Hatadan değilde hantal çalışıyor arayüz geçişleri tepki süresi çok uzun. Fps konusunda bir farklılık yok istiyorsan kurabilirsin.Uzun yıllardır Windows 10 kullanıyorum klasik ve bu ara bir format atma ihtiyacı doğdu. Farklılık olsun Windows 11'e geçeyim diyorum fakat gereksiz bir gömülüyor gibi forumlarda. Bir de tam tersine memnun olanı da var ikiye ayrılmış durumda forumlar. Bu zamana kadar da biraz fixlensin, öyle geçiş yaparım diyerek geçiş yapmamıştım ama düzelmiştir illaki diye düşünüyorum. Sonuçta çıkalı aradan bayağı bir zaman geçti. Ne diyorsunuz, öyle abartıldığı kadar kötü mü hala? Geçilir mi?
Valorant oynuyorsan sıkıntı yapıyor oyundan atma problemi varAnladım ama burada kişisel bir tercih olmuş gibi. Ben daha çok sorunlu olup olmadığını sorguluyorum.
Yeni nesilde alsan, uçak da alsan, 10 ile devam.
11'in sunduğu imkanlar en azından şimdilik arada performans farkı yaratmıyor, hatta çoğu testte hala 10 önde.
Bunun yanında stabillik ve hala sürekli yenilik güncellemesi aldığını ve bu güncellemeler ile Windows'un şiştiğini düşünürsek 10'da devam etmek en ideal şey.
10 kurarken de temiz gereksiz ıvır zıvırları çıkartılmış 10 kurarsın akar gider.
Bunun yanında hala olan bugları da söylememe gerek yok. 11'in stabil olmasının bence bayağı bir zamana ihtiyacı var.
Bug olarak ne bugu var ki. Gözle görülür şikayet eden göremedim çok. Latency olarak farklar var diyorlar ama kimisi de yükseltme değil de temiz kurulum yaparsan sorun olmuyor yazmış.
Yeni nesillerin bazıları win 10 desteklemiyor herzaman 10 mantığı yanlış.Yeni nesilde alsan, uçak da alsan, 10 ile devam.
11'in sunduğu imkanlar en azından şimdilik arada performans farkı yaratmıyor, hatta çoğu testte hala 10 önde.
Bunun yanında stabillik ve hala sürekli yenilik güncellemesi aldığını ve bu güncellemeler ile Windows'un şiştiğini düşünürsek 10'da devam etmek en ideal şey.
10 kurarken de temiz gereksiz ıvır zıvırları çıkartılmış 10 kurarsın akar gider.
Bunun yanında hala olan bugları da söylememe gerek yok. 11'in stabil olmasının bence bayağı bir zamana ihtiyacı var.
En basitinden, kanıtlı göstermek adına, yazsam farazi kalacak;
Insider Preview Build 23516 kanalına gelen güncelleme notları;
Alıntıyı görüntüle,
Alıntıyı görüntüle
Bilinen sorunlardan bir örnek, hala çözüm sağlanmamış, bekliyor.
Alıntıyı görüntüle
Bunların bazıları Insider'da çözülse de bazıları ana sürümde yer alan hatalar. Bunun yanında programların uyumluk problemleri de hala devam ediyor, oturmuş değil çünkü program stabiliteyi yakalıyor, Windows'a hop yeni bir özellik güncellemesi program yine sapıtıyor.
Bu File Explorer, Taskbar, Input gibi ana hataların çözümleri ve yenilik güncellemeleri bitmeden bu sistemin stabil olması zaten mümkün değil.
Sürücü istisna durumları hariç fakat 13. nesil Intel'de olsa söylediklerim geçerli. Daha iyi performans veriyor ayakları şu an sadece dumen. Testler yalan söylemez Bundan 6 ay sonra farkı açar mı, açabilir o zaman onu değerlendirmek lazım.Yeni nesillerin bazıları win 10 desteklemiyor herzaman 10 mantığı yanlış.
Eline sağlık hocam anladım. Yine de bunlar çok göze batmayacak, en azından kullanılabilirliğin önüne geçemeyecek buglar gibi duruyor. Göz zevkine hitap ettiğinden ve biraz da farklılık aradığımdan dolayı yine de bir şans veresim var açıkçası.