Neler Yeni

Yazılım için laptop önerisi

Farex

80+ Silver
En az 7 8 yıl a göre planımı kurdum malum teknoloji çok gelişiyor ana kartına zarar gelmediği sürece problem olmaz diğer parçalar değiştire bilir ekran kartı işlemci hariç
Kardeşim sen orada curcuna yapıyordun ne değişti şimdi ben farklı bir şey mi dedim ekran kartlı bir model alsın mümkünse 35-40 bandında alırsa 5 sene en az gider çok rahat dedim yani bi açıkla da anlamaya çalışayım.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,301
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
En az 7 8 yıl a göre planımı kurdum
Kasalı pc ne yatırım yap, Laptop boş.

Bende asus rog zephyrus g15 vardı, şimdi asus rog strix g18 4070 İ9 falan var ama boş.

enefti

80+
Kardeşim noldu videoyu izlemeye yemedin mi izlesen görürdün artist velede bak zaten gitmiştim sornasında bazı sebeplerden döndüm sonra kesin kalıcı olarak geri geldim.
Sadece gülüyorum ayrıca video kullanılamıyor, gizli yazıyor :)

2 gün önce rüyanda Polonya'ya gittin dün döndün bugünde tekrar mı gittin naptın. :)

Neyse bugün çok uğraştım boş boş amacın dışına çok çıktım çok güldürdün beni kardeş valla. Hesabını takip edeyim de arada sırada yine gelir gülerim sana. :)

Cuncan

80+
Kardeşim sen orada curcuna yapıyordun ne değişti şimdi ben farklı bir şey mi dedim ekran kartlı bir model alsın mümkünse 35-40 bandında alırsa 5 sene en az gider çok rahat dedim yani bi açıkla da anlamaya çalışayım.
Sen 4090 dan assagi yetmez diyen elemansin ekran kartı şart değil tabi ama olsa iyi olur hem küçük oyunları oynatır hemde sonuçta ekran karti

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
Fatih Ayhan
Bak kardeşim ileriye dönük oalrak söylediğimi kaçıncı defa söylemem lazım iblmiyorum bu çocuk 10 defa laptop değiştirmeden 3-4 gerekirse 5 sene götürücek bir laptop önerdiğim için olabilir mi yoksa zaten işlemci ağırlıklı ram da başlangıç 16 ama tavsiye 32 gb olarak bir laptop alması iş görür huaweilerin laptopları çok güzel mesela bende honor vardı babama verdim sonrasında işini hayli görür
İleriye dönük ram işlemci falan önermeni anlarım da ekran kartını anlayamam işte. Önceki mesajlarında bu işin içindeyim diyerek ekstra kendine sıfat ekliyorsun. Anlıyorum içindesin. Ben de içindeyim aktif olarak yazılım geliştiriyorum. Belli başlı kısıtlı alanlar harici ekran kartıyla en ufak bir işim olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Önce karar versin ne yapacağına sonra alsın ona göre bilgisayarını. Şimdi 30k vermektense 10k verip 2-3 yıl sonra şu anki 30k'lık bilgisayarları alabilir. Anca o zamana o bilgisayara ihtiyaç duyacak yetkinliğe gelecek zaten.

Cuncan

80+
Kasalı pc ne yatırım yap, Laptop boş.

Bende asus rog zephyrus g15 vardı, şimdi asus rog strix g18 4070 İ9 falan var ama boş.
Malasef laptop a ihtiyacım var ve 192gb ram e cikartabiliyorum i7 işlemcim de sağ olsun çok güçlü 23 bin score aliyorum r23 te

Farex

80+ Silver
Uygunsuz davranış
Sen 4090 dan assagi yetmez diyen elemansin ekran kartı şart değil tabi ama olsa iyi olur hem küçük oyunları oynatır hemde sonuçta ekran karti
Kardeşim sen ne mal adamsın ben ne zmaan demişim 4090 dan aşağısı olmaz diye bne kendim örnek verdim orada 4090 a geçtim diye element uydurmayın orada ilk mesajımda özellikle gaming laptop al mümkünse 35-40k lık laptop al işini hayli hayli görür dedim 5 sene kesintisiz kullnaır

Gird4p

80+
kardeşim bana mı anlatyıorsun ben yazılım mühendisliği okuyorum ve ekran kartım yetmedi diye 4090 lı laptop aldım önceki laptobum 3050 6gb dı mesela yapay zekaya girmek istedi diyelim arkadaş kesinlikle gerekir ekran kartı sonrasında kod yazacağı zaman mesela örnek visual studio ekran kartı vram gerekir vs vs bu alanda değilsen yorum yapma.

Visual Studio ekran kartına ihtiyaç duymaz. Kod yazmak dediğin şey işlemci ile iletişim kurmaktır. Çamaşır makinasının programlanabilir kartına JAVA yazarım görürsün ekran kartı kullanımını. Kod yazarken CPU ile işin olur. Ram ise minimum kullanılır çünkü öğrencilik hayatı boyunca yazacağı programların hafızada tutacağı max yer 400 Mb olacak. O kapasitede kod yazacak seviyeye gelemez çünkü. Kaldı ki sen bu cehalet ile mümkün değil 4090 kart kullanacak kapasitede AI işgücüne sahip değilsinidir.

Hepsinden öte ben masaüstü sistemler için konuşuyorum. Millet 4090'ın yanına 192GB RAM koyup Q8 çalıştıyor. Sen o parayı gidip Laptopa yatırdıysan zaten mevzuya tamamen uzaksındır. Yalanı bırak yani.

