm olduğunu düşünüyorum.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yeni nesillerin bazıları win 10 desteklemiyor herzaman 10 mantığı yanlış.
Sürücü istisna durumları hariç fakat 13. nesil Intel'de olsa söylediklerim geçerli. Daha iyi performans veriyor ayakları şu an sadece dumen. Testler yalan söylemez :) Bundan 6 ay sonra farkı açar mı, açabilir o zaman onu değerlendirmek lazım.

Eline sağlık hocam anladım. Yine de bunlar çok göze batmayacak, en azından kullanılabilirliğin önüne geçemeyecek buglar gibi duruyor. Göz zevkine hitap ettiğinden ve biraz da farklılık aradığımdan dolayı yine de bir şans veresim var açıkçası.

Ben herkesten çok geçmek istiyorum fakat hem iş hem de oyun oynadığım PC olunca beni çok fena patlatıyor. 2 Mega güncellemesi sonra test ettim, el ile ISO düzenledim hatta gereksizleri kaldırdım, 2 kere hüsrana uğradım sonra saldım. 2024'ten öncede tekrar sistemimde test etmem.

Benim için hala 10 ile arasında çok fazla fark var, çok az bir fark olsa durmam anında geçerim.

Kendimin kullanmayacağı bir şeyi de OS'de olsa, donanımda olsa hiçbir şekilde önermediğim için, bu konuda da önermedim.

Top Bottom