🟢Yks Hakkinda Konusalim

KaptanMC

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,852
Sa,
Beyler malum yarın YKS var ama sizce gerçekten çalışmaya değer mi?

Yani bence devlet bilerek insanlar okumasın; daha alt sektörde tesisat, tarım, inşaat, garsonluk gibi işlerde çalışsınlar, o sektörler boşalıyor diyorlar diye düşünüyorum.

Mesela geçen sene sınavda çıkan bir soru vardı. Ben az daha soruyu si... Ihim ihim neyse, eve geldim. Yapay zekaya atıp çöz dedim, çözemedi. Aradan 1 sene geçti, yapay zeka neler yapar hale geldi, 2-3 sürüm atladı ve şimdi tekrar aynı soruyu verdim, yine çözemedi. Yani yapay zekanın bile çözemediği soruyu ortalama hatta kolay seviye deyip çözmemizi bekliyorlar. Soru matematik sorusu ama soruda sınava girdiğimiz günün tarihi dışında hiçbir sayı yok ve zaman bulmamızı istiyorlar.

Buda soru ve yapay zekanin cevabi (Dogru Cevap: A)

Ekran görüntüsü 2026-06-19 175816.webp Ekran görüntüsü 2026-06-19 180008.webp

Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ❓

Valla bu soruyu sınavda gördüğüm an 1 defa okudum hemen sövüp geçtim 2 gram beynim kalmış onuda buna harcayamam

Valla bu soruyu sınavda gördüğüm an 1 defa okudum hemen sövüp geçtim 2 gram beynim kalmış onuda buna harcayamam
sınavda toplasan 4 5 tane seçici vardı mat tarafında en babasıda bu idi geçen yılın sınavında asıl sıkıntı süre idi , ben 92 yaptım sınavdan sonra süreden dolayı 8 soruya hiç bakamamıştım size tavsiyem şu problemlerin son sorularını bakmadan atlayıp geometri falan bakmanız onları hallettikten sonra süre kalmış ise uğrasırsınız bana kalsa en zor tyt 24 idi , 25 nispeten biraz daha yapılabilirdi

sınavda toplasan 4 5 tane seçici vardı mat tarafında en babasıda bu idi geçen yılın sınavında asıl sıkıntı süre idi , ben 92 yaptım süreden dolayı 8 soruya hiç bakamamıştım size tavsiyem şu problemlerin son sorularını bakmadan atlayıp geometri falan bakmanız onları hallettikten sonra süre kalmış ise uğrasırsınız bana kalsa en zor tyt 24 idi , 25 nispeten biraz daha yapılabilirdi
Benim sıralamam hep sosyal-türkçe-fen-geometri-mat ilk baştan. ilk geometriyi çözmek çok mantıklı tyt mat ilk sorular tam tuzak üslü sayı köklü sayı illüzyon gibiler biri içine çekti mi zamanı eritiyor. Fende aslında bu kadar bilgi fazlalığı olmasa unutmaya meyilli konular olmasa rahat rahat mat çözecez.

Sa,
Beyler malum yarın YKS var ama sizce gerçekten çalışmaya değer mi?

Yani bence devlet bilerek insanlar okumasın; daha alt sektörde tesisat, tarım, inşaat, garsonluk gibi işlerde çalışsınlar, o sektörler boşalıyor diyorlar diye düşünüyorum.

Mesela geçen sene sınavda çıkan bir soru vardı. Ben az daha soruyu si... Ihim ihim neyse, eve geldim. Yapay zekaya atıp çöz dedim, çözemedi. Aradan 1 sene geçti, yapay zeka neler yapar hale geldi, 2-3 sürüm atladı ve şimdi tekrar aynı soruyu verdim, yine çözemedi. Yani yapay zekanın bile çözemediği soruyu ortalama hatta kolay seviye deyip çözmemizi bekliyorlar. Soru matematik sorusu ama soruda sınava girdiğimiz günün tarihi dışında hiçbir sayı yok ve zaman bulmamızı istiyorlar.

Buda soru ve yapay zekanin cevabi (Dogru Cevap: A)

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda ❓
Hadi çalışmayalım ne yapıcaz? Babanın iş yeri mi var devam ettirecek? Olum Tcnin gençlere yaptığı en büyük ihanet döneminde yaşıyoruz ne yapmaya kalksan önün kapalı. Burada bu muhabbeti yapıyorsakta zaten az çok hepimizde beyin vardır. Garson olup ömrümüz boyunca baştaki itlerin bize haraç kesmesini hiçbirimizin kabul ettiğini edeceğini sanmıyorum. Bizim elimizde şu an sadece okumak var başka bir şey yok. Ha ne olur diye merak ediyorsan da bu sistem patlar bir gün ondan sonrasını bilemiyorum. Sonrasını görebilir miyiz o da meçhul

