Neler Yeni

Yeni Bilgisayarın Donanımsal Sorunları

Eveyn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Uğur
Sistemim
A 620M H
AMD Ryzen 7 7700
RTX 4070 SUPER (INNO3D üstünde yazıyor, ancak sistem bilgisinde gigabyte gözüküyor)
32GB RAM

Windows 10 Pro

Yeni 2 ay önce internet üzerinden aldığım bilgisayarımda bir kaç teknik sorun yaşıyorum.
Yeni nesil oyunlarda yaşanan (Black Myth Wukong, Helldivers 2 vs.) bir crash durumu var.
Önce hafiften ses gidip geliyor ki bu olduğunda anlıyorum crash vereceğini 3-4 saniye sonra sonra oyun donup geri geliyor ve bir kaç saniye sonra yine ses gidip en son crash veriyor, çok nadiren tekrardan düzeliyor oyun kendi kendine.

Ayrıca 3-4 defa uykudayken geri açtığımda mavi ekran verdiği oldu.

Yine yeni nesil oyunlarda iken arkada başka uygulamalarda opera, discord gibi yavaş çalışıyor. donmuyor ancak kasıyor. oyun tabii ki yoruyodur ancak bu kadar kasmanın normal olduğunu sanmıyorum.

Oyun değerlerime baktım soğutmada vs. bir sıkıntı yok gördüğüm kadarıyla 80-81 derecede takılıyor cpu, 70 civarıda gpu.
Oyun içi performans olarak da sıkıntı çektiğimi düşünmüyorum.

Kurallar gereği yanlış mı doğru mu bilmediğimden site ismi veremiyorum. Özellikle teknoloji sitesi olmayan büyük alışveriş sitelerinden çoğu yorumunun olumlu olduğunu gördüğüm bir satıcıdan aldım.

Sorunum ne olabilir, nasıl çözebilirim. Bir de donanımsal anlamda işlemcim ve anakartım yükseltmeli miyim, yardımcı olur musunuz? vaktiniz için teşekkür ederim.

yusuf544

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Yusuf
Hocam bende forza 5 oynarken YouTube girince baya kasıyor ve eskiden bendede uyku modunda iken pc açınca mavi ekran veriyordu ozaman uzatma kablom uzunluğu baya uzundu ve akım korumalı deildi akım korumalı alınca ve 1.5 metre olunca düzeldi mavi Erkan hatasi.sonrasinda başka bir sebepten dolayı mı anlamadım yine mavi ekran vermişti biraz aradan sonra redditt de çözümünü bulmuştum onunda.

Eveyn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emre Uğur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bende forza 5 oynarken YouTube girince baya kasıyor ve eskiden bendede uyku modunda iken pc açınca mavi ekran veriyordu ozaman uzatma kablom uzunluğu baya uzundu ve akım korumalı deildi akım korumalı alınca ve 1.5 metre olunca düzeldi mavi Erkan hatasi.sonrasinda başka bir sebepten dolayı mı anlamadım yine mavi ekran vermişti biraz aradan sonra redditt de çözümünü bulmuştum onu
Sen diyince farkettim uzatmamın zayıf olduğunu. Denicem ilk iş

Top Bottom