Açıkçası söylediklerinde çok yeterlilikte değilsin, yada türkçen çok yeterli değil anlatma eksiği yaşıyorsun.
Eğer Yapay zeka ile uygulama geliştiriyorsan VRAM ihtiyacı diye bir şey yok, yavaş da olsa normal ramde modelleri çalıştırabilirsin. Model Ramine sığdığı sürece Ollama gibi toolar ile cpu ve Ram ile de modelleri çalıştırabilirsin. İşlemcinde NPU varsa ekran kartı hızında çıktı alırsın. Yoksa saniyede 4-5 kelime yazar o da GPT 4 hızında falan olur. Raspberry pi 5 ile bile ollama quantize modelleri çalıştırabiliyorum.
Eğer direkt olarak model geliştiriyorsan istesen de laptop kullanamazsın. en az kasalı 4090 a ihtiyacın var. 24GB Vram olduğu için modeli anca tutabilir. Quantize modelleri zaten model geliştirmede kullanamazsın.
özetle eksiksin
Mesaj otomatik birleştirildi:
eğer paramatre ayaralarını otomatik mükemmeleştirmesini istiyorsan aslında var. Daha hızlı çalışıyor. ama zorunluluk değil tabi ki.
Karışık anlatmış olabilirim ama neticede ilk cümlemde başlangıç için 30-35-40 bin tl lik biligsayar alsan yeterli dedim neticede ileriye dönük oalrakda dediğimden nasıl bişi anlayaiblirsiniz 4090 ı kendi ihtiyacım için aldım o konuya nereden vardınız ben gidip 4090 alması lazım demedim zaten özeti senin dediğin gibi benim demek istediğimde tma senin gibiydi ama gereksiz çocuk varlıkları adamın ayarları ile oynayınca benim orada kurduğum cümleler bozuldu zaten
SQL ve ekran kartı ihtiyacı anlıyorum seni Python kullanırken demi 4090 a ihtiyacın var yada deep learning öğrenirken veri kümesi oluşturmak için işlemci gücüne ihtiyacın var keza
sevgili arkadaşalr ayrıca evde masaüstü bilgisayarım var
16gb ram
gtx1650
ryzen 5 5500
şuanlık beni idare ediyor, mobil programlamada da sıkıntı çıkarmıyor, Ancak dışarıda kütüphanede kafede veya okuldayken hem sessiz hemde beni tatmin edecek bir bilgisayar arıyorum o yüzden kriterleri tekrardan gözden geçirip bana yeni önerilerde bulunur musunuz teşekkür edeirmm
başlangıç olarak bu da olabilir haklısn ama ileriye dönük ekran kartı en kötüsünden 3050 4050 li laptop olsa senelerce götürür taşıme derdi bi tık olur zaten eğer python vs veya ios geliştiricisi olacaksan macbook alırsın geçersin mis gibi.
Karışık anlatmış olabilirim ama neticede ilk cümlemde başlangıç için 30-35-40 bin tl lik biligsayar alsan yeterli dedim neticede ileriye dönük oalrakda dediğimden nasıl bişi anlayaiblirsiniz 4090 ı kendi ihtiyacım için aldım o konuya nereden vardınız ben gidip 4090 alması lazım demedim zaten özeti senin dediğin gibi benim demek istediğimde tma senin gibiydi ama gereksiz çocuk varlıkları adamın ayarları ile oynayınca benim oradakurduğum cümleler bozuldu zaten
Karışık anlatmış olabilirim ama neticede ilk cümlemde başlangıç için 30-35-40 bin tl lik biligsayar alsan yeterli dedim neticede ileriye dönük oalrakda dediğimden nasıl bişi anlayaiblirsiniz
Anlatamadığın için karşı tarafı aşağılamana gerek yok. Cümlelerini düzgünce yazdıktan sonra iletişime devam edebilrisin. Sırf saldırmak için yazmana gerek yok. Kendinde kusur ara önce.
sevgili arkadaşalr ayrıca evde masaüstü bilgisayarım var
16gb ram
gtx1650
ryzen 5 5500
şuanlık beni idare ediyor, mobil programlamada da sıkıntı çıkarmıyor, Ancak dışarıda kütüphanede kafede veya okuldayken hem sessiz hemde beni tatmin edecek bir bilgisayar arıyorum o yüzden kriterleri tekrardan gözden geçirip bana yeni önerilerde bulunur musunuz teşekkür edeirmm
başlangıç olarak bu da olabilir haklısn ama ileriye dönük ekran kartı en kötüsünden 3050 4050 li laptop olsa senelerce götürür taşıme derdi bi tık olur zaten eğer python vs veya ios geliştiricisi olacaksan macbook alırsın geçersin mis gibi.
Neden bu kadar ekran kartında ısrarcısınız cidden anlamsız. Oyun geliştirme harici ve doğrudan ekran kartına ihtiyaç duyan programlar harici ekran kartı hiçbir şekilde gerekmiyor. Yöneleceği alana göre ilerde ekran kartlı bir pc alır ya da almaz. Buna şimdiden yatırım yapmak saçmalık.