Benim sıralamam hep sosyal-türkçe-fen-geometri-mat ilk baştan. ilk geometriyi çözmek çok mantıklı tyt mat ilk sorular tam tuzak üslü sayı köklü sayı illüzyon gibiler biri içine çekti mi zamanı eritiyor. Fende aslında bu kadar bilgi fazlalığı olmasa unutmaya meyilli konular olmasa rahat rahat mat çözecez.
ben türkçe başlar 30. soruya geldim mi ordan fene atlarım ama geometri çok tatlı geldiğinde ngeonun son sayfasını yapar öyle feni yaapr ordan sos yaaprım ilk 15 20 soru mat ardından türkçe tamamlar sonra geo ardından kalanları yaaprım evet biraz değişik taktik
:D

ben türkçe başlar 30. soruya geldim mi ordan fene atlarım ama geometri çok tatlı geldiğinde ngeonun son sayfasını yapar öyle feni yaapr ordan sos yaaprım ilk 15 20 soru mat ardından türkçe tamamlar sonra geo ardından kalanları yaaprım evet biraz değişik taktik
:D
seninle aynı salonda sınava girmek istemem haşır haşır sayfa çevirirsin sen. benim sosyalden başlama sebibm hepsi çerez hızlıca doğru yaptıkça özgüven artıyor. Bazen türkçenin başına öyle bir soru geliyor ki 1 sene okusam yine anlamam. Öyle sıkıntılı sorular direkt özgüven kaybettiriyor yapacağım soruyuda yapamam

Hadi çalışmayalım ne yapıcaz? Babanın iş yeri mi var devam ettirecek? Olum Tcnin gençlere yaptığı en büyük ihanet döneminde yaşıyoruz ne yapmaya kalksan önün kapalı. Burada bu muhabbeti yapıyorsakta zaten az çok hepimizde beyin vardır. Garson olup ömrümüz boyunca baştaki itlerin bize haraç kesmesini hiçbirimizin kabul ettiğini edeceğini sanmıyorum. Bizim elimizde şu an sadece okumak var başka bir şey yok. Ha ne olur diye merak ediyorsan da bu sistem patlar bir gün ondan sonrasını bilemiyorum. Sonrasını görebilir miyiz o da meçhul
Türkiye tam olarak hangi yıl refah seviyesi çok düzgündü? Bunu gerçekten meraktan soruyorum. Tarihimiz darbelerle ,ekonomik sıkıntılarla bir sürü boş beleş işlerle geçmiş. Hangi yılda yaşayan gençler gelecek kaygısı çekmiyordu?

okumak bir nebze daha iyi yol ama garsonun yaşadığı psikolojik baskıyı okuyan adamda çekiyor kurtuluşu yok bu işin tuzun kuru değilse herkes seni ezer

sınavda toplasan 4 5 tane seçici vardı mat tarafında en babasıda bu idi geçen yılın sınavında asıl sıkıntı süre idi , ben 92 yaptım sınavdan sonra süreden dolayı 8 soruya hiç bakamamıştım size tavsiyem şu problemlerin son sorularını bakmadan atlayıp geometri falan bakmanız onları hallettikten sonra süre kalmış ise uğrasırsınız bana kalsa en zor tyt 24 idi , 25 nispeten biraz daha yapılabilirdi

Bencede 2024 en zoruydu 2025'te ise herhadle sorun bendeydi cunku ders calismak asla benlik bir sey olmadi 24'e ve 25 de son 1-2 gun kala calismaya baslamistim bunada birazdan baslicam calismya (bu arada simdi fark ettim ben hic ders almiyormusum hatalarimdan XD)

Okumaya değer evet, güzel üniversite güzel bir bölüm güzel bir gelecek. En azında üniversite hayatını yaşamanız lazım.

Bu bir sıralama sınavı, puan değil. Kolay olması sıralamanın anlamını yitirmesine neden olur. Elbette ki zorlayıcı olacak.

Ya hocam sosyal falan tmaam sorun yokta Fen'de yani biyoloji ve kimyada Asiri bilgi kirliligi var yani universitede o bnolmu okuyanin bilmesi gerekn kadar derine iniyoruz detaylarda bu derslerde sacma bir sekilde Fizikte aslinda formulu bilsen kolayda bunlar cok dolambacli yapiyor Turkce desen zaten o sorulari yazanlarin ...... yani sorular iyi guzel ama cevap siklari kafayi yedirtecek duzeyde yani bakis acin degistirirsen sikta degisiyor 2 sik arsainda kalmamizin en buyuk sebebi de bence bu yoska koaly ben de baslarim bakis acina diyom IQ suz mus gibi davranip duz mantik cozuyom anca oyle oluyor

Geri