Üç son var. Birinde Ciri Witcher oluyor, kılıç yaptırıp hediye veriyoruz. Birinde Ciri babasının yerine geçiyor, kraliçe oluyor. Onda da White Orchard'da ufak bir konuşma sekansımız oluyor, ondan sonra Vizima'ya gidiyor. Birinde de sizin sonu yaşıyoruz. Portaldan geçince geri dönmüyor. Ne Witcher olduğunu görüyoruz ne kraliçe olduğunu. Bir hafta sonrasına atıyor bizi. Geriye kalan kocakarıyı öldürüyoruz. Evet, Geralt ve Kocakarı Ciri öldü diyor fakat ortada olmadığı için öyle diyorlar. Oyun bize bunu asla göstermedi. Ciri öldü demedi direkt. Kolyeyi ellerimizin arasına, elimizi alnımıza koyup üzüldüğümüz son sekanstaki değirmende Ciri'yi temsilen Kırlangıç var. Easter Egg. Zaten diğer iki sonda aynı portala girip kurtulduğunu düşünürsek bu sonda kurtulamaması saçma olurdu. Sadece ona kötü davrandığın, kötü seçimler yaptığın için sana geri dönmüyor. Olay bu. Ölmedi yani. Witcher 4'te ana karakterimiz zaten.
Zaten bu son sekanstaki kurtlar da Geralt'ın bir yansıması. Biraz da senin tercihlerini sorgulattırıyor. Yapımcılar metaforik bir anlatım tercih etmiş.
Özetleyeyim: Geralt oyun sonunda kendisini bir kurt adamla birlikte buluyor. Bu, yok etmeye yemin ettiği canavarlara korumaya yemin ettiği insanlardan daha fazla benzediğini fark etmeye başladığını gösteriyor. Kapana kısılmış Kurt, Geralt'ın kendisini sembolize ediyor. Kurt adam tarafından söylenen “Eskiden kurt rüyaları görürdüm, şimdi açlık, acı ve kan görüyorum” sözleri, Ciri'yi kurtarmayı başaramayan Geralt'ın düşüşünü gösteriyor.
Kocakarıya giderken haydutlarla karşılaşıyorsun, normal bir kurdu tuzağa düşürmüşler. Güçten düşmesini bekliyorlar. Adam kurt için şunu diyor: “Öldüğünü biliyor ama bunu henüz kabullenmedi.” Geralt'ın duygusal düşüşünü gösteriyor bu. Geralt kurtta kendini görüyor. Bu yüzden ivedilikle adama saldırıyor, sanki içinde hissettiği kadar ölü olmadığını kendine kanıtlamak ister gibi. Acısına son vermek için on adam öldürüyor, sanki bildiği tek şey katliammış gibi. Kurt adam, Geralt haydutları öldürdükten sonra "Bir kurt yavrusu, kendi başına hayatta kalamaz." diyor. Ciri'ye gönderme. Geralt ise "Hadi, bunun için vaktim yok. Kocakarı'ya götür beni." diyor. Bu sekansta da Geralt'ın yavruyu yani Ciri'yi düşünmesini sağlamaya çalışıyor ancak Geralt intikam almaya kararlı. Yapabileceği tek şey öldürmek. Gelinen son noktada kurt adam, Geralt'ın öldürdüğü adamlar için gösterdiğinden daha fazla insanlık gösteriyor.
Kocakarıya karşı mücadele başlamadan önce Geralt, kurt adama geri çekilmesini ve müdahale etmemesini söylüyor. Çünkü yok etmeye yemin ettiği şeylerden biriyle ortak bir hedefi olduğu fikrinden nefret ediyor. Geralt, kendisinin nasıl bir canavara dönüştüğünü daha iyi anlıyor. Gerçekten önemli olan tek şeyi, yani Ciri'nin kendine inanmasını sağlamayı başaramayan bir baba figürü ve onu bu şekilde oynayan oyuncu için gerçekten çok sert bir son. Tek gerçek zaferi Ciri'nin kolyesini ele geçirmesiyle elde ediyor ama bu ona ihtiyaç duyduğu rahatlamayı sağlamıyor. Son sekansta acılar içinde tanıyabileceği tek kızının yasını tutuyor.