Son düzenleme:

marceline_27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
781
İsim
Fatih Ayhan
Genede küçük k bir ekran kartı iyidir ve gaming laptop almak mantıklı işlemcileri ileri dönük ve güçlü oliyorlar ekran kartı düşük olanlarını kimse almıyor işlemcisi güçlü olur ağırlık konusundada bence değer taşımaya hem isterse ufak tefek oyunlarda oynar
Oyun faslını bir kenara bırakıyorum. Yani yazılım o kadar geniş bir meslek alanı ki bazı dallarda büyük ve profesyonel projeler çıkarırken bile yüksek işlem gücüne sahip işlemcilere ihtiyaç duymuyorsun. Sadece onca sekme ve uygulama ile rahat çalışabilmek için rame ihtiyaç duyarsın. H ya da masaüstünde K ibareli bir işlemci şart değil ki ekran kartsız hafif laptoplarda da bu işlemciler oluyor. Daha uygun fiyata tabii ki. Ben sizin ve bu şekilde düşünenlerin kulaktan dolma bilgilerle konuştuğuna neredeyse eminim.

Farex

80+ Silver
İleriye dönük ram işlemci falan önermeni anlarım da ekran kartını anlayamam işte. Önceki mesajlarında bu işin içindeyim diyerek ekstra kendine sıfat ekliyorsun. Anlıyorum içindesin. Ben de içindeyim aktif olarak yazılım geliştiriyorum. Belli başlı kısıtlı alanlar harici ekran kartıyla en ufak bir işim olmadı. Bundan sonra da olmayacak. Önce karar versin ne yapacağına sonra alsın ona göre bilgisayarını. Şimdi 30k vermektense 10k verip 2-3 yıl sonra şu anki 30k'lık bilgisayarları alabilir. Anca o zamana o bilgisayara ihtiyaç duyacak yetkinliğe gelecek zaten.
Bak bunu şuanki ekonomi ile yargılamayın kardeşim türkiye de gün geçtikçe her şey uçuyo alım zorlaşıyor anladınız mı tek yönlü düşünmeyin bazı şeyleri 10k verip alabilir falan diyorsun tamam belki haklılık payın var ama arakdaşın bütçesi var alır bilgisayar 2-3 sene kullanır sonra satar ki o fiyattaki laptoplar hızlı satılıyor diğerlerine göre ikinci elde üstüne 5 10 ekler alır ona göre bişi gerekirse huawei matebook gerekirse çıkarsa macbook alır değişir bu ekran kartı hiç değilse 3050 4050 olsun dedim zaten

enefti

80+
1725364956253.png

Bunu da atayım da buraya. :) Yazılanları okuyup gülmek isteyenler olabilir. :)

Hayalle gerçeği ayırt etmek gerek. Çok fazla hayal dünyasında yaşarsan hayatın tam bir yalana döner. Benden sana abi tavsiyesi 24 yaşındaymışsın zaten(Doğru bir bilgiyse bu verdiğin bilgi).

Bilmediğin ve bilgin olmayan konularda konuşmaya çalışmaya ve yorum yapmaya gerek yok.

Gird4p

80+
Alıntıyı görüntüle
Bunu da atayım da buraya. :) Yazılanları okuyup gülmek isteyenler olabilir. :)

Hayalle gerçeği ayırt etmek gerek. Çok fazla hayal dünyasında yaşarsan hayatın tam bir yalana döner. Benden sana abi tavsiyesi 24 yaşındaymışsın zaten.
Adam mitomani hastası çıktı. Keşke cevap vermeseydim ciddiye alıp. Sıradan bir cahil sanmıştım sadece. Vakaymış bildiğin.

Farex

80+ Silver
Visual Studio ekran kartına ihtiyaç duymaz. Kod yazmak dediğin şey işlemci ile iletişim kurmaktır. Çamaşır makinasının programlanabilir kartına JAVA yazarım görürsün ekran kartı kullanımını. Kod yazarken CPU ile işin olur. Ram ise minimum kullanılır çünkü öğrencilik hayatı boyunca yazacağı programların hafızada tutacağı max yer 400 Mb olacak. O kapasitede kod yazacak seviyeye gelemez çünkü. Kaldı ki sen bu cehalet ile mümkün değil 4090 kart kullanacak kapasitede AI işgücüne sahip değilsinidir.

Hepsinden öte ben masaüstü sistemler için konuşuyorum. Millet 4090'ın yanına 192GB RAM koyup Q8 çalıştıyor. Sen o parayı gidip Laptopa yatırdıysan zaten mevzuya tamamen uzaksındır. Yalanı bırak yani. Bu arada Yazılım Mühendisiyim, yurtdışında ikinci lisansı yapıyorum. Üniversitem Top 150'de. 2 saat öncesine kadar bir dil modelinin performansını ölçmek için olasılık hesaplarını yapıyordum. Matematik ödevim. Sırf yazılım okuyorsun diye millete zorbalık yaptığını görüp belirtmek istedim.
Virsual studio python c# c++ yazarken ekran kartı lazım demedim yapay zeka istiyorsan lazım dedim yapay zeka eğitimlerinde gpu ağırlıklıdır ki bana cehalet diyip kendi cehaletin zaten anlatmaya değmez neymiş millet masaüstü setup kuruyormuş ben gibi o fiyata laptop almışım bu harbiden nasıl bir cahil olduğunu ortaya koydu fazla da uzatmaya gerek yok neymiş üniversiten top 150 demiş falan filan geç o işleri

Top Bottom