❌İndirim Bitti! XPG DDR5-6000Mhz CL30 32GB (2x16GB) RGB RAM 5.091TL

Varex8

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
565
DDR5 6000mhz CL30 ramlerde patriot ( :mad: ) dışında RGB de olduğunu varsayarsak en avantajlı fiyat şuan bu ramde.
Gönül isterdi 4.5K'ya falan paylaşayım ama maalesef son 1 ayın en düşük fiyatı demekle yetinebiliyorum eğer ram ihtiyacınız varsa alınır yoksa öyle bedava fiyat değil. Satıcı hepsiburada
akakce linki
bu arada kendim de aldım gelir gelmez patriotlarımı postalayacağım galiba :D

Bu patriot düşmanlığı nedir hocam bende de var su gibi ram ne expo'su ne bişeyi sıkıntı çıkartmadı.
Müthiş patriot deneyimimi yazayım :)

6000mhz cl36 16gb ramim vardı dedim 32 yapayım almışken de bu patriotun özelliklerini tavsiye edilmesini falan görerek aldım
Geldi çıkardım benimkini taktım patriotları açtım sistemi, 10 15dk kararsız çalıştı sistem oyun bile oynamıyordum googleda takılıyordum.
Daha sonra bilgisayar dondu kapat aç yaptım o ara windows dosyalarım bozulmuş sistemi açamadım 1 2 gün bir sürü formül denedim açılmadı sistem en sonunda format atayım dedim bir baktım bitlocker disklerimi şifrelemiş format yerine geçmek için o 36 haneli şifreyi girmem gerekiyor ve benim bilgisayarda 2tb 1tb 1tb 500gb toplam 4 tane disk var :)
Giriyorum şifreleri format yerinde hata veriyor falan zar zor 1 gün sonra halledebildim o da 5. bir ssd taktım onda şifre istemeyeceği için daha sonra ona windows kurup disklerimin şifrelerini açıp tekrar eski diskime windows kurdum.
Daha sonra da 6000mhzde doğru düzgün çalışmadığı takılmalar çökmeler vs oldu gittim anakartı değiştirdim yine aynı ben de birkaç aydır 4800mhzde kullanıyorum bu kadar macerayı sırf cl36'dan cl30'a geçeyim diye yaşadım demem o ki şanssızlıkla beraber benim için patriot pişmanlıktır :D

Bu patriot düşmanlığı nedir hocam bende de var su gibi ram ne expo'su ne bişeyi sıkıntı çıkartmadı.
Bozuluyor, kutudan arızalı çıkıyor. Bayağı sıkıntılı bana göre. 10 taneden 2-3 tanesi mutlaka bozuk çıkıyor kutudan. DDR4'lerde ağzım yok yandı maalesef.

@jombo toplayacağımız 5070ti lı sistem için bu uygun mudur hocam yoksa başka mı bakalım arkadaş uygun diye paylaşmışta
evet güzel ram alınır
DDR5 6000mhz CL30 ramlerde patriot ( :mad: ) dışında RGB de olduğunu varsayarsak en avantajlı fiyat şuan bu ramde.
Gönül isterdi 4.5K'ya falan paylaşayım ama maalesef son 1 ayın en düşük fiyatı demekle yetinebiliyorum eğer ram ihtiyacınız varsa alınır yoksa öyle bedava fiyat değil. Satıcı hepsiburada
akakce linki
bu arada kendim de aldım gelir gelmez patriotlarımı postalayacağım galiba :D
patriotun viper venomu yerine tercih edilebilir güzel ram.

Bunu 5600mhz ile yan yana takabilir miyim? bir sorun olusur mu?
önermem ddr5 ddr4 kadar stabil sayılmaz ram konusunda o yüzden mavi ekran donma takılma yaşaman çok muhtemel hem mhz farklı hem cl değeri

Geri