Xbox mı daha uygun PlayStation mı?

Wnairz

80+
Reaksiyon skoru
25
Merhaba. Yakın zamanda konsol almaya karar verdim. Başta Series S alacaktım çünkü 1080p bir monitörden oynayacağım oyunları. Fakat 350 GB gibi bir depolama söz konusu olunca Series X almaya karar verdim fakat PlayStation 5 ile aynı fiyat bandında. İlk konsolum PlayStation 3'dü. Aktif olarak PlayStation 4 kullanmaktayım. Fakat yeni nesil bir konsola geçmek istiyorum. Elimde aktif olarak bir bilgisayar sistemim var fakat artık optimizasyon sorunları, yok Epic yok Steam onu kur ayar yap çok yorucu olmaya başladı ve oyun oynama zevkimi bozuyor. Ondan ötürü bir konsol almaya karar verdim. Ana hedefim UFC-FC25 gibi oyunlar ama hikayeli oyun da oynarım illaki. Mecburen üyelik de alacağım. İndirim dönemi kovalarsam bu üyeliklerde hangisi daha mantıklı-ucuz? Hangi cihaz bana genel bağlamda daha uyguna gelir?

Benim size tavsiyem PS5 olacaktır. Üyelik olarak da playstation daha ucuzdur. Gamepass ultimate aylık 800 TL olmuştu. Ve hikayeli oyun olarak da playstation 5 yine başarılıdır. Playstation üyelik olarak daha ucuzdur. Hatta ben PS5 deluxe üyelik olarak kullanıyorum. Ve bir sürü hikayeli kaliteli oyunlar var. Ama oyunların çoğu ps4 oyunlarıdır .Gerçi ben plus deluxe üyeliğini zam gelmeden öncede almıştım. Fakat 2025 yılında plus deluxe zam gelmişti. Ama ona rağmen xbox gamepass üyeliğinden daha ucuzdur. Ve ayrıca xbox artık multiplatform oldu. Yani xbox oyunları artık özel oyun politikasından tamamen vazgeçti. Artık xbox oyunları PS5 geliyor ve gelmeye tamamen devam edecektir. Yani PS5 konsolunda hem xbox birinci parti oyunları Forza 6 ,Halo campaın evolved gibi oyunları çıkınca oynayabilecekseniz. Hatta yeni bu sene içerisinde çıkacak gears of war e-day oyunu da PS5 gelecektir. Yani PS5 alırsanız hem xbox oyunları oynayacaksanız ,hem de üyelik olarak da playstation daha avantajlı olduğu için daha ucuza oyun kütüphanesi ile oyunları oynayabilecekseniz. Yani tavsiyem size PS5 olacaktır.

Son düzenleme:
8-9 senedir pc oyuncusuydum 3 ay önce kız arkadaşım ps5 pro hediye etti ve pcyi günlerce açmadığım zamanlar oluyor 4-5 günde bir cs oynuyorum onun dışında full ps5 fifa 26 oynuyorum şu anda. Eğer fifa oynucaksan ps5 hikaye oyunları ya da gta 6 oynucaksan bütçen de varsa ps5 pro al

playstation al, zamlanmadan 1 yıllık plus al. keyfine bak sonra, gamepass aşırı pahalı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,379
Üyeler
189,830
Son üye
AM4 DDR4 Timing ACİL
Geri