Yeni PC'de drop ve kasma sorunlari

Dosocho

80+
Reaksiyon skoru
5
PC'yi alalı 1 ay oldu ve RDR 2 de dakika başı drop giriyor oyundan atma sürücü zaman aşımı gibi hatalar alıyorum oyunu AMD driverının kendi Virtual Super Resolution ayarıyla 2K Ultra ayarlarda oynuyorum 80 FPS civarı alıyorum FC 25'te ise oyun 2-3 saniyeliğine aşırı kasıyor sonra düzeliyor bu arada sırada yaşanıyor. Ayrıca videoda gördüğüm ReSize BAR ve Above 4G Decoding ayarlarını yaptım. Yakın zamanda BIOS güncellemesi de yapmıştım.
Sistemim
Ryzen 5 5600.
RX 7700XT.
16 GB DDR4 RAM.
Windows 11 pro kullanıyorum onunla bir alakası olabilir mi bazı kişiler bu tarz sorunlarının Windows 10 a geçince düzeldiğini söylemiş?
Oyun içinde GPU kullanımı hep %100 CPU kullanımı ise %80'lerde oluyor CPU sıcaklığı 66 derece GPU sıcaklığı 50 derecelerde oluyor.
Kullandığım monitör normalde 1080p ama ben dediğim gibi Virtual Super Resolution ile oyunu 2K da oynuyorum ama sadece oyunu 2K ayara alıyorum masaüstü çözünürlüğü 1080p. SSD sağlık ve performans testleri aşağıda ben çok anlamam ama okuma ve yazma hızları normalde olması gerektiğinden düşük değil mi(normal okuma hızı 7000 MB yazma hızı ise 6000 MB)?
Ekran Görüntüsü (5).webp
Ekran Görüntüsü (6).webp

Son düzenleme:
Sistemde darboğaz var işlemci ekran kartına yetebilmek için kendini boostluyor anlık ısı değişimi ile tekrardan kendini alta çekiyor işlemcini 5700x3D yapmanı öneririm

PC'yi alalı 1 ay oldu ve RDR 2 de dakika başı drop giriyor oyundan atma sürücü zaman aşımı gibi hatalar alıyorum oyunu AMD driverının kendi Virtual Super Resolution ayarıyla 2K Ultra ayarlarda oynuyorum 80 FPS civarı alıyorum FC 25'te ise oyun 2-3 saniyeliğine aşırı kasıyor sonra düzeliyor bu arada sırada yaşanıyor. Ayrıca videoda gördüğüm ReSize BAR ve Above 4G Decoding ayarlarını yaptım. Yakın zamanda BIOS güncellemesi de yapmıştım.
Sistemim
Ryzen 5 5600.
RX 7700XT.
16 GB DDR4 RAM.
Windows 11 pro kullanıyorum onunla bir alakası olabilir mi bazı kişiler bu tarz sorunlarının Windows 10 a geçince düzeldiğini söylemiş?
Oyun içinde GPU kullanımı hep %100 CPU kullanımı ise %80'lerde oluyor CPU sıcaklığı 66 derece GPU sıcaklığı 50 derecelerde oluyor.
Kullandığım monitör normalde 1080p ama ben dediğim gibi Virtual Super Resolution ile oyunu 2K da oynuyorum ama sadece oyunu 2K ayara alıyorum masaüstü çözünürlüğü 1080p. SSD sağlık ve performans testleri aşağıda ben çok anlamam ama okuma ve yazma hızları normalde olması gerektiğinden düşük değil mi(normal okuma hızı 7000 MB yazma hızı ise 6000 MB)?
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
vsr den dolayı çökme yapıyordur belki. 1080p aç oyunu
bu linkten driverı sil

driverı tekrar indir Auto-Detect and Install.

yine olmazsa driverı tekrar silin altta previos driver var ordan eski sürüm indirebilirsin

hocam %1 ve %0.1 fpslerle birlikte oyun ici msi afterburner degerlerini atabilir misiniz?

Sistemim
Ryzen 5 5600.
RX 7700XT.
16 GB DDR4 RAM.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Aynı sorun bendede var aynı sistemde windows 10 pro benimki naptın çözebildin mi

Hocam afterburner kurduktan sonra oyuna hic girememeye basladim out of memory hatasi verip atiyor direkt
demek ki normalde de ram kullanimi yuksekmis hocam ram kullanimini dusurmek icin arkaplan uygulamalarini kapatir misiniz bir de oyle deneyin lutfen. ayrica xmp veya docp acik degilse biostan aciniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayrica hangi oyun ve hangi ayarlarda oynuyorsunuz onu yazar misiniz

demek ki normalde de ram kullanimi yuksekmis hocam ram kullanimini dusurmek icin arkaplan uygulamalarini kapatir misiniz bir de oyle deneyin lutfen. ayrica xmp veya docp acik degilse biostan aciniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayrica hangi oyun ve hangi ayarlarda oynuyorsunuz onu yazar misiniz
Hocam docp acik simdi vsr yi kapatip girebildim oyuna fakat bu windows 11 de ss bile alamiyorum oyun icindeyken windows+prnt screen sadece masaustunde ise yariyo windows shift s de calismiyor hocam ss alip atacaktim buraya normalde oynadigim oyun rdr 2 ultra ayarlarda oynuyorum hocam 2k ya alma sebebim oyun fhd de cok bulanik

sistem darboğaz yapıyor hocam grafik ayarlarını düşürmen gerekiyor. 1080p de oynarsan muhtemelen sorun kalmayacaktır. işlemcin ekran kartının performansına yetemiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,520
Üyeler
183,132
Son üye
Ertt
Geri