Yeni Aldığım Sapphire Nitro+ RX9070 Elran Kartı Kasmaya Sebep Oluyor.

Merhabalar mevcut sistemime ekran kartı yükseltmesi yaptım. Önceki ekran kartım RX 6650XT'di, Sapphire Nitro+ RX9070'e geçiş yaptım. Bilgisayarı açtığım an dehşet bir biçimde donma oluyor. Mouse'u hareket ettirirken bile kasıyor. Montajı yaparken, ekran kartının kutusunun içinden çıkan 3x8'den 16 pine dönüştürme kablosunu ve mevcut psudan çıkan iki tane 2x8 PCI-E kablosunu kullandım (2 tanesini bir kablodan diğerini de öbür kablodan kullandım). Pinleri doğru ve tam taktım. Mecut PSU: DeepCool CC560 kasasuıyla birlikte gelen DeepCool 650w 80+. Sorunun sebepleri ne olabilir? Çözüm için ne yapmam gerekli? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Ram oc?

ddu ile driver i yeniden kurup denedinz mi oyunlar msi after burnerla felen takip edin bakalım ne olacak
Defalarca kez yaptım bu işlemleri. İşin ilginç yanı undervolt yaptığımda da aynı problemler yaşanıyor. Şimdi tekrardan ddu ile sıfırlayıp iki önceki sürümü kurmayı deneyeceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ram standart ama ekran kartı fabrikadan OC şekilde geliyor.

Peki bu kartın iadesini yapabilir miyim? Yoksa açılıp montajı yapıldığı için öyle bir ihtimal kalmadı mı? Eğer iade seçeneğim varsa kartı iade etmeyi düşünüyorum şu an.

Defalarca kez yaptım bu işlemleri. İşin ilginç yanı undervolt yaptığımda da aynı problemler yaşanıyor. Şimdi tekrardan ddu ile sıfırlayıp iki önceki sürümü kurmayı deneyeceğim.

Ram standart ama ekran kartı fabrikadan OC şekilde geliyor.

Peki bu kartın iadesini yapabilir miyim? Yoksa açılıp montajı yapıldığı için öyle bir ihtimal kalmadı mı? Eğer iade seçeneğim varsa kartı iade etmeyi düşünüyorum şu an.
valla o zaman başka bir pcde test edebilme imkanın varsa öyle yap en azından aklında soru kalmaz karttamı psudamı diye yoksa iade mantıklı

Psu kaldırmıyor olabilir. 9070 serisi anlık ciddi güç çekişleri yapabiliyor. 500 watt üstü anlık güç çektiğini görenler oldu.

Başka sistemde de aynıysa karta problem var diyebiliriz.

%90 psu yetmiyor DDU ile temiz kurulum yaptıysanız ve çözülmediyse. Bir de 9070-9070XT serisinde nitro modelleri güç tüketimi testlerde dahi dengesizdi en son

Problem çok yüksek ihtimal PSU kaynaklı. Şu an iki önceki driver sürümünü yükledim ve özel bir ayar yaptım. AMD Software de Voltaj Ofsetini -100'e ayarladım. Güç limitini de %25 azalttım. Bu ayarlarda yaklaşık 2 saattir kullanıyorum. Şu ana kadar sorun yaşamadım. Gayet stabil ve düzgün görünüyor. Duruma göre biraz daha değişiklik yapabilirim. Bu net çözüm oldu mu bilmiyorum. Çünkü bilgisayarı kapatıp açtığımda gene sorun yaşama ihtimalim var. Bir süre böyle test edip, sorun yaşanmadığı durumda 750w bir PSU'ya geçiş yapacağım. Buradan güncelleme sağlayacağım. Aynı sorunu yaşayan başkaları da olursa, buradan faydalansın isterim. Aşağıya ayarların görselini ekliyorum:

1762619476515.webp

Maalesef gene sorun yaşadım. Sorunun karttan kaynaklanmadığından emin olmam lazım aksiyon almadan önce. Kartın sağlamlığından nasıl emin olabilirim? Kartı nasıl test edebilirim? Net bir sonuç almam ve kafamda karta dair soru işareti olmaması lazım. Ya kart ya da psu değişecek gibi gözüküyor çünkü.

Maalesef gene sorun yaşadım. Sorunun karttan kaynaklanmadığından emin olmam lazım aksiyon almadan önce. Kartın sağlamlığından nasıl emin olabilirim? Kartı nasıl test edebilirim? Net bir sonuç almam ve kafamda karta dair soru işareti olmaması lazım. Ya kart ya da psu değişecek gibi gözüküyor çünkü.
hocam kartı 750w psu'su olan başka bir sistemde deneyin

hocam kartı 750w psu'su olan başka bir sistemde deneyin
Keşke öyle bir imkanım olsa ama maalesef yok.

windows 11 25h2 sürümündemisiniz eger öyleyseniz şimdilik 25.8.1 sürümünde kalın bir sonraki güncelleme gelene kadar
W11 24h2 sürümündeyim şu an.

İşin garip yanı şu; bir şeyler deniyorum, bir ayar yapıyorum düzelir gibi oluyor 1-2 saat boyunca sıkıntı olmuyor. Oyunlarda falan da test ediyorum. Her şey stabil ve düzgün gözüküyor. FPS'ler iyi takılma vs. yok. Sonra bir şey oluyor ve bir anda donma - kasma başlıyor. Tam çözüldü galiba diyorum, patlak veriyor...

Son düzenleme:
Geri