Neler Yeni

Yerli Kovid-19 aşısında deneme aşamasına geçildi!

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Tamam üretenler kadar ucuza almayı geçtim. Üretebileceğimiz şeyleri neden üretmeyip dışarıdan alıyoruz? Basit olarak söyliyim. Geçen senelerde hep ithal et geldi.
Üretebileceğimiz şeyleri yerlileştirmeye çalışıyoruz. Bakan Pakdemirli'yi hiç sevmem ama az önce bir konuşmasına baktım; dışarıdan et getirmediğimizi söylemişti. Tabii ki üretebileceğimiz şeyleri dışarıdan getirmeyelim. Bu her türlü zararımıza olur.

T.P.G.

80+ Titanium
Ben bu devlet kadar zeki bir yönetim görmedim. Adamlar arabaya 2 3 katı vergi koyup hayvan gibi kar ediyorlar, konsolllara da öyle. Üreticiden daha çok kazanıyorlar işte.

T.P.G.

80+ Titanium
öyle tak diye bulunabilecek bir şey değil bu düşüncene saygı duyuyorum ama katılmıyorum 😕
tüm ülkeler böyle, dostum azıcık araştır neredeyse herkes buldu. olay denemelerde, tak diye bulunmadı zaten kaç tane ayrı aşı çalışması var haberin var mı?

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
İşte, şu uzun yazıda anlattığım şeyler; bu twitin ne kadar boş olduğunu ispatlıyor. Okuduğunda fark edersin umarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve bu arada senin yazdıklarını okumadım, zaten sanada cevap vermedim. Arkadaşa yazmıştım.

Benim yazıları okumuyorsan, harbiden boşa yazıyormuşum. Her biri için ayrı konu açmam gerek herhalde, milletin okuması için. Uzun uzun yazınca hevesimiz kaçıyor olsa gerek.

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
Faz seviyeleri önemli burada. Şak diye ortaya ben aşı buldum diye çıkaramazsın. Bunun için zaman gerekiyor. Buna ek olarak ise denenecek bit kitle de lazım. Çin faz 3'de Rusya ise faz 2 seviyesinde aşılara sahip. Gündemi değiştirme amaçlı diye düşünüyorum. Çünkü sen mevcut aşıların faz seviyelerini bile geçemezken yaptığın şey kuruntudan başka bir şey olmaz.

majorw0w

80+ Silver
Tartışma değil aslında, muhabbet. Yani, benim gözümde böyle durum.
Çoğu genç zaten yurtdışına gitmeyi düşünüyor hocam halkımızda beleşçilik de var çoğu havadan para gelsin derdinde :) Yapılan projeler görünmez takdir edilmez küçük bir şeyde yav yol yapıyor sadece derler. E zaten yurtdışına gideceksin ne yapacaksın ülkedeki durumu :)

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Çoğu genç zaten yurtdışına gitmeyi düşünüyor hocam halkımızda beleşçilik de var çoğu havadan para gelsin derdinde :) Yapılan projeler görünmez takdir edilmez küçük bir şeyde yav yol yapıyor sadece derler. E zaten yurtdışına gideceksin ne yapacaksın ülkedeki durumu :)
Tam olarak durum böyle. Fedâkarlık yapmadan refaha ermek istiyor gençlerin büyük bir kısmı. Bu da kendi benliğini kaybedip, boyunduruk altına girersen olur. Örn: Japonya
Bu düşüncenin doğruluğu veya yanlışlığı göreceli olabilir ama bu durumu gördükçe; keşke vakti zamanında Kurtuluş Savaşı verilmeseydi, dedelerimiz onca çileyi çekmeseydi diyorum. Değmezmiş, gereksizmiş meğersem.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
İşte, şu uzun yazıda anlattığım şeyler; bu twitin ne kadar boş olduğunu ispatlıyor. Okuduğunda fark edersin umarım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim yazıları okumuyorsan, harbiden boşa yazıyormuşum. Her biri için ayrı konu açmam gerek herhalde, milletin okuması için. Uzun uzun yazınca hevesimiz kaçıyor olsa gerek.
Sadece attım haklı ya da haksız olduğu için değil.

majorw0w

80+ Silver
Tam olarak durum böyle. Fedâkarlık yapmadan refaha ermek istiyor gençlerin büyük bir kısmı. Bu da kendi benliğini kaybedip, boyunduruk altına girersen olur. Örn: Japonya
Bu düşüncenin doğruluğu veya yanlışlığı göreceli olabilir ama bu durumu gördükçe; keşke vakti zamanında Kurtuluş Savaşı verilmeseydi, dedelerimiz onca çileyi çekmeseydi diyorum. Değmezmiş, gereksizmiş meğersem.
Hocam boşa anlatıyorsunuz çoğu kaçma derdinde neden üretmiyoruz diyorlar e okuyun üretin faydanız olsun aziz sancar gibi mesela :) E sen otur bekle birileri üretsin bunun derdindeler. Sanayinin sağlığın farkında değiller yavaş yavaş oluyor bunlar o kadar sebeple uğraşan başka ülke yok sonra neden dolar kuru yüksek :) Bana başka ülke gösterin ki bu kadar uğraşılan bişey demeyim terörü ayrı ülkeleri ayrı ülkesindeki vatandaşları ayrı dert :)

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Hocam boşa anlatıyorsunuz çoğu kaçma derdinde neden üretmiyoruz diyorlar e okuyun üretin faydanız olsun aziz sancar gibi mesela :) E sen otur bekle birileri üretsin bunun derdindeler. Sanayinin sağlığın farkında değiller yavaş yavaş oluyor bunlar o kadar sebeple uğraşan başka ülke yok sonra neden dolar kuru yüksek :) Bana başka ülke gösterin ki bu kadar uğraşılan bişey demeyim terörü ayrı ülkeleri ayrı ülkesindeki vatandaşları ayrı dert :)
Gitmek isteyenlerin çoğu ülkesi için çalışan ilim bilim öğrenen öğrenciler ve gençler olduğunu umarım biliyorsundur. Zaten hiçbir şey yapmadan iyi şeyler bekleyenler başka ülkelerde de aynı şekil olacak.

majorw0w

80+ Silver
Gitmek isteyenlerin çoğu ülkesi için çalışan ilim bilim öğrenen öğrenciler ve gençler olduğunu umarım biliyorsundur. Zaten hiçbir şey yapmadan iyi şeyler bekleyenler başka ülkelerde de aynı şekil olacak.
İlim bilim mi ciddi misin :D Ya çoğu pc dizmek için gidecek bu forumda yazıyorlar kesinlikle ilim bilim için gidecekler heleki ülkesi için mi çalışacak buna gülerim :)

Top Bottom