Yardım XPG RAM Overclock (Hynix C-die çip)

2933 MHz yapıp dener misin
1.27 voltage verdim 2933mhz timing ayarları senin dediğin gibi biosta işlendi ama sistemde değişiklik yok. Anakart ile ilgili sıkıntı olabilir mi Acaba diye düşünüyorum ama işlemcimi 4.0 ghz çıkarmıştım bir ara sıkıntı yapmamıştı işlemişti direk.

1.27 voltage verdim 2933mhz timing ayarları senin dediğin gibi biosta işlendi ama sistemde değişiklik yok. Anakart ile ilgili sıkıntı olabilir mi Acaba diye düşünüyorum ama işlemcimi 4.0 ghz çıkarmıştım bir ara sıkıntı yapmamıştı işlemişti direk.
1.350v voltaj ver daha altını verme.

Son düzenleme:
Ekran Alıntısı.PNG

extra olarak chipset ve lan driverlarını da güncelledim. Fan hızını kontrol imkanı da sağlıyor ve işlemciye de ufak bir overclock imkanı bulunuyor. Ne kadar işe yarar bilmem ama ram de sıkıntı çıkarmadığını şuan söyleyebilirim. Eksi yanı sanırım timing değerlerini ayarlayamıyoruz.

Alıntıyı görüntüle

extra olarak chipset ve lan driverlarını da güncelledim. Fan hızını kontrol imkanı da sağlıyor ve işlemciye de ufak bir overclock imkanı bulunuyor. Ne kadar işe yarar bilmem ama ram de sıkıntı çıkarmadığını şuan söyleyebilirim. Eksi yanı sanırım timing değerlerini ayarlayamıyoruz.
CL değerleri hala berbat.

Farkındayım ama anakarttan denedik olmadı daha ne yapabilirim ki? Easytune ayar yaptıktan sonra hiç biosa girmedim, bir merak ettim acaba nasıl rami yaptı diye bakıcam birazdan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakarttan baktım her şey stok değerde sadece ram mhz 2933e çekilmiş ve bu şekilde kabul etmiş timing ayarı ile oynayabilirim o zaman sanırım.

Biosa girdim ve çıktım ram hızı yine 2666’a düştü :D

Yine programdan 3.2 1.30 voltage çektim sistem görüntü vermedim kapatıp açtım stok ayarlara dönmüş. 2933’e çektim sistemi. Sanırım bana bahşedilen en yüksek frekans bu.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,815
Üyeler
189,163
Son üye
ApeiroN_
Geri